Všichni známe slavné westerny k plakátkem typu 500 dolarů za tu či onu hlavu příliš liberálního pistolníka. V Kuvajtu mají jiné starosti. Příliš mnoho domácích otrokyň nemůže snášet týrání a všeho druhu, včetně sexuálního, a snaží se ze země uprchnout. Situaci některých zahraničních dívek a žen pracujících podobně jako Ukrajinky či Rusky v movitých pražských a jiných domácnostech ukazuje následující vtip.



Není divu, že tyto otrokyně občas utečou a není v zájmu otrokářek a otrokářů, aby příliš mluvily. A už vůbec ne do nezávislých médií. Střílet je jako na divokém Západě také nejde, alespoň ne vždy. Ale k čemu jsou sociální sítě jako Instagram? Přece k tomu, abychom vypisovali jména a doklady otrokyň, které jsme zatím nepochytali a které se snaží ze země buď utéci nebo si najít jinou službu. A k tomuto účelu slouží stránka Instagramu nazvaná Mn7asha, což volně přeloženo z arabštiny znamená "Běženkyně". Moderní obdoba divokého Západu nebo jižanského honu na otroky v USA během 19. století pak vypadá následovně.



Návody na stránce radí, že útěky se mají hlásit přímo na policii a na místní soudy. Pak totiž otrokyně nemohou opustit zemi skrze své ambasády, protože jsou stíhané za formální přestupek. A otrokář pak neplatí ani jejich zatčení ani další náklady vzniklé během lovení.

Sociální sítě účinně pomáhají při lovu, neb otrokáři vědí, která z otrokyň je právě na útěku. Hezký svět našich naftových přátel z Blízkého východu, kteří vědí, k čemu je socializace potřeba. A do Kataru díky zkorumpované FIFA půjdeme hrát fotbal na stadión, které pro změnu budují mužští otroci stejně jako kdysi pyramidy v Egyptě.