Anonymous už mají dost Obamovy nečinnosti a faktu, že z koncentráku na Guantánamu se postupně stává vyhlazovací tábor. Zhruba 80 % vězňů zde už 100 dní drží hladovku a jsou krmeni násilím. Tuto praxi odsoudil i humanitární výbor OSN jako nelidské zacházení, viz naše starší články o této poskvrně americké demokracie. Anonymous na 100denní výročí hladovky rozjeli na sociálních sítích dne 17. května tzv. Tweetstorms, skrze níž chtějí veřejnost upozornit na nelidské zacházení s vězni. Proti většině z nich nejsou vůbec žádné důkazy a ve vězení mají shnít zaživa. A v následujícím videu Anonymous pohrozili vládě, že koncentrák hacknou způsobem, který bude pro Obamovu vládu velice nepříjemný.


Koncentrák se nachází mimo území USA v detenčním centru a později vojenské základně na Kubě. Toto území USA vlastní na základě smlouvy z roku 1903. Z důvodu extrateritoriality není snadné zabezpečit digitální ochranu stejně spolehlivě jako na území USA.

To byl asi důvod, proč Pentagon a další úřady částečně kapitulovaly před hrozbou Anonymous a preventivně vypnuli wifi sítě v koncentráku. Tím se ovšem postarali o zájem médií. Výsledkem je zvýšená pozornost světových agentur a novin na ono neslavné stodenní výročí koncentráční praxe USA.