Můj kolega Pavel Letko má ve svém článku Budeme obětí nenávisti? zajímavou pasáž nazvanou „Lůza tehdy a dnes“. Píše, že neexistuje nic horšího, než byl nacismus. Že pokus o rasově čisté Německo, oddělování lidí na základě náboženství, rasy a národní příslušnosti skončilo nejstrašnější apokalypsou, co lidstvo doposud poznalo. Podobně lze předpokládat, že současné národovecké třeštění proti islámu, muslimům a vůbec „přivandrovalcům“ všeho druhu skončí jak jinak, než utrpením pro všechny.

Přiznám se, že ač tolerantní člověk, nejsem ochotna akceptovat ideologie, které jsou pro mne pouze jiným druhem rasismu. Ale především za vším hledám „Cui bono“? Myslím si, že existují ještě horší síly, než byl nacismus. I kdyby to říkali stokrát denně v rádiu a televizi, protože v Německu a Rakousku se to nesmí říct ani uvnitř rodiny. A že i kdybychom byli jako ovečky a nechali si bez protestů změnit strukturu celé společnosti dle plánů „osvícenců“, jejichž cílem je vyhladit část populace světa, stejně pro nás připravují jatka, protože chtějí mít zeměkouli pouze pro sebe.

Dnes jim ideologie globalizace ekonomiky a podvodný finanční systém umožnily, aby získali nadvládu nad celými zeměmi, ba i kontinenty. Proto jsem se rozhodla uveřejnit malou ukázku z knihy, která se u nás nedá koupit a která odhaluje souvislosti a pozadí historického vývoje od roku 1900, které nám byly záměrně utajovány. Vedle Anthony Suttona nabízí autor, Američan italského původu Guido Giacomo Preparata, navíc ekonom, další fundovaný obraz historie, kterou bychom měli znát, abychom pochopili události a chaos dnešní doby. A především věděli, kdo za ním stojí (G. G. Preparata: Kdo dal moc Hitlerovi).

Za sebe musím říci, že nesnáším slovo "lůza". Už jednou bylo vysloveno vysokým katolickým představitelem proti lidem, kteří se odvážili protestovat proti likvidaci svých práv a porušování důstojnosti člověka. A navíc toto slovo evokuje nadřazenost nad těmi, kteří nepatří do mého elitního klubu, nemají moje vzdělání a sociální status. Pro každého křesťana by takové slovo mělo být tabu. Bohužel jím může být označen naší krásné „post sametové demokracii“ každý, kdo nemá stejný názor jako já.

A navíc platí, že jsme strašní nevzdělanci. Zejména vyučování dějin a hospodářských dějin dostávalo na frak už v době socialismu. Ovšem za posledních dvacet pět let byli myšlenkám komunismu oddaní učitelé úplní profíci proti těm dnešním učitelům. Ti dnešní mají daleko větší možnost dostat se k informacím, proto i oni jsou vinni na ohlupování mladých a národa. Navíc znalost jazyků je mizerná nejenom v široké populaci a u učitelů, jak jsem si během krátké pedagogické praxe ověřila, nýbrž především u politiků, kterým chybí neustálé vzdělávání a rozhled.

Blok proti islámu mne irituje právě proto, že kdyby jeho aktéři byli víc inteligentní, neoháněli by se islámem. Je to pouze umělý zástupný manévr, jak vyvolat „Střet civilizací“. Mohli by svoji oprávněnou frustraci z ohrožení vyjádřit proti těm, kdo zapalují ohně. Těm, kteří zneužívají bídy těch nejvíc postižených, kterým vzaly války jimi způsobenými na Blízkém východě domovy, a na jejichž zádech sem importují džihád a státní terorismus. To vše jenom z důvodu, aby mohly být okleštěny dál naše svobody a mohlo být provedeno závěrečné velké vyvlastňování (sledujte akciové trhy a kulminaci měnových válek) než dojde ke zrušení hotovostních peněz a k přechodu k totalitní kontrole přes čipy. A mohli by tak svou energii směřovat na vytvoření politického programu, který sjednotí všechny síly a vytvoří odpor proti všem, kteří stejně jako ve 20. století neplánují nic jiného než krize a války.

A nakonec: Tato civilizace je pozůstatkem patriarchální organizace společnosti, je pohanská a ve skutečnosti hluboce nekřesťanská. Ovšem ten, kdo se stal sám její první obětí, je bílý západní muž. Stal se obětí uctívané hodnoty této společnosti číslo jedna - vzájemného konkurenčního boje, touhy vlastnit stále víc a víc, až ke zničení podmínek k životu. Na prvním místě jsou bankéři, alespoň podle jedné nedávné americké analýzy, která zkoumala psychologii jednotlivých skupin 11 000 obyvatel. Celkem 84 % z nich je naprosto závislých na droze, tedy na penězích. To však neumožňuje žít a nechat žít druhé.

Přesto mi ale není jedno, zda v dalších volbách zvítězí obyvatelé, kteří upřednostňují jiný právní systém a budou ho sem chtít implementovat. Nechci být čtvrtou manželkou někoho, ani být nucena být zahalena od hlavy až k patě. Ano, přiznejme si: jsme konzumními barbary. A ženy se staly nástroji marketinku a reklamy, fetišem, pobízejícím stále k většímu konzumu. Vlastně ani nevíme, co to ty „evropské hodnoty“ vlastně jsou. V Rakousku se ptali náhodných okolo jdoucích, co si představují pod rakouskými hodnotami a světe div, se – někteří se vyjádřili, že Wiener Schnitzel, jiní kožené kalhoty a nošení dirndlu či dokonce dort Sachr. Smutný pohled na tu naši blahobytnou civilizaci…


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!