Dobrý den pane Letko,

e-republiku čtu denně a chodím na ni z důvodu toho, že mi připadá objektivní a lze se dočíst rozdílných názorů, i když pocházejí z jednoho zdroje což se hlavně v masových médiích nevidí.

Četl jsem mnoho Vašich článků, s některými souhlasím (problém kapitalismu, atd.) s jinými nikoliv a tento je jedním z nich.

Není zapotřebí psát sarkasticky ohledně následování spolku IVČRN, o kterém většina lidí nemůže pochybovat, že smrdí z již uvedených důvodů, ale myslím, že je nutné se podívat do hloubky problému.
Přijímání uprchlíků je složitá věc. Je složitá ne jenom z důvodu sociálního, ale také z ekonomického a jiných.

Za celou dobu co se uprchlická krize stala zprávou č.1 téměř nehovoří o podstatných otázkách:

  1. proč došlo k masovému přistěhovalectví a kdo na tom má především vinu?
  2. neměli bychom zpochybnit existenci spolku NATO, vystoupit z něho a obžalovat ho včetně USA za mezinárodní zločiny spáchané na lidu Libye, Sýrie, Iráku, Afghánistánu, a jiných?
  3. z důvodu lidskosti jsem pro pomoc, ale až po vyřešení problému NATO, vedení válek a podpory ISIL, atd. pokud bychom totiž pomáhali a z druhé strany 'naše demokratická vojska' ničila tak to postrádá veškerou logiku
  4. víme kdo jsou uprchlíci, odkud přichází a co je jejich důvodem příchodu?
  5. proč se nebojuje proti pašeráctví lidí v Turecku, atd.?
  6. pokud pomoci tak pouze v jejich zemích
  7. pokud přeci jenom přijmout uprchlíky tak pouze do doby kdy se obnoví mír a poté návrat do jejich domoviny
  8. proč bychom měli uprchlíky automaticky přijímat dle rozhodnutí paní Merkelové a nemělo by se o tom rozhodnout v referendu jednotlivých zemí?
  9. pokud se lid vyjádří proti přijímání uprchlíků není to směrodatné? proč o tom dále vést sáhodlouhé diskuze? Proč se nesnažíme propagovat demokracii arabských zemích, ale naopak jim umožňujeme exportovat jejich teokratické mini systémy v podobě rodin či skupin do již pokrokové Evropy (myšleno vývojově myšlenkově, náš druh demokracie, atd.)
  10. jaké množství uprchlíků lze u jednotlivých zemí přijmout a jak se k číslu dobereme?
  11. jak se bude řešit začlenění uprchlíků do společnosti?
  12. kde budou ubytovaní (ve stanech nelze žít donekonečna)?
  13. vzdělání pro uprchlíky?
  14. kdo dá uprchlíkům práci a pokud ji nedostanou ihned, z čeho budou živi?
  15. náboženské, kulturní a sociální rozdíly?
  16. kdo to vše bude platit?
  17. není výhodná imigrace pro politiky a velké národní či nadnárodní společnosti (snižování mezd, atd.)?
  18. a poslední věc, není náhodou imigrace nástrojem jak, když ne zničit, tak velice nehezky ovlivnit budoucnost Evropy? V čí prospěch?


Tou nejdůležitější otázkou je otázka náboženství a kulturních rozdílů. Jedna věc je přijmout křesťana či budhistu a druhá je přijmout muslima, pro kterého je islám jako víra na prvním místě a nehodlá se bavit o jiném včetně tolerance vůči jiným náboženstvím.

Tady nejde o strach ze současnosti pane Letko (pořád nás je v Evropě více křesťanů, Indů, atd.), ale strach z budoucnosti (demografická čísla jsou neúprosná). Muslimové nejsou tolerantní k sobě samým, můžeme po nich chtít aby tolerovali jiná náboženství? Vidí nás na stejné úrovni a nebo jsme pro ně méně cenní? Pokud dostaneme vesměs negativní odpovědi a přeci dopustíme islamizaci Evropy zasloužíme si žít ve svobodě? To chceme opravdu přijít o náš způsob žití?

Jde o budoucnost, ve které mohou muslimové změnit kurz vývoje v jednotlivých zemích či celé EU. Ano, píši mohou. A to slovo mohou bohatě stačí k tomu abychom byli na pozoru my všichni co zastáváme nám známé svobody, které tu již máme.

Od roku 1997 žiji mimo ČR. A již dávno vím, že soužití tak odlišných kultur jako té islámské s jinými má nekonečné problémy. Tak např. Británie, ve které jsem žil 5 let. Ano žil, pracoval, studoval a díval se kolem sebe. 
Problém současné Británie jde zpět do poválečných let kdy bylo nutné oživit průmysl, vystavět nová města, atd. K tomu bylo umožněno přicestovat tisícům rodin z bývalých zemí Britského společenství. Tehdy šlo v mnoha případech hlavně o dělníky, kteří si poté do Británie přivedli i své rodiny. A zde začíná prapůvod všech současných problémů.

Dnes již nemá smysl psát o tom jak se bílí ne-muslimští Britové milují s muslimy jelikož je to čistý blud a výplod PR agentur. Bílí ne-muslimští Britové se k problému nebudou vyjadřovat jelikož se bojí, aby je někdo nenařkl z rasismu a když se vyjádří tak ve prospěch multikultury. Ale je tu jasné rozdělení společnosti a nelze to popřít (imigranti se neasimilují). Již dávno se objevují zprávy o udávání rodin které si dovolí vyvěsit Svatojiřský kříž na své zahradě jelikož to pobuřuje místní muslimy (připomíná jim to tažení křižáků do Palestiny).
Ghetta vzniklá ve městech jako Birmingham, Leicester, Bradford, Luton, atd. již nejsou chráněna ani policií a muslimové si v nich dělají co se jim zlíbí, viz. případ sexuálního zneužívání bílých dívek muslimským gangem v Severní Anglii.
Vynucování práva Šaría v Anglii je již známé a nemá smysl se o něm dále rozepisovat. Kázání v mešitách islámskými fundamentalisty je také již dávno známé a jen mne zaráží jak to mohla britská policie dopustit (dýka do vlastních zad).

„V naši zemi dojde jednou k civilní válce a pokud bych mohl tak bych odtud zítra emigroval“, to mi řekl jeden z bílých Britů, který vidí neustále narůstající problémy v soužití s muslimy a nepřizpůsobivými imigranty. Neustále se jim ustupuje ve vlastní zemi.
Využívání sociálního systému nepřizpůsobivými jako jsou Somálci, Eritrejci, Pakistánci, Jamaičani, další Afričané a jinými je známé již každému v Británii. Jsou tu několikačlenné rodiny, které žijí z 'darů' těch kteří denně pracují. Na přilepšenou si přivydělávají prodejem drog, okrádáním, členstvím v gangu a jeho 'aktivit', atd. Tito parazité, jak uznáte, nepřispívali, nepřispívají a přispívat nebudou na rozkvět Británie a nelze to od nich čekat. Je jich mnoho.
Bohužel již mají britská občanství či rezidence a nelze s tím nic dělat.

Pane Letko, i my v ČR máme hodně nepřizpůsobivých (stačí naši občané), ale je opravdu nutné jít do ohromného rizika a zadělat si na obrovský celospolečenský problém tím, že umožníme tisícům nepřizpůsobivých či jiných, o kterých nic nevíme, vstoupit do naší země a rozdělit ji na ghetta? A kvůli několika jedincům, kteří si otevřou kebab shopy v některých českých městech toto obohacení opravdu nestojí za to. Jednou se dveře otevřou a již se nezavřou.

Procestoval jsem mnoho zemí a kulturní rozdíly jednotlivých zemí považuji za součást našeho lidského bohatství, ale kultury s velice rozdílnými názory na život a toleranci ke druhým by se neměly míchat a měly by zůstat ve svém přirozeném prostředí. V opačném případě máme zaděláno na pořádný průšvih který může skončit rozložením společnosti. A to snad opravdu nechcete aby se stalo.


S pozdravem

Jan Přibyl