Podle amerického ministra zahraničí Johna Kerryho jsou celé Spojené státy pobouřeny tím, že se na Krymu koná referendum o dalším směřování tohoto poloostrova. Zejména pověstný americký "instalatér Joe" je otřesen takovým pošlapáním základních lidských práv. Má však štěstí, že za ním stojí pevně nejen Kerry a Obama, ale i další statečný muž, senátor John McCain. Takového mocného ochránce však dnes nemá jen dělník americký, nýbrž i český. I my máme senátora Štětinu, hudebníka Kocába a “Zeleného“ exministra Bursíka. Zatímco senátor z Arizony vidí světlou budoucnost v budování vojenských zařízení nové generace na našem území, naši ochránci všeho lidu hodlají jednostrannými kroky České republiky srazit Rusko na kolena dříve, než by mohl být takový případný radar v Brdech vybudován.

A nejsou sami. Tyto "jednostranné kroky" sice obsahují určité riziko. Ochránce lidských práv Michael Kocáb unikl trestnímu stíhání v kauze vytunelovaného fondu Trend (škoda 1,3 miliardy) a s jeho bohatými zkušenostmi nás ujistil, že to za ten risk bude stát. Možná nám pan Kocáb předvede, že je schopným obchodníkem nejen s investičními fondy českými, ale třeba i s těmi ukrajinskými.

Takové rozuzlení podporuje ve jménu lidskosti i současná primátorka Liberce Martina Rosenbergová (ČSSD). Konečně tak bude splněn hlavní požadavek aktivistů ze sdružení „Dekomunizace“. Svět bude jednom provždy všech komunistů zbaven, asi v jednom jediném dni. Co je však nejkrásnějším dárkem pro všechny lidi dobré vůle? Jednou provždy se zbavíme zlého Putina a my Češi budeme tak nějak u toho.