Ukrajina je vydrancovaná od všech předešlých pro-západních i pro-východních vlád, státní kasa prázdná, vklady občanů prošustrované nebo včas vybrané, schopní lidé utíkají do Ruska nebo do EU, zemi drancují ozbrojené bandy a naše média po vzoru EU troubí vítěznou píseň sankcí. Putin si mezitím zabral Krym, protože EU s USA se vůbec nestará o to, aby zjistily, zda v zemi proběhl ozbrojený puč nebo zda šlo o politické převzetí moci. Postříleli demonstranty na Majdanu samotní organizátoři puče, neofašisté nebo Berkut? Pokud se ukáže, že šlo o první variantu, pak jsme ve scénáři "failed state", kdy neplatí žádná autorita státu. Takto například vyhodnotili situaci někteří velitelé jediných lodí a vojsk, které v Ukrajině za něco stojí, a šli na "nezávislý" Krym. Jde jim o hlavu, pokud se spletou, takže jejich volba je dost důležitá. Po rozpadu státu si každý ukrajinský region včetně Krymu může dělat, co uzná za vhodné, aby se z vražedné situace dostal. Nedávný článek Situace ve Venezuele, doopravdy ukázal příklad tzv. "války čtvrtého typu", kterou nyní po prohrané válce v Sýrii a vyhraném terorismu v EU začali bruselští a washingtonští oligarchové vést na Ukrajině. Tak se ptejme, k čemu je tato válka dobrá a co nám jako občanům EU přinese.

1. Oligarchy rozvrácený stát zaplatíme z našich daní

Vyjděme z toho, že "nějací" oligarchové (ukrajinští, východní, západní, ruští, evropští, američtí) rozvrátili na světě další, kdysi jakž takž funkční stát. A protože tento stát nese pro EU a pro USA strategický význam svou blízkostí s obávaným Ruskem, po jeho rozvrácení jej začneme platit z našich daní. Jako rozvrácenou Libyi, Afghánistán, Kosovo a další státy, kde EU a USA udělala totéž. Rusko má zase svou Čečnu, Dagestán a Zakavkazsko a nyní i Krym. Co tedy budeme platit a kolik nás bude stát oligarchický Drang nach Osten režírovaný z Bruselu a z Washingtonu? Nejprve se podívejme na prázdnou státní kasu Ukrajiny, kterou bude třeba naplnit tak, aby stát vůbec mohl fungovat alespoň v nouzovém režimu.



Jak vidno, po vykradení státních rezerv, v kase není nic a není šance, že by tam něco přiteklo normálním způsobem. Dále budeme muset z EU financovat rozdíl v ceně zemního plynu, který Rusové ze strategických důvodů dávali Ukrajině hluboko pod světovou cenou. Gazprom chce nyní celkem slušnou cenu 368,5 dolarů za 1.000 kubíků, což ještě není předešlá smluvní cena (400 dolarů). Předtím Ukrajina platila 268,5 dolarů podle smlouvy uzavřené v prosinci 2013. Takže tento rozdíl musíme Rusku z našich peněženek doplatit okamžitě, jde o normální světové ceny plynu. Další graf ukazuje, že námi kolonizovanou Ukrajinu budeme platit trvale.



Jde o podíl exportu a importu zboží v poměru k HDP. Ukrajina je čistý dovozce, aby zde lidé vůbec mohli žít. Dejme tomu, že EU a USA vyplundrují zdejší zásoby frakovacího plynu a chemicky otráví černozem při zemědělské a jiné exploataci. Pak sice křivka na nějakou dobu stoupne do kladných hodnot, protože poroste export ze země. Ale nakonec bude země zničena, a to přece v každé kolonizaci šlo a pořád jde. V každém případě je třeba ihned platit za to, aby v této budoucí kolonii EU mohli vůbec nějací lidé žít. Nezapomeňme, že zhruba polovina z nich může utéci do Ruska.

2. Co půjde z kolonie do EU

Pochopitelně již nyní skrytě dovážené agrární produkty, které se do EU pašují přes polské podniky. Úrodnou černozem je možno zamořit čímkoliv a jakkoliv, stejně jako to nyní dělá Monsanto s glyfosátem v USA. Tato základní forma bývalého defoliantu Agent Orange používaného ve Vietnamu bude za čas v USA jistě zakázána, protože by Američany zabíjela stejně spolehlivě jako Vietnamce za války. Pro tato zavedená svinstva je třeba najít nová odbytiště, protože investice do GMO se musí rentovat. Přitom se jen tak mimochodem zničí zemědělství v EU, což také oligarchům hodně pomůže. V EU se vyrábí draho a je zde příliš mnoho omezení na různé jedy v potravinách. Ukrajina na tom bude minimálně tak jako USA, kde je povoleno přidávat do potravin kdeco.

Ukrajina nemá na důchody, které již předtím byly na hranici přežití. Nyní se tato hranice sníží na polovinu (ze 160 dolarů na 80), protože jsme ve válce a lid musí přinášet oběti. Tak to bylo a bude. Humanitární pomoc nové kolonii EU bude absolutně nutná a důsledky zničení země se potáhnou po další generace: teror, drogy, kriminalita všeho druhu, všechny nelegální podniky, nenávist vůči kolonizátorům z EU. Rusové budou viděni po EU kolonizaci jako budoucí zachránci, to je pochopitelné. Navíc jimi držené regiony budou jakž takž prosperovat, protože budou mít zajištěný odbyt do Ruska stejně jako nyní. A ruští občané z Ukrajiny dostanou ruské platy a důchody, zatímco "evropští" Ukrajinci budou naprostí žebráci. To také k popularitě EU nijak nepomůže, až bohatí strýčkové z Ameriky, pardon z Ruska, přijedou na návštěvu k rodině. A navíc budou mít ruské důchody.

3. Geopolitické důsledky kolonizace Ukrajiny

EU se prostě zbláznila a podlehla nacistickému Drang nach Osten. Korporátní fašismus má stále stejný mustr, ať jsou to 30. léta nebo dnešek. Potřebuje suroviny zadarmo a životní prostor ke kolonizaci. Takže místo trvalého odzbrojování daného Helsinským procesem už od roku 1975 a místo spolupráce s nesmírným ruským trhem vsadila EU na konfrontaci a ruský trh nechá Číně a Indii.

Putin byl a je normální pravicový autokrat, ale v žádném případě není hlupák. A zahraniční politika Ruska v posledních několika letech je opravdu promyšlená směrem k trvalé stabilitě v regionech, kde se snaží vyvážit geopolitický vliv USA či Číny. Dnešní EU, vedená hlupáky jako je Barosso a spol. napojené na velkobanky a na oligarchy všeho druhu, provádí naprosto chaotickou politiku diktovanou protichůdnými zájmy těch či oněch lobbistů a těch či oněch států. A taková EU chce jít dobývat Východ? A proti Rusku, které umí přemýšlet a strategicky plánuje na léta dopředu? Rusové již nyní na krizi vydělali miliardy a mnohem víc. Využili propadu vlastních akcií a za babku si na světových burzách nakoupili zpět kontrolní balíky akcií vlastních podniků jako Gazprom. A dostali bez výstřelu zpět Krym, který je sice bude stát mnoho, ale od 19. století má pro Rusy nesmírnou morální a strategickou hodnotu. Na Blízkém východě, totiž začal pád dolaru jako světové měny. Viz článek z Faktů o Sýrii (Fakta o Sýrii (IX.) aneb Bytí a nebytí dolaru) a dále Fakta o Sýrii XI. aneb Kdo válčí a proč.