Výsledky letošního předvolebního sjezdu České strany sociálně demokratické jsou stejné jako vždy před volbami. Strana se semkla kolem svého vůdce. Rozkolníci ani jiní reptalové nemají šanci, ať už mají pravdu nebo ne. Nože přátel zůstávají v kapsách, ovšem tak, aby mohly být efektivně vytaženy vteřinu po vyhlášení výsledků voleb. Strana také jako obvykle vyhlásila razantní úkrok doleva, aby po případném volebním úspěchu vykročila neomylně vpravo. Levicová rétorika je potřebná jen při lovu levicových voličů, tj. hejlů, kteří volí pravicové milionáře v oranžových tričkách s růží v ruce. Současní sociální demokraté si neváhají přisvojit sto let staré zásluhy sociálních demokratů, anarchistů, komunistů a dalších bojovníků za práva pracujících, z nichž do dnešní doby společnost těží, přičemž z jejich statečnosti nemají zhola nic a z idejí jen slabounký odvárek. Častá sebechvála delegátů s odvoláním na tradice tak vyzněla pochopitelně trapně, neboť statečnost předků těžko může ospravedlnit a legitimizovat oportunismus a zbabělost potomků.

Import idejí z dávnověku

Kdo měl na sjezdu největší úspěch? Podle mediálního mainstreamu a sociálně demokratických přátel sklidil největší ovace slovenský premiér Robert Fico. Velký úspěch mělo zejména jeho vyznání, že „je třeba opustit ono biblické: on po tobě kamenem, ty po něm chlebem“. Podle Fica je třeba se vrátit někam do doby kamenné, minimálně ovšem 3.000 let nazpět. Neboť Ficovo krédo, tedy krédo premiéra „křesťanského“ Slovenska zní „on po mně jedním kamenem, já po něm kameny dvěma“. Nevrací nás tedy před křesťanský Nový zákon, ale rovnou i před ten židovský, Starý. Není divu, že za takovou „moudrost“ sklidil od přátel z ČSSD bouřlivý potlesk. Ano, kamenů je třeba, agrese je ve společnosti a v politice zjevný nedostatek. Zvláště teď, když naši přátelé mají pod palcem silové ministerstvo vnitra se zbrusu novým Centrem proti terorismu a hybridním hrozbám. Existuje tak velká naděje, že nějaké obdoba „Kubiceho zprávy“ nedopadne tentokrát na sociální demokraty, ale na konkurenční hnutí ANO. Modré straky kdysi hodily kámen na tehdejšího předsedu ČSSD Paroubka, dnešní přátelé oranžových pořádků na oplátku hodí kameny dva po Andreji Babišovi. Tak to má být a tak je to správně.

Plán „B“

Pro případ, že by kameny nestačily a naši demokraté skončili v opozici, mají podle mainstreamu již připravený plán „B“. ČSSD je totiž stranou tradiční, a tak hned ví, co se patří. Sesadit předsedu a demokraticky zvolit nového. Tím má být Lubomír Zaorálek, našim mainstreamem bůhví proč označovaný jako levicový intelektuál. Podle mne spíše dostatečně prokázal, že je agilním oportunistou, tedy své názory hájí o to důrazněji, oč jsou mu prospěšnější. S takovou charakterovou výbavou je samozřejmě kvalifikován pro českou politiku více než dostatečně.

Hulváti nebo jen přátelé hulvátů?

Pokud nějaký příznivec sociálních demokratů dočetl až sem, nechť přijme mou gratulaci. Dostane se mu tak útěchy, že přes všechno výše uvedené považuji současnou Sobotkovu vládu za tu nejlepší za posledních 25 let. Je jen škoda, že místo toho, aby si zvolili pozici levého křídla současné vládní koalice, vybrali si raději úlohu prvosledových jednotek Kalouskovy armády extrémní pravice. Není tedy překvapením, že si přítel Votava notuje s neuvěřitelným hulvátstvím Stanjury (ODS) a Kalouska (TOP09) ZDE. Kam až jsou ochotní tito lidé zajít? Jak je vidět, brzdy nemají žádné, jezdí bez nich. Navzdory tomu, že jsou nebezpeční jak sobě, tak celé společnosti, budou opět zvoleni. Je to možné jak působením různých „umělců“, komediantů, presstitutů a šašků ve službách loutkovodičů těchto psychopatů, tak kvůli nízké volební účasti způsobené znechucením veřejnosti.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!