Politický život přináší vedle smutných momentů také ty veselé, za které by se nemusel stydět ani Jaroslav Hašek. Sám život přináší příběhy přímo nabité legrací a dobrou náladou. Ta přímo čiší z komediálního výstupu několika ambasadorů v České republice. K vidění ZDE:


Zejména Otto Jelinek z Kanady se nebojí opravdu ničeho a ukazuje jak vlastně správně takový kanadský žertík vypadá. Vyhlašuje boj proti korupci. Má totiž vynikající zkušenosti. Jednak ze spolupráce s panem Zdenkem Bakalou, jehož střídal v dozorčí radě OKD a jednak v řadě dalších iniciativ. Trochu si to rozdělme

1) Jelinek v dozorčí radě Bakalových OKD ZDE a ZDE

2) Jelinek v nadaci Zdenka Bakaly ZDE

3) Server Echo24 v článku Dalibora Balšínka ZDE informoval o dalších aktivitách pana Jelinka, ale na spojení s Bakalou jako na potvoru zapomněl.

4) Jaromír Jágr radí v roce 1994 školákům, jak si vydělat peněz jako želez. Sázet Bingo! ZDE Co to má společného s dnešním bojovníkem proti korupci Jelinkem? Televizní Bingo NOVA. Pamatujete? Podle Echo24, resp. Lidových novin:

Majitelem TV Bingo NOVA je česko-kanadská akciová společnost Delta Climatizer. Za rok své existence v ČR vydělalo TV Bingo více než miliardu korun. Ředitel TV Bingo NOVA Havlíček LN sdělil, že na projektu této hry u nás je angažován i bývalý federální ministr kanadské vlády Otto Jelinek, který je českého původu.

Přihořívá? V celé kauze padly jen podmíněné tresty. Až na jeden nepodmíněný. Ovšem ten padl pouze v nepřítomnosti pachatele. Šest obžalovaných odešlo ze soudní síně s dvouletými podmínkami, sedmému Pavlu Fantyšovi, který je stále na útěku, vyměřil soud pět let nepodmíněně ve věznici s ostrahou. Zdroj ZDE: Údajnému hlavnímu pachateli podvodu a manipulace s celou loterií bylo v době podvodu 19 let. Dodnes se skrývá. Doufejme, že ne na dně Orlické přehrady. Zdroj ZDE

5) Otto Jelinek stál v čele české pobočky firmy Deloitte. Jak píší vtipně na Wikipedii

Česká pobočka seznámila nejen svou zemi, ale celý středoevropský region s pojmem forenzní služby, které se specializují na efektivní vyšetřování a prevenci podvodů. Jméno Deloitte zdomácnělo zejména během forenzního šetření v oblasti financování jedné z předních politických stran.

Pokud si již nepamatujete, o kterou stranu šlo, vězte, že šlo o stranu „těch, kteří se o sebe umějí postarat“ - ODS. Jak píše dobový tisk:

ODS přijala milionový dar, který nepřiznala.
Občanská demokratická strana ve volební kampani v roce 1996 využila peníze, které se nikdy neobjevily v jejím účetnictví, mezi sponzorskými dary, a dokonce se o nich nezmiňuje ani forenzní audit, který si Klausova strana nechala loni zpracovat firmou Deloitte & Touche.

Zdroj: zprávy idnes

6) Údajné Jelinkovo podnikání v erotických službách v prostorách pronajatých Hlavním městem Prahou v Holešovické tržnici komentovat nebudeme. Možná se to týkalo jenom jeho přátel. Pro zájemce je toho dost řečeno na výše uvedeném serveru Echo24 a dále podrobněji na Zvedavci ZDE. Snad jen je nadmíru zajímavá zmínka o JUDr. Františku Hoffmanovi (KSČM), dlouholetém šéfovi kontrolního výboru Magistrátu hl.m. Prahy a zároveň členu dozorčí rady firmy DELTA CLIMATIZER a.s. ZDE a ZDE a ZDE
Možná zasloužilý komunista Hoffman netušil, že je v Holešovické tržnici, majetku města, provozován hanbinec. Netušil to ani jako komunista, ani jako člen dozorčí rady firmy, která měla prostor od města v pronájmu, ani jako předseda Kontrolního výboru. Vymáhání stamilionových pohledávek Magistrátem mohl kontrolovat takříkajíc z obou stran. Někteří škarohlídi ovšem poukazují na takové hospodaření jako na zlodějnu. Že prý se na Magistrátu místo zastupování občanů krade po sta milionech a miliardách. Nevadí. Nitky vedou do zahraničí - Izraele, Kypru, Baham - a František nás dobré Čechy jistě alespoň při svém vzdělání důstojně reprezentoval.

Podobně můžeme být hrdi na Otto Jelinka, protože jeho rodina je původem z Československa. Utekla před komunisty, aby se věrný syn našeho národa po letech konečně vrátil do svobodné vlasti a naučil nás, kterak zacházet s korupcí. Jen čekám, kdy se konečně vrátí Radovan Krejčíř s Viktorem Koženým a poučí nás o etice podnikání.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!