Pár slov k sobotním demonstracím. Po sociálních sítích i médiích hlavního proudu kolují dohady, jak to bylo se zakuklenými pravicovými extremisty a pánem v hnědé bundě. Třeba ZDE a ZDE

Lidé se nemohou shodnout, zda policistou byl jen ten pán, nebo celá zakuklená parta, a jakou vlastně měli úlohu. Takové hádky však k ničemu nevedou. Vše je nejasné, každé tvrzení tak trochu plave na vodě, a přitom výsledek takových dohad je poměrně nedůležitý. Řekněme si, jak to v demokracii našeho typu funguje a jak to fungovat musí, a proto to tak bude fungovat i nadále.

Úloha tajných služeb

Úlohou tajných služeb je infiltrovat všechny složky společnosti. Zejména ty extrémní. Takže je jasné, že členy anarchistických i neonacistických skupin jsou naši tajní ochránci demokracie. Samozřejmě, nejsou jen tam. Jsou také mezi různými fotbalovým hooligans, ať už si říkají jakkoliv (a které zřejmě využila např. v Oděse i tajná služba Ukrajiny), a dalšími skupinami. Za všechny jmenujme tzv. Síť revolučních buněk ZDE a ZDE

Tajní, ale i policisté v uniformách se musí také umět pohybovat v davu, a pokud možno jej ovládnout. Proto také trénují „v poli“ střety s demonstranty, použití slzného plynu, štítů, obušků, ohlušujících granátů a vůbec celé té vřavy. Jsou placeni za udržování stávajícího pořádku, a tak na to trénují a pak vykonávají, co se naučili. Z tohoto pohledu byl střet mezi „neonacisty“ a anarchisty 6. 2. 2016 jen takovou generální zkouškou represivních složek. Někde si to prostě vyzkoušet musí, ne? Tak proč ne pod dohledem zkušeného muže v hnědém? A útok na sociální centrum Klinika? Podle poslankyně za ODS Černochové se zase tak moc neděje.

Klinika prý totiž útočí na Řízkárnu. Někdy se i pod dohledem tajných služeb leccos nepěkného přihodí. Buďme si však jisti, že bez jejich infiltrace a aktivního jednání, by to bylo naprosto neřízené a tedy jenom horší. Vítejte v demokracii.

Závěrem

Naše společnost je pod dohledem sledovacího a represivního aparátu chránícího stávající řád. Infiltrace do jednotlivých segmentů společnosti je logickým krokem k udržení tohoto řádu. Nebo by si snad někdo přál, aby se extrémisté pohybovali bez dohledu? Zná někdo lepší způsob monitorování a ovládání skupin než tajnými složkami? Co bychom si počali bez cvičených chlapců a dívek, až bude systém krachovat a bude třeba provést revoluci? Kde bychom pak nahonem sehnali zase nějakého Zifčáka, aby usměrnil dav a sehrál nějaké pěkné divadlo?

A není nutné myslit rovnou na nejhorší. Naši tajní se hodí i tam, kam legální složky nemohou. V dresu neonacistů se jim bude lépe likvidovat levičácké extrémisty a naopak. Přitom nebude nutné hledět na legálnost takových operací. Vždyť ji vedou extremisté, že. A až bude třeba, tak nějaké voly zavřeme a je to.

Odkazy na takový způsob práce (speciálně tajných služeb USA) sem dávat nebudu, protože by přesáhly délku tohoto článku. Za všechny jmenujme jen případ takových vražd na Ukrajině komentovaný našim diplomatem Bartuškou způsobem, který si, abychom nezapomněli, musíme stále opakovat:

Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid.

Takové upalování a vraždy samozřejmě nemohou provádět oficiální uniformované složky. K takovým účelům si právě tajné složky vytvářejí extrémisty. A tak se i naši extrémisté zprava i zleva, skalní fanoušci Slavie, Baníku i Sparty stávají opravdovými pilíři demokracie na euroatlantický způsob. No, není to krásné? Skutečným problémem může být jen jejich přemnožení, eliminace druhého krajního pólu a skutečné uchopení moci. To se však nestává, protože i extrémisté musejí z něčeho žít, splácet hypotéky a další dluhy, takže je metoda „rozděl a panuj“ celkem bezpečná a úspěšná. Rozděl společnost a panuj nad ní. Trochu chleba a trochu her ti to jenom usnadní. A když bude nejhůře, oprášíme starý dobrý fašismus.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!