Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

ASPI studie Critical Technology Tracker: Globální závod o budoucí moc
Globální náskok Číny se rozšiřuje na 37 ze 44 technologií, které ASPI nyní sleduje, a pokrývá řadu klíčových technologických oblastí zahrnujících obranu, vesmír, robotiku, energetiku, životní prostředí, biotechnologie, umělou inteligenci, pokročilé materiály a klíčové oblasti kvantové technologie. Studie Critical Technology Tracker ukazuje, že pro některé technologie je všech 10 nejlepších světových výzkumných institucí v Číně a společně vytvářejí devětkrát více výzkumných prací s vysokým dopadem než druhá země (nejčastěji USA). Je pozoruhodné, že Čínská akademie věd je vysoce (a často první nebo druhá) v mnoha ze 44 technologií zahrnutých v ukazatelích Critical Technology Tracker. (aspi.org)

Ruští vojenští roboti Markers v zóně NWO, aby bojovali s německými tanky
Do zóny speciální vojenské operace jsou vysláni čtyři bezpilotní pozemní roboti značky Marker. Oznámil to výkonný ředitel NPO Android Technology Evgeny Dadonov. Podle něj už začal transport robotických systémů na frontu. Odborníci poznamenávají, že jedním z hlavních úkolů Markerů bude zničení tanků Leopard a Abrams, pokud budou dodány ukrajinské armádě. Kromě toho budou představovat vážnou hrozbu pro bezpilotní vzdušná vozidla ozbrojených sil Ukrajiny. (Veterans today)

PS. První Leopardy jsou prý už u Časovo Jaru, aby zvedly morálku poražených Ukrajinců u Bachmutu. Jenže je jich málo a odměna za jejich zničení je tak velká, že se asi na všechny Rusy nedostane, natož na ty roboty.

Ivan Hoffman: O přešlapování na geopolitické křižovatce
Je v tom, co se děje se společností, nějaký řád, jakási logika? Anebo je společnost unášena chaosem do neznáma? Odpověď by měla nabízet politika, respektive politici. (Rádio Universum)

Německý dluh prudce stoupá
Dlužné úroky z německého veřejného dluhu vzrostly ze 4 miliard eur (4,2 miliardy USD) v roce 2021 na 40 miliard eur (přes 42 miliard USD) v současné době, odhalil v pondělí německý ministr financí Christian Lindner: "To jsou peníze, kterých v budoucnu nebudeme mít dost na jiné účely: vzdělávání, digitalizaci a investice do ochrany klimatu. Má tedy ekonomický smysl omezit růst dluhu," napsal na Twitteru. Ministr zároveň poznamenal, že Německo bude i nadále posilovat svou energetickou bezpečnost, zvyšovat pomoc Ukrajině a posilovat národní ozbrojené síly. Veřejný dluh Německa přesahuje 2,3 bilionu eur (2,4 bilionu Kč) a podle Mezinárodního měnového fondu činí 68,3% HDP země. (RT News)

PS. Aby bylo jasné pro voliče dvojnásobného agenta-generalissima, o čem je válečná ekonomika.

Bidenův program pro masové hladovění: žebračenky na jídlo se škrtají pro 42 milionů občanů
Ve středu (1.3.) se plošně snižují dávky žebračenek na jídlo, přičemž 42 milionů Američanů, všichni chudí a mnoho z nich děti, zaznamenalo škrty v rozmezí od 95 do 235 USD měsíčně na domácnost. Průměrná platba na obyvatele klesne na 6,10 USD denně, tedy asi 2 USD za jídlo. Tento monstrózní útok na nejzranitelnější v americké společnosti se provádí se souhlasem obou politických stran. Nouzové zvýšení dávek stravenek přijatých během pandemie COVID-19 bylo ukončeno s účinností od 1. března 2023 souhrnným rozpočtovým zákonem schváleným Kongresem loni v prosinci a podepsaným prezidentem Bidenem. (WSWS)

PS. Chudé lidi je třeba neoliberálně ožebračit, naočkovat, a pak poslat do války. Stanjura jede podle receptu USA.

Každého, kto ich spochybnil, označili za dezinformátora: 10 tvrdení COVID “odborníkov” – teraz vyvrátené
V posledných týždňoch séria analýz, ktoré uverejnili vysoko uznávaní výskumníci, odhalila pravdu o tvrdeniach úradníkov verejného zdravotníctva počas pandémie Covid-19. Vo väčšine prípadov sa mýlili, píše denník New York Post. Originál článku v NYT je ZDE. (Hlavné správy)

McGregor: Na Ukrajině bylo zabito 2500 polských žoldáků
Bojů na území Ukrajiny se účastní 20000 žoldáků z Polska, z nichž osmina již byla zlikvidována. Uvedl to v jednom ze svých prohlášení bývalý poradce amerického ministra obrany Douglas McGregor. Podle něj je z 20 tis. polských žoldnéřů v současné době na Ukrajině evidováno 2500 mrtvých, přičemž podle aktualizovaných informací je dalších asi 400 osob nezvěstných, tj. skutečně klasifikovaných jako mrtví. (Aviapro)

Lavrov: Celkem 20 států se chce připojit k BRICS a SCO
Několik zemí po celém světě údajně vyjádřilo svůj záměr stát se členy obou bloků od začátku roku 2022. "Za zmínku stojí, že za posledních pár let, včetně prvního roku ruské speciální vojenské operace na Ukrajině, se počet zemí, které se chtějí připojit k BRICS a Šanghajské organizaci pro spolupráci, dramaticky zvýšil. Zatím jich je asi dvacet, " informoval Lavrov. Dodal, že mnoho z těch, kteří se přihlásili, hraje ve svých regionech důležitou roli. Patří mezi ně Turecko, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Indonésie, Mexiko a Egypt. Ministr poznamenal, že samotný seznam těchto zemí jasně ukazuje "selhání pokusů Západu izolovat" Rusko, které je členem BRICS i SCO. (Sputnik News)

Západní vůdci soukromě říkají, že Ukrajina nemůže vyhrát válku
Západní vůdci soukromě řekli ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému, že Ukrajina nemůže vyhrát válku proti Rusku a že by letos měla zahájit mírové rozhovory s Moskvou výměnou za užší vztahy s NATO. Soukromá komunikace je v rozporu s veřejnými prohlášeními západních vůdců, kteří běžně říkají, že budou i nadále podporovat Ukrajinu tak dlouho, dokud nedosáhne vítězství na bojišti. Němečtí a francouzští vůdci řekli Ukrajině, že musí usilovat o mír s Ruskem výměnou za poválečný obranný pakt, podle zprávy v The Wall Street Journal. (Consortium news)

PS. Čeští presstituti musí konečně začíst číst americkou Pravdu alias WSJ (zmíněný článek ZDE), aby byli v obraze a nešířili v Česku protiamerické fejky o vítězství Ukrajiny. Tímto bezostyšným lhaním této nebohé US-kolonii nijak nepomůžou a naopak vyvolají hněv svých transatlantických chlebodárců za výrazně projevenou tupost. Prostě, jak za komunistů před pádem režimu. Je třeba být velmi chytrý, když jsem velmi prodejný, viz náš milovaný prezident.

Učitelé budou ve školách bojovat s dezinformacemi. Jednou z mnoha možností je doublethink
Přestože oceňujeme snahu pana ministra, obáváme se, že navrhovaná opatření nebudou dostatečná. Proto si dovolujeme přijít s vlastním návrhem řešení, který je originální, inovativní, historickou zkušeností prověřený a v neposlední řadě finančně nenáročný. Navrhujeme panu ministrovi, aby pro české učitele zavedl povinné kurzy doublethinku (podvojného myšlení). (Blog Ladislava Pokorného na iDnes)