Článek Bavorská kampelička řekla lidem pravdu upozornil na první reakci kampeliček, které se stanou obětí bankovní mafie v ECB. Po prvních vlaštovkách v podobě reakce spořitelen ohledně bankovní unie a jednotného bankovního dohledu, který se stává všemocnou institucí, se začínají ozývat i manažeři velkých bank v Evropě. Těm se nelíbí, že se k nim chová Evropská centrální banka jako k poddaným. Začínají si uvědomovat, komu totiž zvoní hrana. Jim samým, a na to dosud nebyli zvyklí. Ale korporátní fašismus si nebere servítky a pracuje s lidskými a bankovními zdroji, nikoliv s lidmi. Ego bankéřů tedy zažívá krušné časy, protože je ničí systém, který pilně po desetiletí pomáhali budovat.

Velmi ostrou kritiku vůči ECB v posledních dnech vyjádřil předseda představenstva německé NRW Banky Bernd Lüthje, který je značně rozezlen zvůlí, kterou se vyznačuje chování představitelů ECB. Tento ostřílený bankéř napadl ECB především kvůli spolupráci ECB se soukromou americkou poradenskou firmou Oliver Wyman, kterou si přizvala ECB jako poradce při testování kvality evropských bank. Tato firma bude tedy radit, která banka na evropském trhu zůstane, a která půjde pod gilotinu.

Lüthje tuto firmu označuje za prodlouženou ruku londýnské City a je názoru, že se tato dceřiná společnost amerického finančního koncernu Marshall and Lennad dostává do jasného střetu zájmu. Mimo jiné se proslavila firma Wyman, když radila City Bank a UBS, aby investovaly do riskantních dluhopisů a jenom City Bank přišel díky těmto dobrým radám o 50 miliard dolarů.

Vznikem bankovní unie a posílením jednotného bankovního dohledu bez demokratické kontroly dostává Evropská centrální banka do rukou mocný nástroj politického vládnutí. Lüthje vyjadřuje také obavu, že při hodnocení bank bude mít váhu pouze velikost bilance a počet bank a poboček v té které zemi. A nebude ji vůbec zajímat, jaké úkoly banka plní a zda je obecně prospěšná.
Stejné obavy vyjadřujeme i my již delší dobu zde na našem webu. Chtít tak nějaké družstevní banky, kampeličky, regionální banky ve prospěch regionu nebo podporu nějakého sektoru, to by tak hrálo! Zatímco v Rakousku bojují naši přátelé s větrnými mlýny, jelikož si usmysleli založit demokratickou družstevní banku pro podporu ekonomiky ve prospěch obecného blaha, prostě Gemeinwohlbank).

ECB jde tady o to, aby zkoncentrovala do rukou několika málo vybraných investičních žraloků moc nad finančním sektorem celé Evropy. Už i Švýcaři se začínají bát a v parlamentu se vedou debaty o podvodném finančním systému, nepředstavitelné na české politické nebo mediální scéně, viz video zde.


V EU přestává fungovat demokracie a nejvíce je to vidět právě v bankovním sektoru. Sledujme toky peněz a těch pár informací, které k nám proniknou víceméně náhodně. Z Frankfurtu se rozjíždějí černí rytíři za největší kořistí všech dob, viz poslední kroky ECB k vyvlastnění vkladů, kampeliček a ručení nás všech za jejich devastační fiskální politiku posledních let, do níž se zapřáhli i koupení politici. A navíc se toho v EU ještě dá dost rozkrást, což také není k zahození, zejména pro černou ekonomickou díru zvanou "USA".