Antická tragédie dobře ví, že lidé nejsou jen omylní, ale zaslepení a hnaní děsivými vášněmi mimo rozum. Potřebuji vysvětlit Brexit skrze antickou tragédii a skrze pohádku Žabí král, kterou vydali Bratři Grimmové. Tragický osud EU po Brexitu lze číst podle pythického výroku Efezského znalce mystérií a mudrce dvěma různými způsoby. Hérakleitův výrok znějící „éthos člověku daímón“ (Diels, fragment B 119) je schválně utvořen tak, aby se dal číst zepředu i pozpátku. Pevnost a stálost lidského charakteru se občas vyznačuje takřka démonickou silou. Avšak nepříčetné jednání mnohých postav v řecké tragédii a dnešní EU dokazuje, že to, co se u nazývá politickou povahou této instituce, je hérakleitovsky viděno skutečnost démonické povahy, nad níž dotyční úředníci v Bruselu nemají žádnou moc. EU je hnaná démonickými, čili iracionálními silami, což jsou v dnešní době:

  • hrabivost jednoho procenta
  • nezřízená touha dělat po rozpadu SSSR četníka světa
  • snaha zajistit korporacím moc mimo zákon smlouvami typu TTIP.

Protože všechny tyto jevy ničí demokratické instituce a vládu zákona v právním státu, jsou naprosto a úplně iracionální, tedy démonické. A protože zabíjejí lidi v lokálních válkách a podporou terorismu v zemích jako Libye a Sýrie, pak jsou tragické povahy a mohou nás zničit.

Brexit, ropucha jménem NATO a chystaný polibek EU

Brexit je prý pro EU krize, což neříká vůbec nic, dokud věcně neurčíme povahu této krize. Zatím se podle korporátek zdá, že hlavním smyslem krize je propad akcií na burze. Prý jedno promile lidstva přišlo o nějakých pár desítek biliónů. Tito nadlidé si zmíněné peníze sami natiskli a vydali formou umělého dluhu. Pak je jasné, že o nic nejde. Ale ono jde v případě Brexitu o moc, protože jde o moc. To správně pochopily Spojené státy, protože Británie fungovala jako trojský kůň pro USA ve všech EU-institucích. Nyní tuto roli musí převzít bývalá svazácká aktivistka Merkelová, která pro USA aktivisticky oře úhor EU-politiky a dře přitom jako německý valach.

A nyní k Brexitu, skrze který NATO usiluje o větší roli v Evropě, protože jak sami vidíte, v EU máme krizi. NATO oznámilo, že je připraveno po Brexitu sloužit jako platforma pro všechny země EU. Brexit je z hlediska bezpečnosti irelevantní, protože Británie bombardovala, bombarduje a bude bombardovat přesně ty země, které ji USA označí za nepřátelské. V momentu Brexitu byl v Bahrajnu na návštěvě u zdejší pučistické vlády hlavní šéf britské armády a ujistil vojenský režim Saúdů střílející bahrajnskou opozici plnou západní vojenskou podporou. Rozpad EU je prakticky nevyhnutelný, zejména kvůli katastroficky fungující eurozóně ničící slabé ekonomiky a kvůli neschopnosti provádět koordinovanou ochranu hranic. Shoda byla na zničení Libye a nyní panuje v otázce podpory teroristů v Sýrii. Ale nějak se nedomyslely ty EU-konce nevyhnutelné dané tímto specifickým bojem s terorismem. Proto se podívejte na sbírání daní v této karikatuře.



Text obrázku: "Kdyby se náhodou někdo ptal, tak ten borec byl oficiální výběrčí daní."

Francouzská korporátka na cement Lafarge platila islámskému teroristickému uskupení ISIL dva roky daně za to, že na obsazeném syrském území nechal běžet za rabování země a místního zotročeného obyvatelstva její cementárnu. Stát jako stát, že ano. A tehdy to navíc vypadalo, že vyhrají, jako ten Hitler. A o tom naše oficiální korporátky ani nemuknou. Situace jako za Hitlera, kdy s tehdejšími islamisty v klidu spolupracovaly velké americké korporace. Bez děrných štítků dodávaných IBM přes společně založenou naci-firmu Dehomag by nemohly fungovat pracovní a vyhlazovací tábory, protože by neměly kartotéční systém evidence.

Taktika NATO v epoše rozpadu současné technokratické podoby EU sloužícího moci jednoho procenta je celkem logická a tragickým způsobem správná. Platí římské heslo: „Rozděl a panuj.“ Pokud se Evropa rozdrobí na národní státy, pak vzroste vliv USA, které mohou tlačit na každou zemi zvlášť skrze politickou moc, banky a tanky. A zásadně poroste vliv trojských koníků jako NATO a zatím nepodepsaná smlouva TTIP. Pokud se podepíše TTIP a NATO se stane generálním četníkem a dozorcem rozpadlých EU-zemí, tak je USA úplně jedno, jestli EU bude existovat, nebo ne.

Pak by bylo z hlediska USA úplně nejlepší, kdyby v EU fungovaly jen kmenové svazy pod vedením příslušných feudálů a jejich bojových družin centrálně řízených skrze NATO. A ti feudálové by nechali poddané pracovat pro korporátky v rámci TTIP. Tato smlouva poskytne korporátkám božský statut hodný bývalých faraónů nebo čínských císařů, kteří vládli v mytických dobách, kam se opět vracíme po porážce demokratického rozumu. A vojenská družina těchto neo-feudálních pánů ve věku high-tech bude vyzbrojovat své kmány skrze NATO, pro které budou pracovat ve vojenských korporátkách jen ti nejchytřejší z našich domácích kmánů. My ostatní v montovnách budeme mít pochopitelně jen klacky a ten šroubovák.

Návrat do středověku je tedy ideální stav a fakticky se na něm shodnou jak národní nacionalisté typu konspirativních anti-NATO webů, tak i římská transatlantická legie jménem NATO. Ideální stav, že ano. Nacionalisté chtějí drobit a NATO bude na tomto rozdrobeném území vládnout skrze befélisty z USA, kterým tato vojenská instituce patří, protože ji platí a vyzbrojují. To se pak dá podruhé táhnout i na Stalingrad, protože kmánů, výzbroje a zbytných prostředků bude v nové feudální EU naprostý přebytek.

Neslavný konec pohádky

Z předešlého je jasné, že v případě Brexitu je třeba vzít rozum do hrsti. Iracionální EU věří na technokratické mýty a je hnaná výše uvedenými démonickými silami hrabivosti a touze po moci. Pokud eurokrati políbí po Brexitu ono bájné NATO jako tu ropuchu z pohádky, tak zmatený Brusel dostane maximálně další bradavici navíc. My dospělí víme, že pohádky, mýty a zbožná přání politiku nedělají. Česká infantilní levice je hloupá v tom, že neusiluje o reformu EU mimo vládu jednoho procenta. V momentu krize zapracuje Pavlovův reflex podmíněného slintání za osvícenským federativním uspořádáním krasoduchů typu Kanta, nebo jiných politických filosofů. Jenže v dnešní EU nevládnou občané, ale korporace, koupení politikové a banksteři. A sami levičáci se prostituují tím, že svou mytologii hlásají za EU dotace, bez kterých se už ani neobejdou. Hodně trapná věc, že ano. Fašistická pravice potřebuje jako Hitler klid na práci a jako Mussolini je ochotna hodit pracujícímu lidu v montovnách nějaké ty drobky upadlé z jejich pohádkově prostřeného stolu. O tom píši pořád.

Cameron se dostal k moci tím, že slíbil referendum o odchodu z EU, které nyní proběhlo. Vzhledem k jeho obecné morálce a sexuálním eskapádám z mládí je pozoruhodné to, že své politické slovo dodržel. Nyní nese důsledky a odstoupil. A my bychom měli přemýšlet o tom, kde nechal tesař díru, velkou EU-díru.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!