Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Ukrajinská armáda zaútočila na město Doněck z českého raketometu "Vampír"
Dnešní nejsilnější ostřelování území města Doněck provedla ukrajinská armáda s použitím raketových systémů s vícenásobným odpalováním, který je české výroby. Útok byl proveden za použití plného balíku raket, z nichž většina vedla k vážným destrukcím ve městě. (Aviapro)

PS. Naše zbraně zabíjejí civilní obyvatele přímým útokem na neozbrojené město postavené mimo válečný konflikt. Ostřelování škol a nemocnic nás může jednou přijít draho.

Na odpojení od elektřiny stačí dvakrát nezaplatit. Domácnostem bude brzy hůř
Česko si zatím stojí dobře. Neplatičů energií je v zemi jen 1,5 procenta. Ale jak naznačují poznatky z občanských poraden, situace mnoha domácností se letos zhoršuje. (Lidovky.cz)

Pomozte mi se nebát
Přátelé, můj článek o Braniborech v Čechách žije svým vlastním životem. Řeší se v nejvyšších kruzích, probírá se v majnstrýmu a Cempeři řeší, že na jižní Moravě působí E.On místo ČEZu, takže je to celé lež. Novinky už obvinily Janu Zwyrtek Hamplovou, že šíří dezinformaci a přitom ona udělala přesně to, co Cemper – řekla, že je to příliš závažná věc, než aby se nechala ležet. Řekla, že se obrátí na ministry, aby prověřili, zda nedochází ve zvýšené míře k odpojování domácností. (Litterate.cz)

Očkování se stalo nezbytnou podmínkou pro službu v armádě, ale i skrytou záminkou pro vyhazov bez ohledu na platné zákony
No, ono v té armádě to není tak, že by bylo nařízeno, že ta očkování jsou povinná, ale prostě ve chvíli, kdy to očkování nemáte, tak podle hlavní hygieničky nemůžete v armádě pracovat. Takže ona jsou taková povinná nepovinná. To je něco, jako bylo s covidem, když jste nebyli naočkovaní, tak jste nemohli do kina. Bylo to dobrovolné, ale pokud jste chtěli jít do kina, tak jste ho mít museli. (Radio Universum)

Německo je nyní "totální diktaturou" - nizozemská novinářka pro RT
EU údajně plánuje v rámci připravovaného devátého balíčku sankcí zaměřit se na ruské mediální kanály, zmrazit majetek mateřské společnosti televize ANO-Novosti a odebrat licence těm několika málo stanicím, které je v rámci bloku ještě mají. O novém plánovaném ostrém zásahu proti ruským médiím hovořila RT s nezávislou nizozemskou novinářkou Sonjou van den Endeovou, která se domnívá, že probíhající krize se stala pouhou záminkou k zesílení léta trvajícího potlačování svobody slova na Západě. (RT News)

PS. Jedno promile transatlantických elit musí na každé válce vydělat nejméně třikrát: prodá předražené a mizerné zbraně ze svých zbrojovek, oslabí Rusko, zničí ekonomiku a demokracii na Západě.

Vládní neschopnost devastuje společnost
Už minulý týden jsem na svých sociálních sítích formou krátkého videa informovala o zprávě ze Slovenska, kde premiér Heger oznámil, že tamním domácnostem díky zásahu vlády příští rok cena elektřiny nevzroste a plyn podraží o velmi rozumných 15 procent. Na Slovensku se totiž cena elektřiny mění pouze jednou za rok, vždy 1. ledna. Slovenské vládě se pro příští rok podařilo dohodnout s elektrárnami cenu elektřiny v přepočtu 1500 korun za MWh. U nás vláda zastropovala cenu na čtyřnásobku 6000 korun za MWh a ještě měla tu drzost to vydávat za úspěch. Díky zásahu vlády ušetří u našich sousedů každá domácnost v příštím roce zhruba 73 tisíc korun. Tomuto říkám reálná pomoc, nikoliv tomu, co předvádí ministr Síkela a dámy Pekarová a Němcová se svými drzými řečmi o svetrech. (Naše pravda)

Ministerstvo obrany USA při dalším auditu neuspělo, ale dosáhlo pokroku
Ministerstvo obrany USA neuspělo v pátém auditu v historii a nedokázalo zaúčtovat více než polovinu svého majetku, ale podle finančního ředitele je to "poučný moment". Poté, co 1 600 auditorů prošlo 3,5 bilionu dolarů v aktivech a 3,7 bilionu dolarů v pasivech ministerstva obrany, úředníci zjistili, že ministerstvo nedokáže zaúčtovat přibližně 61 % svých aktiv, řekl v úterý novinářům finanční kontrolor Pentagonu Mike McCord. (The Hill)

PS. Představte si firmu, kde účetní nedohledají 60 % majetku a řeknou, že se z toho přece nestřílí. Doufejme, že nerozkradli taky 60 % těch atomovek ve skladech. Toto živí Deep state, tak je jasné že defraudace zde mají kolosální rozměr.

Biden zlikvidoval senátní rezoluci o ukončení války v Jemenu
Senátor Bernie Sanders v úterý večer (14.12.) stáhl svou žádost o hlasování o rezoluci o válečných pravomocích v Jemenu, která by ukončila americkou podporu války a blokády Jemenu vedené Saúdskou Arábií. Odvolal se na nesouhlas Bílého domu s návrhem zákona. Sanders na půdě Senátu uvedl, že byl před plánovaným hlasováním informován o nesouhlasu administrativy s tímto zákonem, což znamená, že prezident Biden bude rezoluci vetovat. Server The Intercept již dříve informoval, že Bílý dům vyvíjí na senátory nátlak, aby hlasovali proti návrhu zákona, a demokraté se již dříve v úterý postavili proti Sandersově rezoluci, včetně senátora Alexe Padilly. (Consortium news)

PS. To je ještě nesmyslnější a zločinnější válka, než ta na Ukrajině. Ale ani tu nechtějí USA skončit.

Ondřej Soukup: Putin zrušil svou každoroční velkou tiskovku
Výroční tisková konference prezidenta Vladimira Putina byla vždy velká show. Obvykle bylo akreditováno na 300 novinářů a měla léta se opakující scénář. Nejdříve kremelský vládce sypal z rukávu statistiky o neustávajícím hospodářském růstu, rekordních úrodách a zlepšující se kvalitě života obyčejných Rusů. Následně přišly dotazy regionálních médií, které se pohybovaly mezi stížnostmi na špatné silnice či dotazy na tělo, jako jestli má Putin raději kočičky, nebo pejsky. ... Letos se tiskovka konat nebude. Poprvé od roku 2005. Důvody oznámeny nebyly. (Český rozhlas)

Ivan Hoffman: Deset životů
Zelený byznys si vychovává klienta, co je líný něco vlastnit, vyznává kolektivní sdílení a virtuální nezávislost. Vtip je v tom, že kdo se uskromní dobrovolně, nereptá, že byl oškubán. V zeleném ekokapitalismu se boháč s chuďasem nebude muset o bohatství dělit, neboť chudí budou uvědoměle, nábožně sdílet drobky v naději, že zachrání planetu. (Český rozhlas)