Nedávný článek Bitva o Sýrii, strategický přehled ukázal klíčové místo bojů v jižní části Damašku, kam v současné době proudí zbraně z Saúdské Arábie, Kataru a také teroristé z celého světa, aby bojovali svůj džihád za muslimský stát s podporou EU a USA. Velmi dobrý článek k celé situaci najdete na tomto slovenském blogu pod názvem Sýria – mediálne klamstvá a vraždenie podporované Západom.

Chceme toto v Evropě?

V minulých článcích jsme psali o dobytí Kusajru, třicetitisícového města, které je klíčovým místem na strategické silnici Damašek - Homs. Syrská vládní vojska a Hizballáh navíc dobyli i bývalé letiště v Dabáji nedaleko Kusajru. Bojovalo se v troskách města, muž proti muži a tanky vnikly přímo do ulic a sutin, což například neriskovala izraelská armáda při dobývání Gazy. Jak vypadá skutečná válka z věže tanku ničícího dříve kvetoucí město, to vidíte zde na videu.

::::

Video natočila tzv. "nezávislá" ruská stanice ANNA z Abcházie, kterou jistě podporuje Putinova vláda. Stovky čečenských a abcházských teroristů totiž opustily Kavkaz a nyní bojují na straně Kataru a Saúdské Arábie proti Asadovi podporovanému Moskvou. Rusko tedy musí dělat kontra-propagandu ve vlastní zemi, aby zastavilo růst sympatií k terorismu. A má zájem na tom, aby Rusům doma ukázalo skutečné hrůzy války. Proto stojí zásadně na straně Asadova civilního a sekulárního režimu, zatímco EU a USA podporují teroristy.

Schizofrenie Západu v přímém přenosu

Následující video ukazuje v celé nahotě politiku EU a USA. Na závěru vidíte spojení tři teroristických skupin: Ahrar al-Sham, Jabhat al-Nusra a tzv. Svobodné syrské armády. Jejich velitelé na videu oznamují spojení bojových jednotek.


Vojáci zpívají píseň Šuhada (vyznání víry) a pokračují výzvou k náboženskému džihádu. Trapné je to, že teroristická skupina Jabhat al-Nusra byla tento týden dána jednomyslným rozhodnutím Rady Bezpečnosti na černou listinu mezi teroristické organizace. Nejen, že systematicky vraždila civilní obyvatelstvo v Sýrii, ale navíc pravděpodobně spáchala i nedávné teroristické útoky v Turecku. Při atentátech spáchaných minulý týden bylo zabito 51 lidí a 140 bylo zraněno. Turecká policie zatkla 12 podezřelých teroristů Al Kájdy ve městě Adana. Zde byla před několika dny provedena další razie v základnách povstalců a byla údajně nalezeno nejméně 2 kg nervového plynu sarinu v kontejnerech.

Protože Západ "bojovníky za svobodu" podporuje, tak musí o tomto nálezu mlčet. Zpráva o nalezení sarinu tureckou policií se fakticky nedostala na stránky západního tisku. Podle českých a jiných mediálních lží měl používat sarin pouze Asad. Připomínáme náš starší článek k údajnému použití sarinu syrskou armádou, který jasně psal o možnosti, že sarin mají i povstalci, protože jej získali při dobytí armádních skladů v Libyi.

Teroristé úmyslně destabilizují celý region, potřebují globální válku

Minulý odstavec ukázal, jak Turecko získalo za podporu teroristů svou odměnu, to jest teroristické útoky s desítkami mrtvých a riziko použití nervového bojového plynu v lidnatých městech. Pokud bude EU stejně hloupá jako Turecko, tak po individuálních atentátech (viz článek o atentátu v Londýně) bude následovat organizovaný teror. Následující video ukazuje, jak džihadisté střílejí rakety na území neutrálního Libanonu.


Zabíjení náhodně vystřelenými raketami je z vojenského hlediska nesmyslné a má za cíl pouze zabíjení civilistů. Video zveřejnila syrská vládní agentura, takže je třeba brát je s rezervou. Ale uvedli jméno svědka, který video natočil. Podle vládních údajů se jedná o jednotku Syrské svobodné armády pod jménem Liwa al-Tawhid (anglicky: Unity Brigade), která bojuje v oblasti Aleppa a je financována Katarem. Bojuje společně s již zmíněnou teroristickou organizací Jabhat al-Nusra, která mimochodem začala vraždit Kurdy v Sýrii, kteří stáli stranou konfliktu. Asad jim fakticky dal svobodu a přestal se o ně starat. Teror mudžahedínů má Kurdy dostat do války, stejně jako Turecko, Libanon, Izrael a další okolní země.

Pomýlená EU má všem těmto skupinám dodávat zbraně tím, že zrušila embargo na jejich dovoz a umožní zásobovat teroristické skupiny jako celosvětově zakázanou Al-Nusru. Rozum má pouze Německo, které vzhledem ke své opatrné politice již nyní prohlásilo, že v žádném případě vojenskou pomoc do této oblasti nepošle.