Viktor Janukovyč, předchůdce Petro Porošenka v úřadu prezidenta Ukrajiny, dal první rozhovor po únoru 2014, kdy byl vyhnán z Kyjeva skrze placené a nakonec i zastřelené demonstranty na Majdanu. Celou akci z velké části připravil Západ s odbojnými ukrajinskými oligarchy, které teď vyhazuje od politické i od ekonomické moci. Viz náš článek o osudu Kolomojského a nyní i Firtaše (Nacionalistický žid Kolomojskij prohrál rabování Ukrajiny s Rothschildy). Janukovyč říká pro korporátní BBC, která s ním udělala rozhovor právě teď a nyní (a ne před rokem, kdy byl násilně odstaven), mnoho zajímavých věcí. Rozhovor byl zajímavý i přesto, že jej BBC zcenzurovala, což také na přímý dotaz přiznala. Úplné znění rozhovoru najdete zde a podívejte se na dokumentární video.


Janukovyč upozorňuje na postup Porošenka, který chce přes nejvyšší soud Ukrajiny zneplatnit jeho prezidentský mandát. Tím janičáři na Ukrajině de facto přiznali, že jeho odvolání skrze puč bylo nezákonné. Proč to nyní hlásá i korporátní BBC ústy Janukovyče? To je zajímavá otázka. Za druhé, Janukovyč se chce vrátit, je přece legálně zvolený prezident, na rozdíl od nelegálního Porošenka. Proto se chce na Ukrajině nechat soudně očistit od trestního obvinění z velezrady, že totiž dal rozkaz ke střelbě do demonstrantů na Majdanu. Viz náš článek Na Majdanu stříleli zločinci a zabíjeli demonstranty zezadu.

Politika mediálně vyplašených korporátek je tedy zajímavá. Nechají Janukovyče vykládat do BBC o tom, že "někdo" celý převrat připravil a zinscenoval. A Západ to pochopitelně nebude, i když to tak reálně bylo. Viz náš článek Polská vláda podrazila Ukrajinu jako Stalin Polsko. Ale o tom se v západních korporátkách psát nebude, takže zbývá jediný viník. Kyjevská junta bude delegitimizována a zdejší oligarchové mohou být prohlášeni za zločince společně s Azovem a dalšími fašistickými prapory, které platili. Rychlý vzestup, rychlý pád, jak to už za revolucí bývá. Občas je na konci také šibenice, alespoň pro někoho málo šikovného, kdo to odnese za všechny ostatní.

Janukovyč jde v rozhovoru na ruku BBC a jasně obviňuje fašistické prapory placené oligarchy jako Kolomojský, kteří stříleli ve městech. Viz náš článek Praha 1968 - Mariupol 2014. Sem pochopitelně patří i masakr v Oděse, který občanskou válku rozpoutal. K tomu jsme psali klíčový článek hned druhý den (Po masakru v Oděse již není cesty zpět). Vraťme se k našemu scénáři. Janukovyč si vyřídí účty s odbojnými oligarchy. Z čokoládového krále Porošenka a z jeho oligarchické bandy se stanou zločinci a Západ tomu zatleská. Janukovyč přijde zpět a bude dál dělat tu samou politiku s premiérem Azarevem, za kterou byl svržen, tj. rovnocenné vztahy se Západem a Ruskem. Tím si konečně EU zlepší vztahy s Ruskem. Západ velkoryse dovolí Rusku obnovovat zničenou Ukrajinu, kterou janičáři pod vedením agentů USA a EU ve vládě zfašizovaného režimu v Kyjevě posunuli za necelý rok války a rozvratu asi 20 let nazpět před vládu Janukovyče.

Rusko navíc Západu hodilo záchranné lano v podobě Minských dohod, což Janukovyč jasně připomíná v rozhovoru. Donbas nechce být součástí Ruska a integrita Ukrajiny (kromě Krymu pochopitelně) má zůstat zachována. O tom viz náš článek Jak se válčí za Porošenka, za naše peníze. Proto se fronty v Novorusku zatím nehýbou, protože kdo vyrazí ze zákopu jako první, ten vyhraje bitvu a prohraje celou válku. Takže zatím ukropové pouze z nudy a ze cviku bombardují civilní čtvrti a v panelácích zabíjejí ženy a děti. Přitom cíleně ničí infrastrukturu Donbasu, protože už jim nebude nikdy patřit.

A my se ptejme. K čemu to bylo dobré? Proč se EU nechalo navést do tak šílené politiky, která po utrpení a zabíjení tisíců nevinných lidí a zruinování celé země na jednu generaci pomalu přichází na to, že původní stav byl ten nejlepší možný? Proč to dělají USA, to je celkem jednoduché. Viz článek na Zvědavci z americké verze Sputniku: 12 důvodů, proč USA nechtějí vyhrát války, které na celém světě zahájí. Všechno, co za cizí peníze a cizí krev oslabí Rusko, je pro USA dobrá politika. Jsme přece ve studené válce s Ruskem a Putin je nový satanáš. Ale znovu se ptejme. Proč tak děsivou politiku dělá EU? Je v jejím zájmu nechat se vtáhnout do studené a pak do horké války s Ruskem? Příklad Ukrajiny varuje. A EU ponese za situaci v této zemi stejnou odpovědnost jako za teror, který s USA rozpoutala na Blízkém východě. Zatím EU dostává za svou děsivou politiku jen vlny uprchlíků, což je to nejmenší z těch zel, která přijdou. K tomu viz naši polemiku s úklidovou četou českých humanistů (Pan Pehe a jeho uprchlíci).

Zdroje
Úplné znění verze rozhovoru Janukovyč-BBC
YouTube: Viktor Yanukovych meets Gabriel Gatehouse - BBC Newsnigh