Evropané se začínají aktivizovat proti snahám vytvořit z EU diktaturu v zájmu koncernů. Během 14 dnů se podepsalo pod petici proti plánům Evropské komise připustit do distribuce pitné vody v Evropě soukromé firmy a koncerny již milión občanů. Zdá se, že pro evropské občany je svobodný přístup k vodě nedotknutelný a svatý.

Petici najdete zde: www.right2water.eu.

Po dosažení hranice jednoho miliónu podpisů je peticí povinen zabývat se Evropský parlament.

Začíná se formovat široká fronta odporu nejenom v ulicích Španělska, Řecka a Portugalska, nýbrž i v zemích, kde se žije ještě relativně dobře. Damoklův meč prekarity a bezohledné privatizace visí nad námi všemi a ekonomická tsunami pokračuje z jižní periferie EU směrem na sever. Evropští občané mají již plné zuby evropských zákonů, které slouží jenom zájmům nadnárodních koncernů. Zákaz používání obyčejných žárovek a protlačení úsporných žárovek, které evidentně poškozují zdraví, byl jen bonbónkem na začátku, abychom si zvykali, že do demokratických rozhodnutí nebudeme již mít co dále mluvit. K tématu žárovek pro zájemce doporučujeme film Bulb fiction. Trailer k filmu najdete na videu.


Kromě ochoty přijmout zákon omezující svobodu na internetu ACTA je posledním výstřelem ve vší tichosti přijatá změna zákazu dovozu amerického masa, ošetřeného kyselinou mléčnou - pro evropského spotřebitele zcela neakceptovatelného (náš článek zde). Trh jako nástroj monopolů, a ne svobodné soutěže také ukazuje poslední skandál s otrávenou koninou (článek zde).

Tentokrát už ale nikým nevolená komise narazila. Zejména když avizovala, že investuje 2 miliony na financování webových trollů, kteří budou slídit na internetu po kriticích nešvarů, páchaných z Bruselu a pokoušet se tyto kritické hlasy umlčet. Je dobré vědět, že když lid a demokracie spí, probudí se v diktatuře. Proti těmto nekalým praktikám k umlčování evropského disentu by bylo dobré aktivovat peticí a dopisy české a cizí poslance Evropského parlamentu.