Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Šojgu podal Putinovi hlášení o dobytí oceláren Azovstal v Mariupolu
Ruský ministr obrany Sergej Šojgu podal hlášení ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi o "úplném osvobození oceláren Azovstal a města Mariupolu". Stalo se tak poté, co se poslední obránci této východoukrajinské bašty vzdali, uvedla dnes večer agentura Interfax s odvoláním na ruské ministerstvo obrany. (České noviny)

Ilona Švihlíková: Veřejná a participativní ekonomika
Zodpovědnost vůči půdě, krajině, tradici, vůči postojům občanům, vůči so­ciální stabilitě a smíru, to vše spojuje lokalizaci jako princip. Je potřeba ov­šem zdůraznit, že lokalizace neznamená, jak se někdy mylně uvádí, ani návrat do zidealizované minulosti a la feudální statky a už vůbec ne jakési živobytí v rámci nějaké sekty, která se rozhodla izolovat (viz film The Village). (Argument)

Vysokoškolský pedagog nesmí ke studentům. I kvůli slovům o Ukrajině
Vysokoškolský pedagog z pardubické univerzity měl na přednáškách o historii techniky prezentovat různé konspirační teorie a rozebírat i situaci na Ukrajině. Po zásadu vedení fakulty už nesmí ke studentům. Docentovi Milanu Javůrkovi z Fakulty elektrotechniky a informatiky pardubické univerzity zakázal tento týden děkan Zdeněk Němec kontakt se studenty. Důvodem jsou dvě stížnosti, které na něj přišly v průběhu jara. První se týkala toho, že na přednášce historie techniky měl prezentovat proruské názory k situaci na Ukrajině. „Pohledy studentů, kteří tento proruský hnůj nešťastnou náhodou poslouchali, radši komentovat nebudu. Lituji jen studenty z Ukrajiny,“ napsal student ve stížnosti. Identitu studenta redakce zná, ale chrání ji. Milan Javůrek měl na přednášce rozebírat i ukrajinský Euromajdan. Bylo to den před zahájením ruské invaze. „Hlavním cílem bylo si uvědomit latinskou frázi ‚cui bono‘, tedy ‚komu ku prospěchu‘ se tyto demonstrace a převrat konaly a kdo z něho na Západu benefitoval. Je třeba se totiž vždy dívat i na tu druhou stranu mince. Tu, co nám média tají,“ popsal student ve stížnosti. (Seznam)

PS. A žijí 50. léta, kdy revoluční studenti jako práskači StB kádrovali na komunistických univerzitách profesory. Gratulujeme prof. Fialovi jako premiérovi Česka za výslednou státní bdělost a neochvějnost na domácí frontě.

Uniklé e-maily odhalují napojení britské ministryně vnitra Priti Patelové na "výzkumnou a vlivovou operaci" ve stylu MI6
Zjevný vliv protidemokratického spolku napojeného na MI6 na Priti Patelovou vyvolává vážné pochybnosti o její způsobilosti rozhodovat o vydání Juliana Assange do USA. Letos 15. května Grayzone odhalil spiknutí stínové zpravodajské skupiny, jejímž cílem bylo sabotovat dohodu premiérky Theresy Mayové o brexitu, odvolat ji z funkce a nahradit ji Borisem Johnsonem, aby se zajistilo "tvrdé" vystoupení z EU (ZDE). Kabala k dosažení svých cílů použila celou řadu nedemokratických, ne-li přímo zločinných metod. (Gray Zone)

Bush v projevu místo Ukrajiny odsoudil "neoprávněnou a brutální" invazi do Iráku
Při odsouzení ruského útoku na Ukrajinu Bush omylem zmínil rozhodnutí zahájit "neoprávněnou a brutální invazi do Iráku" a pak se rychle opravil a řekl "na Ukrajinu", což byla nezvládnutá kritika ruského prezidenta Vladimira Putina. "Výsledkem je absence kontroly a rovnováhy v Rusku a rozhodnutí jednoho muže zahájit zcela neoprávněnou a brutální invazi do Iráku," řekl Bush, než se chytil a zavrtěl hlavou. "Chci říct - na Ukrajinu." (ABC News)

PS. Ten řekne pravdu jen úplným omylem...

Americký senátor říká, že Washington si bude muset půjčit peníze od Číny, aby mohl poslat 40 miliard dolarů na Ukrajinu
Spojené státy si budou muset půjčit peníze od Číny, aby Ukrajině poskytly rekordní balík pomoci ve výši 40 miliard dolarů, protože Washington nemá žádné volné peníze, uvedl v pátek americký senátor Rand Paul. "Myslím, že je důležité vědět, že nemáme žádné peníze, které bychom mohli poslat, musíme si půjčit peníze od Číny, abychom je mohli poslat na Ukrajinu. A myslím, že většina lidí to tak nějak chápe, a mnoho republikánů to řekne na rovinu, když jde o nový sociální program. Ale když jde o vojenskou pomoc nějaké zemi, tak si jako můžeme půjčit, to je prý oprávněná půjčka," řekl Paul americkému digitálnímu zpravodajskému portálu Breitbart. Paul dodal, že Washington "nemůže zachránit Ukrajinu tím, že odsoudí americkou ekonomiku k záhubě". (Sputnik)

PS. Čína možná půjčí krachujícím USA, ale Češi to jistě dobrovolně darují skrze své zvolené zástupce.

Rubl překonal čtyřleté maximum vůči americkému dolaru
Ruský rubl dosáhl v pátek čtyřletého maxima vůči americkému dolaru a sedmiletého maxima vůči euru. Rubl podporují kapitálové kontroly, nový systém plateb za plyn v rublech a hrozící odvody korporátní daně, které zvyšují domácí poptávku po měně. Dosažení hodnoty 57,67 rublu vůči dolaru v 08:13 SEČ představuje podle údajů moskevské burzy nejsilnější pozici rublu od března 2018. Rubl si rovněž připsal téměř 5 % na euru, přičemž kurz se dostal pod hranici 60 rublů za euro. (RT News)

PS. Není se čemu divit, když EU platí Rusku v plynových rublech ekvivalent 200 miliónů dolarů denně. Západ chtěl válku s Ruskem, to na ní vydělává a EU ožebračuje vlastní lidi.

Kanada zakazuje čínským gigantům Huawei a ZTE provozovat síť 5G
Kanada po letech váhání zakáže čínským telekomunikačním gigantům Huawei a ZTE zavádět v zemi síť 5G, oznámila ve čtvrtek 19. května vláda Justina Trudeaua. Kanadská vláda dlouho očekávané rozhodnutí odložila kvůli napětí mezi Ottawou a Pekingem v posledních letech kvůli tříleté diplomatické a právní fáze, která následovala po zatčení finanční ředitelky čínského telekomunikačního gigantu Meng Wan-čou. "Oznamujeme náš záměr zakázat výrobky a služby společností Huawei a ZTE v kanadských telekomunikačních systémech," řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci ministr průmyslu François-Philippe Champagne. (al Manar)

PS. Začala technologická válka, kterou Západ dlouhodobě nemá šanci vyhrát.

Jak škodlivá je moje šarže vakcíny COVID-19? Tak se na to podívejte...
Šetření údajů nalezených v americkém systému hlášení nežádoucích účinků vakcín (VAERS) odhalilo, že u konkrétních čísel šarží vakcín Covid-19 byl několikrát hlášen extrémně vysoký počet nežádoucích účinků a úmrtí. To znamená, že nyní byly identifikovány smrtící šarže experimentálních injekcí. (Expose News)

V ukrajinských „elitách“ sa chystá sprisahanie
Vladimir Zelenskij dostal informáciu o prípravách jeho zavraždenia radikálnymi nacistami z práporu „Azov“ ako odplatu za kapituláciu svojich bratov v závode „Azovstaľ» v Mariupole. Zelenskij podľa banderovcov zámerne priviedol situáciu ku katastrofe, aby sa zbavil nacistickej formácie „Azov“, ktorá je pre jeho vládu najnebezpečnejšia. Nacisti sa okrem iného domnievajú, že Zelenskij sa už tajne pripravuje na odovzdanie krajiny a útek na Západ. V súčasnosti rokuje o vstupe poľského „mierového“ kontingentu do niekoľkých západných regiónov, pod hodnovernou zámienkou sa z krajiny vyvážajú všetky dostupné zásoby pšenice a iných obilnín. A to naznačuje, že nezávislosť významnej časti Ukrajiny sa čoskoro skutočne stratí. Zelenského úrad zároveň chápe, že v najbližších týždňoch ukrajinská armáda stratí bojovú pripravenosť a prevažná časť Ukrajiny sa dostane pod kontrolu Ruska, ktoré na týchto územiach vytvorí svoje vojensko-civilné správy. SBU pod dohľadom západných expertov prijíma opatrenia na neutralizáciu najnebezpečnejších nacistov. A v najlepšom prípade budú poslaní na predné pozície frontu… (News Front)