Na východní Ukrajině mají problém hlavně pučisté z Kyjeva. Na jihu a východě sice bombardují vojenskými raketomety a stíhačkami civilní sídliště, ale nejsou schopni dobýt města, která brání výborně organizovaná domobrana. Povinná mobilizace rezervistů do armády dopadla katastrofálně. Junta lidi nenaverbovala, protože nikdo nechce umírat za režim, který rozvrátili a vykradli zdejší oligarchové. A zvláště ne v bojové jednotce, která má vraždit civilisty vlastního národa. A už vůbec ne v situaci, kdy voják riskuje svůj život za směšný žold vyplácený vykradeným státem a vedle něj se válí zahraniční žoldnéř placený zhruba desetkrát tolik, a navíc v dolarech.

Skutečná ukrajinská armáda přemýšlí o vojenském puči, protože se stala úplně bezectnou. A neofašističtí gardisté nejsou spokojeni, protože "židi", "poloci" a "západní svoloč" jim krade zemi před nosem i před očima. Ale kvůli tomu přece tyto "demokraty" podporujeme z EU, že ano. Takže pochybně zvolený prezident Porošenko má dvě možnosti, ale vlastně žádnou. Buď bude jednat s federály na jihu a východě (jak nepřímo slíbil Putinovi v Normandii); nebo dá volné ruce neofašistickým gardám a zbytku armády, aby zahájily regulérní válku proti vlastním občanům. A protože čokoládový miliardář vojenské milice v Kyjevě neřídí a nikdy řídit nebude, první možnost padla zcela automaticky. Co nastane nyní? Podívejte se na toto video.


Za prvé a velmi charakteristicky. Tzv. "vyjednávání" s ukrajinskými federály na jihu nevede Porošenko, a dokonce ani ne vláda či ministerstvo vnitra. O osudu rusky mluvících obyvatel obyvatel mluví tzv. "ministr obrany" Michajlo Koval, což samo o sobě vypovídá a zločinném režimu Kyjeva. Za druhé, to, co říká, stojí opravdu za zmínku. Gardy a žoldnéři prohrávají, takže musí nastoupit východní krutost a plošná odplata.

Armáda, neofašistické gardy a vnitro chtějí provádět filtraci jihovýchodního obyvatelstva Ukrajiny a oddělit jej od tzv. "teroristů". To dělali naposledy Rusové v Grozném a v Čečensku. Tzv. "teroristé" budou nejspíš postříleni, nebo půjdou za mříže a do koncentráku, pokud se za ně EU humanitárně přimluví. Ale jistě to bude až po ukončení humanitárního bombardování měst jako Slavjansk, Luhansk a dalších. Zdejší Ukrajinci mají tu smůlu, že hájili se zbraní v ruce životy svých rodin proti pučistům a fašistickým bojůvkám z Kyjeva. Čech a Moravák by takovou hloupost nikdy neudělal, má přece rozum. Co je skutečně děsné? Ministr války a odplaty říká, že zbytek obyvatelstva bude povinně vystěhován do jiných regionů.

Etnickou čistku podobného rozsahu chtěl naposledy na Ukrajině udělat Hitler a před ním to zkoušel Stalin ve 30. letech. A takovou "vládu" podporují EU a USA s naším tichým souhlasem. Pokud Porošenkův Kyjev skutečně provede etnické čistky a nucené vystěhování Ukrajinců, pak asi budou muset Rusové nějak zasáhnout. Nevyhráli válku proti německému fašismu proto, aby ukrajinské fašistické způsoby tolerovali hned vedle svých hranic, navíc s přímou vojenskou podporou EU a USA.