Poslední článek čtyřleté série o Sýrii se jmenoval Vojenská ofenzíva Asadovy koalice, strategické a mediální vítězství Rusů. Z východního Aleppa je osvobozeno 60 % území, SAA a spojenci obsadili klíčové pozice k dalšímu postupu, fronta an-Núsry se zhroutila. Teroristé se seskupili do nové jednotky anglicky zvané Fatah al-Cham. Poslední vývoj ukazuje video South Front zde. Ale pro lepší přehled současných bojů v Aleppu jsem přidal video Al-Masdar News.


Jsem rád, že Youtube už konečně přestal mazat videa South Front, protože zjistil, že jsou dostupná i na jiných kanálech. Tak si Google může na pravdě i trochu přivydělat, tomu se říká korporátní fašismus. Padla i západní Ghúta, kde se povstalci vzdali a předali SAA i těžkou techniku. Líbilo se mi video, kde teroristé alias bojovníci za svobodu vysedli z bévépéčka placeného za mé daně, pak do něj nasedli Asadovci a hned s tím jeli na frontu k Aleppu. A třeba se i vyšetří, kdo ve východní Ghútě zabil stovky nevinných lidí sarinem. Teď na to bude čas, a snad se přihlásí i svědci. Do výřezu jsem dal postup na hlavní ose útoku směrem na Citadelu, kde asi dojde k rozdělení západní části Aleppa na dvě enklávy.



Pád Aleppa je naplánovaný nejpozději na začátek roku 2017. A nyní k panice mezi teroristy a západními politiky, kteří je podporovali. Začněme českými zbraněmi, které se našly u an-Núsry v dobytém Aleppu. Video bylo na Anna News zde (stopáž 9:32). Důležitý doklad o dodávkách české munice teroristům jsem vytáhl do obrázku zde.



Jistěže Zaorálek řekne, že o tom nic neví, protože munice se dodala Jordánsku, Saúdské Arábii nebo dalším "demokratickým" africkým zemím. A odtud se záhadným způsobem dostala až k teroristům do Aleppa. Nemám rád, když se za mé daně vyzbrojují teroristé. Pak totiž jako občan této země nesu morální odpovědnost za vraždy, které tito vrazi českými zbraněmi spáchali. Politickou odpovědnost nyní nese a doufejme, že i jednou ponese česká politická garnitura. Kriminální odpovědnost ponesou ti, kteří české zbraně prodávali s vědomím, že skončí u teroristů v Aleppu. Doufám, že jednou skončí u mezinárodního tribunálu za zločiny proti lidskosti. Budou mít zajímavé parťáky ze zemí západní Evropy, USA, Turecka, Kataru a Saúdské Arábie. Dost možná, že tam bude i Rusko a Asad, ale ti mají již nyní polehčující okolnost - opravdu bojují proti terorismu.

Soudruzi teroristé, jak dál?

Tak se ptá znechucený papež teroristů, saúdský klerik Mohammad al-Muhaysini, který musí vědět, co se v Sýrii děje. Jeho mladší bratr totiž zakládal zdejší pobočku an-Núsry, našeho "demokratického" přítele v boji s terorismem. Saúdský papež teroristů je dost skeptický a tvrdí, že Aleppo je prohrané. Zdejší hrdlořezové se totiž v kritické situaci pustili do sebe jako smečka vlků, což je celkem pochopitelné. Zbytek si vzal obyvatele jako živé štíty a za úplatu je pouští do Rusy kontrolované zóny, kde mají bezpečí a humanitární pomoc. Mnozí civilisté byli postříleni přímo na přechodech, je to zdokumentováno. Podle svědků z obklíčeného Mosúlu je výkupné za odchod 500 až 1000 dolarů. V Aleppu to bylo o něco méně, alespoň podle svědectví lidí z již osvobozené části města. A tak Britské listy a britská vláda jako jeden krokodýl pláčou nad Aleppem, kam podle Rusů nedodali ani gram pomoci a ani jednu přikrývku.

Druhý chmurný papež demokracie je John Kerry, který musel konečně kapitulovat a přijmout ruské a Asadovo ultimatum. Spojené státy konečně asi přestanou podporovat teroristy v Aleppu. Zdejší zahraniční žoldnéři jsou zcela obklíčeni a další boj už nemá smysl. Ale čilí Američané a jejich spojenci už vybudovali v kurdské zóně celkem 7 základen s americkými jednotkami. Je celkem zbytečné říkat, že jsou v Sýrii zcela nelegálně. Výsledkem Kerryho kapitulace bude radost mediálních korporátek a presstitutů, že ti oškliví Rusové konečně přijali dobromyslné americké návrhy ohledně příměří v Aleppu. Fakt, že Kerry hodil teroristickou flintu do žita, je znám až dnes. Ale ještě předevčírem se Kerry s Turky zoufale snažili dodat zdejším demokratům zbraně a střelivo skrze konvoje s humanitární pomocí. Zajímavá taktika boje s terorismem, která pro "demokraty" bohužel nevyšla.

Tichý zábor Izraele kolem Golan

Turecko také otočilo a už nebude tvrdit, že je třeba svrhnout Asada, protože Putin opět zvedl telefon a Erdogan jako obvykle otočil, zatím jen o 90 stupňů. Asadova SAA se spojila s Kurdy a společně začali první útoky na turecká okupační vojska v Sýrii, jejichž žoldnéři jsou známí demokrati placení z našich daní. Turci se kryjí při záboru skupinami bývalé FSA založené CIA a vojensky podporované stejnou bohulibou vládní organizací, taktéž částečně za mé daně.

Zajímavá situace vznikla kolem Golan, kterým věnujeme trvalou pozornost, protože tam bude další válka. Izrael potichu kapituloval a nechal Hizballáhu Libanon, protože další prohranou válku v jižním Libanonu si už dovolit nemůže. Takže Hizballáhu okopává kotníky tím, že v Sýrii při hranicích dělá nálety na jejich jednotky, které zde bojují a které dodávají kvalitní ruské zbraně svým velitelům do Libanonu, včetně raket. Ale Izrael musí držet nezákonně okupované Golany. Od toho má na území Sýrie jím podporované teroristické skupiny, kterým pomáhá, jak může. Navíc Izrael za pomoci jordánských tajných služeb začal tichý zábor syrských území kolem Golan. Jedná se zejména o zábor vesnice Kfar-Elma v údolí Wadir ar-Rakkad, která leží těsně za hranicí tzv. demilitarizované zóny Golan. Celkovou situaci ohledně Golan ukazuje tato mapa, kterou jsem otočil o 90 stupňů po směru hodinových ručiček pro lepší přehled.



Mapa ukazuje rozlohou teroristické zelené, že Izraeli se prozatím podařilo vybudovat tzv. "buffer zone" za pomocí teroristů, které vozí do svých nemocnic na Golanech. Ale je jisté, že Hizballáh, íránské gardy a SAA tuto situaci nenechají jen tak. Pád Aleppa a západní Ghúty uvolnil asi 10 tisíc vojáků, kteří z velké části půjdou proti Turkovi a proti ISILu na prolomení obklíčení v Deir es Zauru. Ale silný kontingent půjde do Dáráje, kde začne osvobozování území, které je nyní pod kontrolou teroristů podporovaných Izraelem. Proto začala tzv. "syrská opozice" preventivně vykřikovat, že je třeba se spojit s Izraelem v boji proti Asadovi. Reálnou válku musí předcházet metání mediálních dýmovnic, aby se zdejší ovčané masírovaní korporátkami pořádně zmátli.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!