Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Australská policie má vést záznamy o "konspiračních teoreticích" a "komunistech"
Queenslandská policie je povinna hlásit interakce s lidmi, kteří "zastávají skupinu ideologických přesvědčení", včetně "konspiračních teoretiků", podle e-mailu zaslaného všem členům Queenslandské policejní služby ve čtvrtek (16.02.), který má redakce ABC News. Policie má zaznamenávat tyto lidi ve státní databázi QPrime "při první dostupné příležitosti", uvádí e-mail. A přidává vysvětlení, že kromě "konspiračních teoretiků, náboženských, sociálních nebo politických extremistů a podobných občanů, se jedná také o občany s ideologiemi týkajícími se kapitalismu, komunismu, socialismu nebo marxismu". Ti všichni spadají pod toto nařízení. Důstojníkům bylo také řečeno, aby hlásili "všechny záležitosti, které naznačují, že se týkají nebo eskalují chování v důsledku ideologických přesvědčení, včetně náboženských ideologií a vyhraněných ideologií", a byli varováni před "riziky" danými kontaktem s těmito skupinami. (Info wars)

PS. Austrálie měla první kovidový koncentrák na světě a teď vytvořila první myšlenkovou policii na způsob nacistického gestapa v Německu 30. let. Rakušan má perfektní inspiraci, kterou jistě nenechá ležet ladem.

Aféra Huntera Bidena / Ihora Kolomojského
Bidenova vláda konečně reaguje na skandály, které se objevily v souvislosti s počítačem prezidentova syna Huntera Bidena. Tento ztroskotanec, jehož jediné známé aktivity jsou fetování a sex za peníze, se dokázal stát ředitelem velké plynárenské společnosti, což je práce, o které nic neví. Jako slaměný panák podepisoval nejrůznější velké kontrakty v různých zemích, do nichž neoprávněně cestoval ve vládních amerických letadlech. Jeho otec nyní rozjíždí operaci na zakrytí jeho afér, jež vedla až k čistce v ukrajinské vládě. (Voltairenet.org)

EU odhlasovala definitivní zákaz prodeje aut se spalovacím motorem od roku 2035
Evropský parlament dnes definitivně schválil dohodu s členskými státy Evropské unie o nové normě o nulových emisích. Ta počítá s tím, že od roku 2035 má být v členských zemích prakticky nemožné pořídit si nový automobil na benzin či naftu. Hlasování předcházela bouřlivá rozprava. Stoupenci normy v ní zdůrazňovali její očekávaný přínos pro zdravější ovzduší a rozvoj nových technologií, zatímco odpůrci sahali i po vizi zničujících dopadů na automobilový průmysl, evropskou prosperitu a peněženky obyčejných lidí. (WN24.cz)

Válka o hotovost je tady
„Naše Aliance nechce zrušit fyzickou hotovost,“ píše se v úvodním textu na webových stránkách BetterThanCash.org. Jedná se o orgán OSN, který údajně sleduje cíl udržitelného rozvoje OSN „finanční inkluze“. Souvisí však s širším fenoménem, kterým je vymizení fyzické hotovosti z ekonomiky. (Zvědavec)

Pomoc obětem zemětřesení v Sýrii
Dotazem na mail [email protected], který byl oficiálně zveřejněn na stránkách velvyslanectví (https://syrianembassy.cz/) jsme dostali konto na posílání finanční pomoci: 571001883/0300. Za sebe jako jednotlivci jsme na toto konto poslali první dary. O situaci Sýrii píšeme od roku 2013 a naši čtenáři to dobře vědí. Pokud chcete pomoci Syřanům postiženým válkou a nyní i zemětřesením, udělejte to. (e-republika)

Situace na ukrajinské frontě (15.02. 2023)

Situace na frontě prakticky nezměněna. Rusové pomalu postupují na všech úsecích fronty kolem Donbasu. Komentátoři počítají s velkou ofenzívou. Ukrajinské síly jsou vyčerpány obranou kritických úseků fronty a umírají po stovkách, NATO nemůže dovést munici a zbraně přímo na frontu a je poslední měsíc, kdy je kompletně zmrzlý terén pro těžkou techniku. (rybar.ru)

Cirkulárka
Každá metafora v něčem kulhá, nicméně když dnes pozoruji, jak poruchová, nespolehlivá a nebezpečná je nová kapitalistická cirkulárka, kvůli které jsme před třiceti lety vyhodili do šrotu tu socialistickou, stále častěji se ptám, zda by nebylo bývalo rozumnější tu starou nabrousit a třeba i nalakovat, aby nepůsobila ošuntěle. (!argument)

Rozhovor se Seymourem Hershem: Joe Biden vyhodil do vzduchu Nord Stream, protože nevěřil Německu
Koncem září 2022 bylo v blízkosti ostrova Bornholm v Baltském moři umístěno osm náloží, z nichž šest vybuchlo v oblasti mělkého moře. Zničily tři větve ze čtyř velkých plynovodů Nord Stream 1 a 2. Plynovod Nord Stream 1 zásobuje Německo a další části Evropy po mnoho let velmi levným zemním plynem. Byl zničen stejně jako Nord Stream 2. Otázkou bylo, kdo to udělal a proč. Dne 7. února 2022, dva týdny před ruskou invazí na Ukrajinu, řekl americký prezident Joe Biden na tiskové konferenci v Bílém domě s německým kancléřem Olafem Scholzem, že USA zastaví Nord Stream. Biden doslova řekl: "Pokud Rusko vpadne na Ukrajinu, nebude existovat Nord Stream 2 a ukončíme tento projekt. A když se reportérka zeptala, jak přesně to hodlá udělat, protože plynovod je převážně pod německou kontrolou, Biden pouze řekl: "Slibuji, že to budeme schopni udělat.“ (Berliner Zeitung)

PS. Takže pan president USA je de facto přímo spojen s teroristickým činem, který zásadně poškodil jeho věrného vazala a spojence. Když máte takové přátele, tak žádné nepřátele už ani nepotřebujete.

"Popravený" bojovník skupiny Wagner vystoupil v médiích
Jevgenij Prigožin, šéf soukromé vojenské společnosti Wagner Group, potvrdil, že Dmitrij Jakuščenko je naživu. Tento voják měl být popraven. Jakuščenko se tento týden dostal do pozornosti médií poté, co bylo na sociálních sítích zveřejněno video, na kterém je údajně vidět jeho poprava. (RT News)

PS. Byl mrtev a žije, to je jak Ježíš Kristus, když vstal z mrtvých...

Mali dnes
A až do roku 2021 bylo Rusko v Mali nesmírně populární, protože zdejší lidé nezapomněli na pomoc SSSR. Na státní univerzitě v Petrohradě vyprávějí takovou anekdotu. Jeden kolega se zeptal druhého, jak funguje veřejná doprava v Bamaku. Ten odpověděl, že doprava nebude nutná: "Stačí jít ven na ulici a hlasitě říct, že jste Rus. Budete neseni v náručí tam, kam potřebujete jít." To je samozřejmě přehnané, ale je v tom hodně pravdy. Od doby, kdy ruští vojenští poradci dorazili do země v roce 2022, počet útoků na vesnice dramaticky poklesl. Například v letech 2019-2020 došlo v regionu Mopti v okresech Bankass, Kalabancoro, Bandiagara a Nyanza k třem až čtyřem útokům týdně; v roce 2022 již došlo pouze k jednomu útoku každé tři až čtyři měsíce. Ruští vojenští poradci tak za pár měsíců udělali to, co francouzská armáda za osm let nedokázala. (journal-neo.org)

PS. Ano to je tam, kde naši vojáci neúspěšně drželi koloniální správu s francouzskými jednotkami. Po taktickém ústupu do předem připravených pozic jim hlavní české válečnice rozdala medaile (ZDE).