Ani jeden z těchto pánů nemá krevní skupinu našeho webu. Ale ctíme právo na informaci a svobodu projevu - dokud oni nebo my nebudeme sedět v base. K Romanovi Jochovi info zde a k Michalu Semínovi zde.

Představme si, že pučistická kyjevská vláda na rozdělené Ukrajině bude Západem vyzbrojena sofistikovanými jadernými zbraněmi... Co by s nimi asi udělala? To se můžeme pouze dohadovat. Například - mohla by konat dobré a pozitivní kroky v prosazování toho nejlepšího co Západní demokracie od poslední světové války vymyslela? To je otázka, kterou asi spíše zodpoví vyšetřovatelé válečných zločinů spáchaných na obyvatelích východní části Ukrajiny trestnými polovojenskými bataliony, v řadě případů se otevřeně hlásících k Stěpanu Banderovi a potažmo fašismu a nacismu. Je pak také samozřejmě na místě i otázka, jak se dokáže kyjevská junta hlásit zároveň k ideálu demokracie západního střihu?


Existuje v tomto směru další příměr v podobě bombardování pozic ISIL letectvem US army a jeho spojenců na území Sýrie, která k tomu jen tak mimochodem žádnému státu neposkytla mandát a zvláštní na tom je, že ty samé státy aktivně se angažující v bombardování ISIL hodlají vyzbrojovat protiasadovskou opozici, čímž vzniká poněkud obtížně dešifrovatelný problém - otázka - pomáhá Západ Asadovi proti ISIL a zároveň Západ pomáhá protiasadovské opozici, aby ho zničila?...

A co na to nový světový pořádek - New World Order, krátce NWO?

Seznam debat a témat Debatního klubu najdete zde.