V posledním článku Aristotelés, Řecko a dnešní EU jsem argumentoval, jak měnová unie ničí jižní státy, které se nakonec vzbouřily jako Řecko a Španělsko. Pak to bude Itálie a nakonec i Německo, protože jeho důchody se mimo jiné platily rabováním životní úrovně obyvatel jižních zemí, a to skrze výnosy z astronomických dluhů, které nadělalo politické jedno procento Řecka. Proto korporátky zastírají pravý stav věcí skrze jimi vlastněná média. Banky totiž nemohou zajistit důchody bohatým německým důchodcům, protože v bankách mají také rozkradeno. Skrze natištěné nuly na počítači ve formě "fiat money" nikoho neuživíš. A na závěr jsem uvedl toto.

Aristotelés by se divil. Absurdní a iracionální EU hnaná dvojí fatální nenažraností ničí jeho rodné Řecko. A ničí ho přesně podle principů, které on ve svém hlavním politickém díle považoval za pitomé a za principiálně zhoubné pro jakoukoliv vládu práva. A to je opravdové drama současné EU. Totiž ta pitomost a iracionalita, která jí brání vidět směry a cesty, kam se má harmonicky rozvíjet.


Jsem starší člověk, tak se rád opakuji. Ale opakování je někdy matka moudrosti, jindy znak senility. Opakovat Aristotela není senilní. A nyní k té EU-pohádce. Zdejší korporátky se už dostaly do absurdní situace začarovaného království. Nalhali toho o stavu světa tolik a tak nehorázně, že nyní už budou muset drátovat nejen hranice před uprchlíky, které vytvořili svou politikou, ale brzo budou muset zavést i tiskovou cenzuru. Pak dostane demokracie s přívlastkem "EU" skutečně iracionální rysy.

Pohádka pro lid

Oficiální pohádka zní, že dospělé bankovní EU se do poslední chvíle snažilo udržet utrácející infantilní Řecko u svého finančního prsu. Ale pak ji toto dítě nerozumné kouslo tak, že jej starostlivá matka musela odtrhnout. Proč? No toto dítě si dovolilo vyhlásit všeobecné referendum o EU-dluzích, které tento stát přivedly fyzicky do hrobu. Nejlepší mediální simulákrum ohledně Řecka vytvořil jako obvykle časopis Respekt. Viz článek Řekové byli podvedeni a jsou na cestě ke krachu. On totiž otočil realitu dvakrát, a tak se v tomto cirkusovém veletoči dostal opět na pravdivý počátek.

Řekové byli skutečně podvedeni: vlastní politickou kleptokracií, bankstery v EU, politickou reprezentací EU, úředníky v Bruselu a nakonec vcelku pochopitelně bankou Goldman Sachs, která zmanipulovala řecké účetnictví tak, aby bylo přijatelné pro ECB a pro vstup do měnové unie. Nyní tento stát podvádějí věřitelé, kteří chtějí tzv. "záchranným programem" zničit zbytky sociálních vazeb ve státě. Prostě taková Ukrajina bez boje, tichý masakr jen přes banky a přes bankomaty. A protože jde ve skutečnosti o děsnou věc, je třeba také veřejnosti děsně lhát.

Začněme posledním vývojem. Řecká vláda před několika dny předložila věřitelům seznam návrhů, které byly samy o sobě dost drsné. Vláda v podstatě souhlasila, že vytvoří přebytky HDP tím, že naprosto všechno oseká, včetně sociálních opatření pro chudé. A tam měla zabrat podle EU maximálně. Banky jako každý exekutor potřebovaly hotovost, a to jsou peníze na sociálním pojištění a na důchodech. Toto je přesně věc, kterou bohatí, kteří v Řecku s pomocí EU a bank kradli, naopak nepotřebují vůbec, protože mají všechno privátní. Navíc se mělo zvýšit DPH u řady zboží běžné spotřeby a zvýšení daní podniků, a až nakonec mělo být vyšší danění vysokopříjmových rodin. Další úspory měly být v důchodech, opět u těch nejchudších důchodců.

Chudí se dají okrádat nejlépe, to je známá věc. Tato opatření měla přinést asi 8 mld. euro v letech 2015 až 2016, a měla být zavedena okamžitě. Toto byly v kostce návrhy Tsiprasovy vlády, které EU nepřijala. Byly prý málo radikální a nepřinesly by požadovaný "ekonomický růst". Graf tohoto "růstu" pod správou EU jsme ukázali v tomto článku Řecko a EU: Řež a rúbaj do krve, nebude to poprvé.

Ponížit a udělat nekrvavý bankovní Majdan

Ekonomicky šla vládnoucí Syriza na pomalou sebevraždu, ale nemohla se pověsit hned, jak to po něm chtěla EU řízená bankstery. A to pověšení ihned EU-úředníci a ECB chtěli, a zásadně. Tato vláda si dovolila vzdorovat aparátu v Bruselu a ECB podporovaného US-bankami, které si přes Goldíka koupily řecké dluhopisy v eurech, a nyní z nich financují důchody německých a amerických penzistů. Aspoň sami vidíte, jak je v západním světě zameteno a rozkradeno. Mezitím tento šrot asi prodali ECB. A to je další důvod, proč má nahnáno Mario Draghi, bývalý zaměstnanec Goldíka a dnešní šéf ECB. Pokud se totiž ukáže, že zneužil peníze daňových poplatníků EU na výkup finančního šrotu od soukromé americké banky, pak bude mít asi problémy. Ale ani v USA nešel po gigantických podvodech 2006-2010 žádný bankéř sedět, natož v EU. Viz alespoň naše dva články:
Warrenová: Jak to, že žádný bankéř není v base?
Chybí 2 bilióny dolarů? Nevím. Můžete s tím něco udělat? Ne.

Takže úkolem EU bylo zničit legitimitu řádně zvolené vlády, vyvolat v zemi hladovou revoluci a přes tento "bankovní Majdan" ukázat všem ostatním zemím, dnes hlavně Španělsku, že EU má i bez armády co říci do mocenských poměrů v daných zemích.

A nyní k Syrize. Ta vyhrála volby v lednu 2015 tím, že slibovala zavést úsporná opatření, provést radikální změny, a přitom zůstat v eurozóně. Navíc dostala silný demokratický mandát pro jednání s věřiteli. Po ukončení jednání dne 30. 6. možná už asi nedostanou ani eura do bankomatů pro normální lidi. Je dobré vědět, o čem ty platební karty a bankomaty vlastně jsou.

Grexit bude oficiálně rozhodnut všelidovým referendem vypsaným na příští měsíc. Lid má rozhodnout o tom, zda zůstane v eurozóně nebo ne. Nejde o odchod EU, ale z měnové unie, kam se Řecko dostalo podvodem. Donald Tusk, předseda Evropské rady, prohlásil, že Athény musí zůstat v eurozóně. Jinak řečeno: EU odmítla předem dokonce i výsledek referenda lidu jako nejvyššího nositele moci ve státě. A navíc legitimovala vlastní podvody, o nichž se už 5 let píše horem dolem dokonce i v korporátním tisku.

Komu tedy dnešní EU slouží? A skončím jako minule. Aristotelés by se tentokrát nedivil. Jasně řekl, že pouze jediná instituce naprosto zničí politický prostor, a tím i svobodu obyvatel. A to je tyranie. To jedno, co vládne EU, jsou virtuální peníze, tedy dluhy spravované hrstkou mezinárodních lichvářů se sídlem v londýnské City (to je legálně stát ve státě), a pochopitelně v USA. Tato hrstka tyranů (řecky: oligarchie) si koupila evropské politiky a úředníky. Vláda oligarchických exekutorů nad politiky je děsná věc. Řecko je po Argentině další země, která zatím vzdoruje této tyranii.