Nezávislá občanská organizace Partnership for Civil Justice Fund (PCJF) využila ústavního práva na informace (tzv. Freedom of Information Act) a vyžádala si od FBI, armády, úřadů a justici všechny dostupné informace o sledování osob spojených s organizací a činností v hnutí Occupy Wall Street. Zjištěná fakta nepřímo potvrzují existenci USA jako policejního státu. Reportážní záběry z akce "Okupujme Wall Street" najdete zde.


Celkový přehled úřady odevzdaných dokumentů najdete zde. Stovky faktů jsou začerněny a jen redakce těchto dokumentů musela stát americké poplatníky spoustu peněz. Ale mobilizace fakticky všech bezpečnostních složek, včetně informátorů, sledování a mobilizace speciálních jednotek proti demonstracím musela přijít na milióny. A to všechno kvůli jedné povolené a nakonec v New Yorku zakázané akci, která se rozrostla na mezinárodní hnutí.

Občanské organizace bránící v USA lidská práva zejména zarazil fakt, že v mnohých státech USA bylo toto povolené a žádně ohlášené hnutí automaticky dáno na seznam tzv. "domácího terorismu" (viz náš článek o paramilitantních organizacích v USA).

Koneckonců, podobně postupuje i bývalý major Kubice, potažmo ministr vnitra, viz náš článek o jeho bezpečnostní zprávě pro Sněmovnu. Vládní extrémisté všech zemí, spojte se!