Poslechněte si Františka Váchu, děkana Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity, na které přednáší i náš známý docent Konvička ZDE. Pan děkan mluví vskutku sám za sebe, ale přesto vezměme některé jeho výroky v souvislosti s Konvičkovým působením na Staroměstském náměstí, a to pěkně popořadě. Již proto, že jde nejen o děkana, ale i o politika TOP09. Výroky jsou kráceny.

Já nevidím žádný důvod, proč by měl skončit na univerzitě. Pan docent Konvička je excentrik, exhibicionista a je jedno, jestli se připoutá ke stromu, popere se zemědělcem, který mu chce zorat pole, nebo přijede na oslu na Staroměstské náměstí. Ta společnost se s tím bude muset nějak vyrovnat a já bych nerad, aby jej společnost za jeho názory zavírala do vězení nebo vyhazovala z práce. S tím zásadně nesouhlasím.


Výroky pana děkana Váchy mi připomínají nějakého „náctiletého“ anarchistu. Neměl by se jeho výroky zabývat zbrusu nový ústav Chovancova Centra pro hybridní hrozby? K Chovancově centru a jeho činnosti jsme se už vyjadřovali v předešlém článku. Děkan Vácha se vyjádřil k akci konvičkářů na Staroměstském náměstí následovně:

Musíme si položit otázku, zda je pan docent odpovědný za tu paniku, je zodpovědný za náladu ve společnosti, je zodpovědný, že když někdo přijde s airsoft zbraněma, tak se někteří lidé zvednou a panikaří?


To se také divím, proč lidé panikaří, když vidí tohle:



Nebo tohle:



Atrapy zbraní a originály se na dálku těžko poznají, proto policisté omylem občas střílí v podobných incidentech, v Americe nejvíce. Nakonec pravda vyjde najevo, jako olej na vodu. Nakonec se sami vcelku spolehlivě dozvíte, máte-li mezi očima střelu ráže 9 nebo airsoftovou kuličku. Dále pan děkan Vácha, poslanec za TOP09, uhodil hřebík na hlavičku:

Není ta odpovědnost spíše na establishmentu na Evropské unii, která nedokáže své občany přesvědčit, že žijí v bezpečném státě? Vždyť ti lidé by se báli, i kdyby mezi ně někdo na Staroměstském náměstí střílel a hodil dělobuch.


No, jsou to ti lidé strašpytlové. Na Staromáku byli také Francouzi a další cizinci, kteří jsou zbytečně vyplašeni útoky v Nice a Paříži a na dalších místech. Pár dělobuchů nebo nějaké střílení je dokáže vyplašit jak vrabce. To u nás, v Jižních Čechách, máme pro strach uděláno. S dělobuchem je to totiž úplně stejné jako s tou pseudoautomatickou zbraní. Buď jde o pravý granát a už nemáte nohu, nebo jde jen o dělobuch, který nestojí za pozornost. Na vině je Evropská unie, že nešíří takovou osvětu. Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích by mohla Evropskou unii v tomto poučit, neboť představuje skutečnou alternativu pro Českou republiku. Má kádry, má zázemí, má poslance za TOP09 a možná bude mít i senátora Konvičku.

Nedokážu říci, co Konvička zítra provede, a co už by bylo z mého hlediska nepřípustné. Já si dokonce myslím, že i kdyby byl odsouzený, nemohu jej vyhodit z práce jen za to, že byl odsouzen nebo vinen třeba v případě těch facebookových hlášek. Těžko říci, kde je ta hranice poškození dobrého jména univerzity a rozvázání pracovního poměru. Osobně nevěřím, že jí pan docent překročí, protože je dostatečně chytrý.


Ano, souhlasím, opravdu se zdá, že na poměry v naší Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích je pan docent Konvička dostatečně chytrý. O tom ostatně svědčí Konvičkovy výroky, které jeho šéf rozhodně nepovažuje za výroky "přes čáru". Tady je Konvička v originále.

Konvička wrote:
Pokud vstoupíme do politiky, vyhrajeme volby, vás muslimové nameleme do masokostní moučky. Koncentráky pro muslimy NAŠTĚSTÍ budou, ne bohužel. Řekli si o to sami. A znovu říkám: PLYN, vzteklinu je třeba tlumit všemi legitimními prostředky. I za cenu překopání zákonů, zavření hranic, militarizace společnosti, a ano, i za cenu zbavování občanských práv 12-16 % populace…


Pokud jsou soudci Jihočeského soudu také tak chytří, jako pedagogové Jihočeské univerzity v čele s panem děkanem za TOP09 Váchou a docentem Konvičkou, tak se máme nač těšit. V některých záležitostech však na výrok oficiálního soudu čekat netřeba. Když si poslechnu některé výroky, napadne mě skeč inteligentního humoru Felixe Holzmanna, který na otázku pana Lajbla: „Co vy soudíte o tom Žoudličkovi?“ Odpověděl: „Aniž bych mu chtěl nějak lichotit, tak to je úplný hovado“.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!