Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Úspěch KPŐ v Salcburku
Komunistická strana Rakouska (KPŐ) triumfovala. V nedělních volbách do salcburského zemského parlamentu. Splnila svůj cíl. Posílila v této politické instituci levici, jak si předsevzala. Bude v ní mít čtyři zástupce na základě zisku více než 11 procent hlasů voličů. Opozice je zaskočena. Kampaň KPŐ vedl teprve čtyřiatřicetiletý historik Kay-Michael Dankl. Měl mnoho pomocníků. Úspěch kandidátů za KPŐ si vzali za svůj nejen členové a sympatizanti ve spolkové zemi Salcbursko, ale i komunisté, především mladí, v celém Rakousku. A uspěli. Nárůst voličských hlasů je obrovský, zatímco ostatní strany tratily. V předchozích volbách KPŐ získala 0,4 procenta hlasů, nyní 11,7 procenta. Základem jejího volebního programu bylo dostupné bydlení. Na to voliči slyší. Mít domov je pro lidi nezbytnou, životně důležitou věcí. (Naše pravda)

Průvodce k pochopení hoaxu století aneb Třináct způsobů pohledu na dezinformace
Studii napsal hlavní redaktor Jacob Siegel a je tam celá historie desinformační války Západu od roku 1950. Otřesné čtení. (Tablet)

Smlouva umožní silám USA v Česku výstavbu objektů
Obranná smlouva mezi Českem a USA, kterou ve středu schválila vláda a která půjde k projednání do parlamentu, by měla umožnit v budoucnosti vybudování základny nebo objektu pro americké ozbrojené síly na českém území. (Novinky.cz)

...aneb Jak zřídit americké základny v Česku metodou "chytrá horákyně".

Česká televize: Kdo bude novým generálním ředitelem?
Televize už není středem naší pozornosti a její význam při ovlivňování názorů lidí je mnohem omezenější. Přesto je zejména populistická krajní pravice posedlá převzetím redakční linie veřejnoprávní televize. Tvrdí, že zpravodajství produkované ČT odráží levicové myšlenky a potlačuje jejich pravicové radikalizované názory. Stejně jako kultovní BBC, která byla donedávna (než ji vládnoucí konzervativci zdiskreditovali tím, že do jejího vedení nasadili množství konzervativců, pozn. JČ) vzorem pro všechny veřejnoprávní stanice na světě, není "košer" ani Rada České televize, neboť byla kontaminována příznivci pravicové politiky. Z tohoto důvodu bude zajímavé sledovat, koho si vybere jako člověka, který má za úkol udržet při životě skomírající médium a zároveň nabídnout divákům vyvážené menu. (Britské listy)

Padne vláda? Pětikoalice bez důvěry lidí usvědčena ze lží
Rozdíly v nárůstu cen proti našim sousedům jsou drastické. V Polsku meziročně ceny plynu vzrostly o 21 procent, na Slovensku bylo tempo ještě nižší, šlo o 18 procent. V České republice vzrostly ceny o neuvěřitelných 231 procent. (První zprávy)

Štěpánek: Jedinečná příležitost, jak očistit ČT
Rada České televize zadala prof. Janu Jirákovi, vysokoškolskému pedagogovi a shodou okolností rovněž bývalému předsedovi Rady ČT, vypracování analýzy předvolební prezidentské debaty mezi Petrem Pavlem a Andrejem Babišem. (První zprávy)

Tucker Carlson po vyhazovu: „USA jsou státem jedné strany. Důležitá témata jsou v mainstreamu zakázaná“
Slavný konzervativní moderátor Tucker Carlson na svém Twitteru zveřejnil video, kde poprvé reaguje na svůj vyhazov z televizní stanice Fox News. Během prvních dvou hodin mělo video téměř 5 milionů shlédnutí a aktuálně má přes 58 milionů shlédnutí, což rapidně překonává sledovanost jeho bývalé televizní show. Carlson prolomil dvoudenní mlčení s ikonickým monologem, kde promluvil o zakázaných tématech v televizním vysílání a kritizoval "nudné a hloupé" diskuse, na které si po odvysílání nikdo nevzpomene. "Spojené státy se stávají státem jedné strany. Kde jsou Američané, kteří říkají pravdivé věci?" prolomil své mlčení Carlson. (Echo24.cz)

UNESCO propaguje "regulaci internetu"
OSN je již dlouho odhodlána podniknout kroky proti "nenávistným projevům" a "dezinformacím" na internetu. Nevolená organizace, jejímž hlavním posláním je usnadňovat řešení konfliktů po celém světě a poskytovat mírovou a humanitární pomoc ve válečných zónách, se stala mluvčí elitních skupin, jako je Světové ekonomické fórum (WEF). Novinkou je, že jedna z jejích organizací, UNESCO, která se má zabývat mezinárodním vzděláváním, vědou a kulturou nebo ochranou světového dědictví ve formě památek nebo přírodních oblastí, nyní propaguje své vlastní "pokyny" pro regulaci údajných nenávistných projevů a dezinformací, za účelem ochrany "lidských práv, svobody projevu a demokracie". (Freewest media)

PS. A největší legrace je, že "whistleblower" společnosti Cambridge Analytica Christopher Wylie se podílel na výzvě UNESCO k cenzuře internetu. Před odhalením vládní cenzury Twitteru to byl největší skandál zneužívání privátních dat uživatelů Facebooku.

Tajné plány z jaderné ponorky za 1,3 miliardy liber byly v záchodové kóji hospody Wetherspoons
Zdroj řekl: "Bylo štěstí, že to nenašli ruští špioni.” Dokumenty ukazovaly vnitřní fungování ponorky osazené torpédy. V dokumentaci byly klíčové detaily hydrauliky HMS Anson, které ovládají torpédové poklopy, řízení a vztlak. Dokumenty byly pohozeny na toaletách hospody v Londýně. Citovaná ponorka Royal Navy má cenu 1,3 miliardy liber. (The Sun)

PS. Zase se tak strašného nestalo, když chlazení jaderných ponorek Britové lepí vteřinovým lepidlem (ZDE).

Kdo ohrožuje demokracii v Česku? Dnešní inkvizitoři!
Českou demokracii ohrožují inkvizitoři. Chtějí odhalovat domácí nepřátele. Chtějí je ostouzet, vylučovat ze společnosti, propouštět z práce, zbavovat funkcí. Vždyť přece vedou svatou válku proti zlu... (Blog Michala Klímy na Blogosvět.cz)