K průběhu války v Sýrii se dnes vyjadřuje kde kdo. Poslední výborný článek najdete na Nové republice zde, od Terezy Spencerové. Ctím historickou metodu paní Lauterbachové z ekonomické části e-republiky (Smrt na splátky. Jak guvernér Norman vedl Evropu na cestu zániku v letech 1924-1933). Tak se podívejme, jak se v Sýrii zadělává na velký velmocenský konflikt. A to už prosím EU jeden takový konflikt má, totiž neofašistickou Ukrajinu. Viz článek Masakr v Oděse 2014 a zapálení Říšského sněmu 1933.

Situace ve Španělsku

Klíčový odkaz ke Španělsku 1939 najdete ve Wikipedii. Ve válce se nakonec vyprofilovaly dvě strany. První partu tvořili levicoví republikáni bojující na straně oficiální vlády druhé španělské republiky (zejména socialisté, komunisté, trockisté a anarchisté, baskičtí a katalánští nacionalisté). Barevnou revoluci tehdy dělali pravicoví povstalci (fašisté, španělští nacionalisté, křesťanští demokraté a roajalisté). Pak se jim říkalo "frankisté" podle generála Franka, který tyto fašisty vedl. Jestli vám to připomíná barevnou revoluci v Sýrii a na Ukrajině, tak je to jistě podobnost čistě náhodná. Podle korporátních médií samozřejmě korporátní fašismus neexistuje. Jak by také mohl existovat, v jimi placených redakcích.

Společnost národů hájila na začátku vypuknutí války 1939 politiku nezasahování a vyhlásila i zbrojní embargo, ale do konfliktu zasáhly okamžitě cizí mocnosti. Na straně fašistických frankistů byly Německo a Itálie, na straně republikánů od října 1936 to byly SSSR a Mexiko. Mimo to na straně republikánů působily i dobrovolnické jednotky z dalších států, tzv. interbrigády. Je dobré vědět, že interbrigadista František Kriegel nepodepsal v Moskvě jako jediný z tehdejší Dubčekovy vlády tzv. Moskevské protokoly. Jistě se pak v klidu připravoval na smrt, jak to znal ze svých bojových zkušeností ve Španělsku. Jak známo, válka skončila vítězstvím lépe organizovaných a vyzbrojených frankistů. Válečný teror pak vystřídal teror politický. Přišlo půlstoletí důkladného „očištění“ španělské společnosti od všeho „rudého“ připomínajícího druhou republiku. Rudými byly (tehdy i dnes) pro fašisty zcela pochopitelně odbory a všechny politické strany, které se nedaly fašisty ani koupit, ani zastrašit. Nynější boj o Aleppo připomíná fázi Španělské války od července 1936 do listopadu 1936, kdy probíhalo obležení Madridu.

Analogická situace v Sýrii (květen 2016)

Všechny mírové rozhovory vedené hlavně ze západní strany nyní krachly zcela účelově, aby se stačily vyzbrojit teroristé a opozice v Sýrii. Fronta "fašistů", tedy pučistů, dostala americkou podporu a podporu z NATO z našich daní. Přímo je doloženo půl miliardy a bylo to jistě mnohem více, ale je to k ničemu. Tyto skupiny placených žoldnéřů přestaly existovat. Po odchodu z výcvikových táborů CIA v Jordánsku a v Kataru odevzdali tito žoldnéři moderní americké zbraně (za naše daně prosím) teroristům z ISIL a spojili se s nimi přísahou pro "obranu" Aleppa dalších částí území. Proto USA a EU nyní úpěnlivě prosí Moskvu, aby prozatím nebombardovala teroristy v Aleppu, což Rusům povoluje rezoluce RB OSN, kterou Západ podepsal.

Příměří využily islámsko-fašistické skupiny budované Západem k tomu, aby do Aleppa poslaly cca 6 tis. teroristů částečně vybavených výzbrojí NATO. Zařídilo to Turecko, které přímo vyzbrojuje ISIL, dokonce i zbraněmi NATO. Tureckem a vahábitskými režimy (hlavně Saúdská Arábie a Katar) ovládané skupiny ISIL, al-Kájdy a al-Núsry nyní přímo podporuje USA a Izrael. Jimi řízené, placené a vojensky podporované malé skupiny nyní sfúzovaly s hlavním proudem teroristů Islámského státu, který plně kontroluje hlavní úseky fronty. USA pochopily, že Erdoganovo Turecko je nenávidí za spolupráci s kurdskými jednotkami. Proto prakticky přes noc zmizela tzv. "demokratická opozice" ze Sýrie, a s nimi odešly i naše daně věnované boji s terorismem. Rozčílený Erdogan zvednul telefon a za tři dny vyřídila jeho parta uřezávačů hlav všechny námi placené žoldnéře FSA. A pro jistotu zrušila i celé jejich vedení. Atentátník z ISIL vyhodil sebe i celé velení umírněných uřezávačů hlav do vzduchu, což byla akce tak či onak placená z našich daní. Západ přece bojuje s terorismem.

Západ pochopil, že ISIL prohrál s Asadem, Rusy, Íránem a Hizballáhem. Sýrii již tito islámští fašisté, pardon, demokraté, nedobudou jako celek. Sýrie holt nebyla Libye nebo Ukrajina, hybridní války nejde dělat přes kopírák. Proto se rychle přistoupilo k plánu B, tedy k rozbití země jako v Libyi. V tom mají pomoci hlavně mocenské a státní ambice zneuznaných Kurdů, kteří už sto let bojují za svůj stát. Takže NATO vojáci z USA bojují v první linii kurdské PKK, kde proti nim stojí stejné zbraně NATO, kterými Turecko zásobuje ISIL. Obojí válečný cirkus platíme z našich daní a někdo na tom královsky vydělává.

Jak je zaděláno na velký konflikt

Aby Kurdové a teroristé mohli rozbít Sýrii na enklávy ovládané provahábitskými, protureckými, prozápadními nebo proizraelskými war-lords, musí se bojovat a bojovat. Pak může úklidová četa českých humanistů v čele s Čulíkovými Britskými listy plakat a plakat, nyní nad uprchlíky. Takže Rusové, Írán a Hizballáh bojují zcela oficiálně a na pozvání Asadovy vlády proti terorismu. Dokonce se souhlasem RB OSN mohou bombardovat pozice vybraných skupin teroristů. Jenže Kurdové museli začátkem června vyklidit klíčové obranné pozice v Aleppu, protože byli mimo jiné napadeni i bojovými plyny. Po náporu teroristů dodaných západními spojenci a Tureckem během příměří je jasné, že Asadova ofenzíva v tomto městě nemusí dopadnout dobře.

Proto do Aleppa poslali Rusové i svůj vlastní Blackwater, čili profesionální žoldnéře. Ty se jako jednotky podobné Donským kozákům dobrovolně zformovaly během války o Donbas. Odhaduje se, že jich v Aleppu bude kolem 3 tisíc, plat kolem 3500 euro za měsíc, za mrtvého dostane rodina 40 tisíc euro. Tito bývalí vojáci z armády sojuzu bojovat umí. To dokázali v nové Stalingradské bitvě u vesnice Logvinovo, kde odolali tankovému útoku Ukropů z obou stran a uzamkli Děbalcevský kotel stejně úspěšně, jako Rusové kdysi uzamkli Paulusovu armádu. Vyhrát nad bývalými fašisty SS-Galizia z Kyjeva podporovanými USA, EU a NATO bylo pro ně záležitostí stejné cti, jako byla pro jejich otce a dědy výhra nad zmíněným wehrmachtem u Stalingradu. To není americký Blackwater zvyklý spíše vraždit civily v Fallúdži, kde pak začalo povstání proti US-koalici a kde vzniklo ISIL v Iráku. Ale stejně jako jejich US-kolegové, ani tyto jednotky nejsou součástí pravidelné armády RF.

Na straně umírněných teroristů a Kurdů nyní již zcela otevřeně bojují speciální jednotky USA a Francie. Američané je dokonce nasadili přímo do první linie kurdských útočných jednotek, mají tam první mrtvé. Stejně tak se proslýchá, že Hizballáh zajal minimálně dva francouzské specialisty koordinující obranu islámských enkláv na straně teroristů v Aleppu. Uvidíme, za koho je vymění. Tím se potvrdí, jestli je to pravda, nebo ne.

Takže Rusové začnou s Asadem legální ofenzívu a podle usnesení RB OSN budou házet bomby na hlavy amerických a evropských žoldnéřů, či dokonce vojáků ze speciálních jednotek, které radí těm či oněm teroristům či povstalcům v boji proti legálně zvolenému prezidentovi Asadovi. To je naprostá paranoia, ale EU již dávno ve své zahraniční politice není normální.

Připomeňme válku ve Španělsku. Konflikt začal občanskou válkou stejně jako v Sýrii, ale skončil 2. světovou válkou. Nyní nastala situace, kdy se v Sýrii začaly přímo zabíjet armádní kontingenty NATO a Ruska v proxy-válce. A jedna strana nezabíjí druhé straně jen nakoupené žoldnéře bojující v privátních armádách. Rusko začalo s požehnáním RB OSN bombardovat Aleppo a další enklávy držené Islámským státem, kde tajně působí i poradci NATO, kteří tam jsou oficiálně s jinými skupinami ozbrojenců. Viz nedávný příklad US-vrtulníků, které v klidu přistávají v oblastech obsazených ISILem v Iráku. Ale tam je mohl kdokoliv sestřelit, například Hizballáh a Íránské gardy, které přistání točily na video. Je to válečné území, kde se oficiálně bojuje proti Islámskému státu. A USA, EU a NATO oficiálně stojí na druhé straně, alespoň podle korporátních médií. A teroristický vůdce skupiny Ahrar al-Sham ze Sýrie si klidně zajede pro rady do Washingtonu. Jeho skupina dělala pumové útoky na tržištích ve velkých městech, kde zabíjela hlavně ženy a děti. Nyní si začínají velmoci v Sýrii vzájemně zabíjet své vlastní vysoce specializované jednotky, které vcelku draze a zbytečně platíme z našich daní. A to není dobře pro nás, kteří platíme daně a nechceme Třetí světovou válku.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!