Američané prý dokonce ani nezaznamenali přelet ruských křídlatých raket z lodí v Kaspiku, jinak by zcela jistě alarmovali PVO v Iráku, ale hlavně letectvo. Podle arabských zpráv zasáhly tyto rakety po cestě dlouhé kolem 1500 km centrální skladiště zbraní v Ragka, což je syrské "hlavní město" ISIL. Vojenský tábor zvaný "Al-Rusafa Camp" vyzbrojoval ISIL v Iráku a v Sýrii. Toto centrální překladiště ISIL prý bylo celé zničeno. Ale to není jediná jobovka, která se na NATO snesla v posledním týdnu, kdy začal v Sýrii skutečný boj proti terorismu. Hlavním neštěstím je fakt, že Rusové fakticky vytvořili bez řečí, ale zato mocným skutkem, skutečnou bezletovou zónu nad Sýrií. Klíčovou složkou je toto mobilní zařízení, které bylo vyfotografováno nedaleko ruské vojenské základny v Latákiji.



Jde o zařízení Krasucha-4 (Mobile electronic warfare systems), které elektromagnetickým rušením vyřadí z činnosti pozemní, letecké a satelitní radary. Z této radarové "krasavice", jsou spojenci, podporující teroristy v Sýrii a v Iráku, skutečně na větvi.


Rusové prostřednictvím systémů protivzdušné obrany umístěných na souši zřídili uzavřenou zónu nad celým syrským vzdušným prostorem. Kromě toho ruské námořnictvo uzavřelo přístupy k ruské letecké základně v Latákiji z moře do vzdálenosti 100-250 km od břehu. To je provedeno v rámci cvičení ve Středozemním moři, viz podobné kejkle NATO kolem ruských hranic. Takže USA ani jejich spojenci nemohou provádět výzvědné lety a zjišťovat tak rozmístění protivzdušné obrany.

Další špionážní prostředek je dán odposlechy protivníka. Rusové tuto složku nijak nepodcenili a nasadili v Sýrii skutečnou extratřídu. Klíčovou složkou ve vzduchu se stalo ruské špionážní letadlo pod krycím názvem NATO Il-20M Coots. Létalo nad Baltikem a nyní se přesunulo do Sýrie.


Na videu vidíte tento Iljušin při údajném přeletu nad Sýrií, kde sbírá elektronická data v prostoru ISIL v Sýrii a v Iráku, a dále v Izraeli, Turecku a Jordánsku, což jsou klíčové země podporující teroristy v Sýrii a v Iráku. Navíc ruské stíhačky údajně vyprášily kožich izraelským F-15, které letěly provokovat jako obvykle do málo chráněného syrského prostoru směrem od Středozemního moře. V noci z 1. na 2. 10. se zde údajně odehrála konfrontace mezi 6 ruskými SU-30, které čekaly v bojové formaci na radary avizovaný přílet izraelských F-15 do syrského vzdušného prostoru. Modernizovaná SU-30 je koncipována pro vzdušný letecký souboj s F-16, natož s letadlem o třídu nižším. Podle zpráv Izraelci ve 4 letadlech F-15 údajně pochopili svůj omyl a mazali rychle domů. Rusové žádali po Izraelcích vysvětlení, co tam dělají bez povolení syrské vlády. A Putin prý přátelsky přes velvyslance poradil Erdoganovi, ať konečně dá ruky pryč od podpory ISIL v Sýrii, nebo dopadne špatně. Nyní břehy Sýrie chrání také špionážní loď Vasilij Nikitič Taťiščev ze série sedmi špionážních lodí třídy 864 vybudovaných v rámci projektu Višně.

Ukazuje se, že Západ podcenil Rusy jak po taktické a diplomatické stránce (to je poslední léta už pravidlem), ale také v odhadu účinnosti vojenské výzbroje. Je rozdíl dělat armádu pro boj a dělat armádu pro to, abych obral daňové poplatníky, a tím si zbudoval mocenské a politické impérium. Iracionální reakce vyplašených vojáků NATO bude zřejmá, protože to už Američané předvedli (viz Jedno SU-24 vyřadilo obranu USS-křižníku v Černém moři). Další panika ve štábu spojenců jistě způsobí urychlené dobudování řetězce základen kolem Ruska, tedy na územích vzpurných "spojenců", jako jsou Maďarsko a Slovensko. Viz útěšnou zprávu o tom, že NATO vybuduje nová velitelství na Slovensku a v Maďarsku.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!