Události v Sýrii jdou rychle, zejména po otevření nové fronty turecké armády v Džarábulu. Takže začneme tam, kde jsme před dvěma dny přestali, totiž předpokládaným vývojem daným v článku Situace v syrské Hasace: Od studené války s Ruskem k přímé konfrontaci. Citujme klíčovou část.

Turecko je nyní s Ruskem a začalo brát Kurdy v této oblasti pod přímou palbu, aby pomohlo Asadovi. Přitom Erdogan zcela vážně trousí zvěsti, že pustí Rusy na hlavní základnu Incirlik, kde má NATO své jaderné bomby proti Rusku. Proto je teď US-Army rychle stěhuje, asi do Rumunska. Během převratu byla báze Incirlik obklíčena tureckou armádou a pro jistotu jim Turci vypnuli také oficiální přívod elektriky. Nic z toho není pro US-jaderný arzenál, a tedy ani pro bezpečnost Evropy dobré. Erdogan si v otázce Kurdů bude s Asadem rychle rozumět, pokud se situace bude vyvíjet v kurdských enklávách jako nyní.


Jako filosof vycházím při hodnocení vývoje v Sýrii z tragických předpokladů. Politiku USA a EU v Sýrii trvale řídí zlo-činné zájmy hnané neokoloniálními pohnutkami čisté a ničím nefalšované hrabivosti. Tyto síly jsou iracionální a slepé, hloupé a vražedné. Politika Západu na Blízkém východě a na Ukrajině vypadá podle této "logiky". Studená válka má neúprosný vývoj jako v řecké tragédii, viz drama o Oidipovi. Tento oidipovský komplex Západu dnes ukazuje vývoj vztahů v trojúhelníku "Turecko-Kurdové-Rusko".

Erdogan v prvním kole převálcoval USA a NATO

Z Incirliku nejspíš už zcela zmizely americké jaderné zbraně, a Rusové tím vyhráli další kolo studené války. Turecko je nyní asi bezjadernou mocností, Erdogan to stihl za necelý týden. Atomový arzenál Turecka nejspíše dostanou jiní hloupí vazalové bubnující na studenou válku, jako Rumunsko, Německo, a možná i Česko. Stačil jeden týden na to, aby se změnila mapa jaderného zastrašování. A to jen proto, že Západ je nebetyčně hloupý ve své politice na Blízkém východě.

Za tak nesmyslnou politiku bych velení NATO degradoval na rotné a poslal kopat zákopy do Aleppa. Jenže přesunem jaderného arzenálu sem a tam se také enormně zvýšil tlak na naše daně a na celkovou bezpečnost jaderných zbraní. Evakuovat jaderné arzenály takovým tempem, to není jen tak. A navíc Němci včera prohlásili, že za daných okolností, kdy Turci nechtěli do Incirliku pustit ani Merkelovou na návštěvu, je další prodlužování nájmu pro stíhačky Bundeswehru zcela zbytečné. Aktivně kopající Turci tedy vedou v poločase 2:0 a pakují NATO ze země podle svých vlastních potřeb a zájmů. Pro podlézavé Česko je to situace přímo neuvěřitelná. Pseudo-levicový Zaorálek si na Erdoganův národní neofašismus nejspíš kupuje nové brýle. Ale EU-hlavu má stále svou, tu bez poškození funkčnosti zdejšího zamini vyměnit nelze.

Erdogan ještě tento týden také levou rukou vyřídil viceprezidenta Bidena, který je v Turecku na poplašné návštěvě. Takže je to v poločase hned 3:0. Bidenovo letadlo přistálo v Istanbulu a v ten samý moment začali Turci ofenzívu v syrském pohraničním městě Džárábulu. Provedli nelegální invazi na území cizího státu, kterou oficiálně odsoudili Rusové a Asad, jimž se ovšem hodí do krámu. Kdo by se po západní podpoře teroristů staral o takové věci, jako diplomatické nóty. Při invazi vlastními tanky a stíhačkami NATO si Turci vzali pod křídlo Západem podporované žoldnéře typu FSA/SDF, které momentálně vyměnili za podporu ISIL. Ten naopak v této oblasti (ale nikoliv v Aleppu a Mosúlu) hodili do koše na odpadky.

Takže politický chudák Biden, který není žádný diplomatický génius (a vůbec není génius), zíral jako u vytržení. Do Turecka přijel se scénářem vydírání typu "bavme se o vydání Gülena za US-vládu nad Incirlikem". Jenže vyšel ze dveří letadla, a v ten moment Turecko začalo ničit "jeho" Kurdy v YPD, a to za pomocí "jeho" prosyrských žoldnéřů typu SDF. Viz náš minulý článek o Hasace. Turecko ve spolupráci s americkými žoldnéři odřezalo Kurdům přístup k hranicím Turecka, kde na druhé straně žije kurdská minorita. Tím zničilo sen o jednotném územním Kurdistánu v Sýrii. Nová mapa po turecké invazi vypadá zatím takto.



Protažení tzv. "buffer zone" (viz klíčové slovo) Turky podporované SDF (zelená) podél hranic na úkor kurdské YPD/PPK/PYD (žlutá) a islámského ISIL (černá) se stalo faktem. Chudáci v kurdském YPD, kteří vsadili na Západ! Místo toho, aby byli chytří jako marxisté v PYD/PPK, teď přišli o všechno. USA je prodalo zhruba za týden. A podle dnešních posledních zpráv ze Sýrie dokonce Kurdové odevzdali protureckým SDF i právě dobytou Manbídž. A Turci zvedli telefon a ISIL právě zničil proamerické teroristické základny držené skrze CIA na hranici s Jordánskem.

Tyto základny sloužící jako výcvikové základny teroristů přicházejících z Jordánska předtím bombardovali Rusové. Naše hochy se snažily chránit US-stíhačky, ovšem marně. Přiletěly až po boji a když odletěly, Rusové se vrátili a zničili zbytek teroristů. A teď ty demokraty vyzbrojené z NATO (viz ty české nápisy na zabavených zbraních) zničil ISIL na pokyn Turků, jakožto člena NATO. Vše za naše daně. Zkrátka, všichni teroristé podporovaní NATO teď bojují proti všem teroristům, taktéž podporovaných z NATO. A na druhé straně stojí proruská koalice s Asadem, kterou teď NATO podporuje nepřímo, skrze Turecko. Nechtěl bych být placeným českým politrukem v této armádní švejkárně.

USA teď proamerickou frakci YPD ničí společně s Tureckem a se žoldnéři, které z našich daní platíme pro USA. Biden musí (opakuji: musí) bojovat i "proti" terorismu, protože platí proti-asadovské žoldnéře za boj proti ISIL. Když měl po výstupu z letadla v Ankaře volit mezi Kurdistánem a Tureckem, tak nebylo co řešit. A to potřebuje i Rusy, kteří s Asadem vyhrají. A k tomu si spolek zemí BRICS vedený Ruskem (viz náš článek Ufa 2015 a strategie zemí BRICS) přibalí Írán, celý Blízký východ a zastaví se až u Saúdské Arábie, která prohrává v Jemenu. Jemenský bývalý prezident svržený nezákonně Saúdy tento týden vyzval Rusy, aby v boji "proti" terorismu použili jemenské základny stejně, jako je Írán poskytl ruským strategickým bombardérům.

Kdybys nebyl hlupákem, nedělal bys politiku NATO

Je to zkrátka přesně tak, jak to dnes vtipně prohlásil turecký ministr zahraničí: "Otevřeme novou stránku vztahů v Sýrii". Osudem zkoušený Biden tedy Kurdům řekl, ať se stáhnou až k Eufratu a de facto je bombarduje skrze turecká letadla naváděná přes základny NATO. A tato zcela mírotvorná bojová organizace nyní oficiálně bojuje v nezákonné invazi Turecka do Sýrie v rámci operace proti ISIL. Jenže tato operace NATO je nyní de facto řízena Tureckem a jeho tanky a speciálními jednotkami, které mají za úkol udržet s Asadem tzv. "územní celistvost Sýrie", a tím zabránit vzniku Kurdistánu. Takže NATO za mé daně konečně bojuje s Asadem, kterého ale chce oficiálně svrhnout, a to skrze neoficiální podporu terorismu. Výborně, jen tak dál hoši, od komedie k tragédii. Připomeňme, že Islámský stát vznikl při nezákonné druhé válce USA v Iráku. US-zločin stíhá EU-zločin, a nyní přichází trest. Uprchlíky za skutečný trest nepovažuji, pouze za důsledek západní podpory terorismu.

Západ prodal kurdskou YPD, která je politicky hloupá na úrovni EU. Připomeňme, že níž už klesnout nelze. Západní podpora YPD se nyní okamžitě vyměnila za Bidenem deklarovanou podporu Turecka v "boji s terorismem". Pozor, je tam pro změnu zase spojka "s". Turecko stále je hlavním podporovatelem všech hlavních teroristických skupin, s Katarem a se Saúdskou Arábií. Ale Rusové získali bezatomovou zónu v Turecku (a pochopitelně i ekonomické kontrakty a mocenskou podporu) celkem za nic, a to v politice stojí za to. Turci tak místo EU míří do Šanghajské skupiny. Přesněji řečeno, orientálně míří tam i tam. V mocenském západním a východním bazaru to tak chodí, když se vyjednává, a ještě se nepláclo a nezaplatilo. Navíc Rusové teroristy stejně s Asadem porazí, to je dnes Turkům celkem jasné.

Západ posílá teroristy, ale nebere si mrtvoly

Asadovo ministerstvo obrany a zdravotnictví oficiálně upozornilo bojující země v Sýrii, a speciálně západní země a země EU, že má zemi asi v 30 tis. mrtvol teroristů, kteří nejsou jejich občané. Tyto občany cizí státní EU-příslušnosti někdo nechal doma tiše vyzbrojit, a pak je poslal do Sýrie. A teď se EU nechce přiznat k těm identifikovaným mrtvolám a dělá, že vůbec neexistují, viz naše a západní mediální korporátky. Podívejte se na země jako Francie a Belgie, kde tito teroristé původně naverbovaní do Sýrie a do Jemenu už vraždí i doma.

Tak se místo boje "s" terorismem začíná v EU bojovat i "proti" terorismu. Vše za naše daně, prosím, a to nám přitom zruší ti i ti teroristé i to málo, co nám zbylo ze západní demokracie. Viz náš článek Neúplný seznam belgických teroristů bojujících v Sýrii. Mimochodem, včera zahynul jeden z nejvyšších belgických teroristů v Sýrii. Také Al-Šišání, hlavní čečenský velitel, zahynul tento týden u Ninive v Iráku. Ten bojoval od Čečenské války v Rusku až po ISIL a bude Západu jistě hodně chybět. Ale asi nechtěl být tajně evakuován jako jiní velitelé z dobytého Iráku a Sýrie, především saúdské a katarské provenience.

Mezitím se rychle rozkládá vojenská koalice teroristů v Aleppu složená z cca 20 skupin. Během vraždící syrské pětiletky pod dozorem Západu mají nakradeno, boj je prohraný, jejich velitelé jsou vražděni na objednávku, danou nyní už z mnoha stran. A čeká je poprava, pokud nepřejdou pod křídla spojenců NATO a USA jako Abu Muhammad al-Jolani na tomto videu. Jak rychle se z teroristy stane demokrat, vše za naše daně! Ale vzpomeňme si na naše partyzány po válce a antikomunistické hrdiny po sametu, kteří dnes mají nakradeno, i s poslaneckou imunitou a Klausovou amnestií. Takže z radikálních usekávačů hlav se stanou usekávači umírnění, a budou dál bojovat za západní demokratické hodnoty, jak mají za naše daně ve zvyku. Viz předešlé video borcem, který jednoho chlapečka nafotil v Aleppu pro spinning západních agentur, zatímco jeho bojoví kamarádi jinému stejně starému klukovi předtím usekli hlavu jako "špiónovi".

Útoky sarinem v Damašku: Sýrie v OSN obvinila francouzské tajné služby

Zločiny se dějí, a nyní k těm trestům. USA, EU, ale ani Rusko už nemohou vést koloniální války a teroristické vraždění beztrestně. Svět je opět v jisté geopolitické rovnováze. Rusové se po rozpadu SSSR poučili a dělají pod Lavrovem světové věci úplně jinak. Západ, hnaný iracionální hrabivostí a touhou po moci, dopadne jako v řecké tragédii. Takže k věci. Podívejte se na heslo "sarin", kde najdete naše 3 roky staré zprávy o útocích nervovým plynem. Nikdy jsme v redakci nevěřili západní propagandě jednostranně obviňující Asadovu armádu, viz analýzy jednotlivých útoků.


Asad asi používal sarin v první fázi ohromného územního zisku povstalců. Ale pak to vzdal, i na naléhání Rusů. Všechny zásoby chemických zbraní nechal zlikvidovat přes mezinárodní komisi. Pak už útočili sarinem jen teroristé, kteří chemické zbraně používají až dodneška. Komponenty si vozili hlavně z Turecka. Asad obviňuje ve svých kontrolovaných médiích saúdského prince Bandara za podporu těchto skupin. Poslední útok na kurdské pozice v Aleppu byl asi před měsícem, viz náš frontový deník z Aleppa. Útok chlórem šel z pozice US-podporovaných skupin, kteří společně s al-Núsrou a al-Kájdou chtěli "zplynovat špinavé kurdské krysy" a zabili přitom desítky civilistů z Aleppa. Viz článek Začal rozhodující boj o Aleppo, kde je dokumentární video chemického útoku.

Francie drží mediální ústa a je spolčená s Katarem

Syrský velvyslanec v OSN Al-Džafárí tento týden obvinil francouzské tajné služby z komplicity při útoku sarinem ve Východní Ghuttě. Viz naše články z roku 2013, ať se neopakujeme. Nebo se podívejte na tento dobrý přehled ve francouzštině zmiňující i roli prolhaného ministra Fabia. Ve vítězných letech 2013 i novináři z Le Mondu vesele jezdili na frontu do damašského Džóbaru za teroristy, kteří asi sarin použili v jiných částech tohoto města (Nervový plyn sarin mají teroristé Al-Nusry a použila jej i vládní armáda).

Pak není divu, že všechny francouzské noviny, i ty tzv. "levicové" nebo nezávislé, naprosto zarputile mlčí o obvinění, které vůči Francii pronesla Sýrie přímo na půdě OSN. Tato 3 dny stará zpráva vůbec neprošla francouzským tiskem. Teď nemám čas napsat článek o katarské a korporátní kontrole francouzských médií, která je prakticky stejná jako u nás. Podívejte se na tento článek mapující celkem 38 mediálních mogulů a na výslednou mapu, která dala do grafiky práci nezávislých asociací jako Acrimed sledujících mediální manipulace ve Francii.

Francouzská cenzura a autocenzura je stoprocentní, dokonce v nezávislých médiích. Ty se pochopitelně stydí za to, jak byly hloupé. To je typický znak dnešní levicové infantility ve vidění světa, i té české. A to necháme bokem pravicový korporátní fašismus, který válku v Sýrii vyvolal společně s Katarem, a také ji aktivně podporuje. Normální demokratické noviny by veřejné obvinění Sýrie na půdě OSN veřejně probraly a začaly zkoumat. Ale pokud panuje riziko (nebo dokonce už pozitivně víte), že tím spustíte kampaň druhé strany s důkazy, které vás zavedou na lavici obžalovaných v mezinárodním tribunálu za zločiny proti lidskosti, tak jste dost opatrní. Viz příklad Bushe a Blaira, kteří potichu zmizeli ze scény a mají co dělat, aby nebyli obžalováni, tedy alespoň Blair. Proto také bývalý ministr zahraničí Laurent Fabius odpovědný za sedmiletou francouzskou politiku podpory terorismu v Sýrii už potichu zmizel do nejvyšších pater francouzské justice, aby pak neměl případné problémy. A ty začnou, viz starší články o použití sarinu ve východní Ghútě. Podívejte se na 3 roky staré články, které se nyní výborně hodí.


Připomeňme, že články byly psány v roce 2013 a to v situaci, kdy nikdo nic nevěděl jistě. Nepíšeme propagandu placenou Sorosem, ale přemýšlíme o zásadních zločinech proti lidskosti, které musí být jednou potrestány. Pomáhat při vraždách nervovým plynem, který zabíjí stovky civilních obyvatel (hlavně žen a dětí) v koloniální válce, tedy kvůli touze po moci a po zisku, to stojí na úrovni Hitlerovy totální války. Od zločinu se neúprosně směřuje k trestu, což pochopitelně čeká i Majdan a vraždění mučení civilistů v rámci "protiteroristické operace" na Ukrajině. Všechny tyto zločiny půjdou jednou před mezinárodní tribunál. O to se dané země a vítězové postarají, a Rusové s nimi. Sýrie bude na řadě jako první.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 550 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!