Řekněme si to na rovinu: Ta hysterie kolem Babiše je už fakt trapná. Kdo ji vede? Za pravici Kalousek a Fiala, za levici Sobotka a Votava, za pseudonovináře Slonková s Kubíkem. Panečku, to je ale sestava.

Na pravici jsou samozřejmě pobouřeni, protože podnikatelé napojení na ODS a TOP 09 podávají daňová přiznání zásadně tak, aby maximalizovali daňové odvody a minimalizovali svůj zisk. Jsou to prostě takoví dobráci od kosti mající na srdci jen prosperitu svých zaměstnanců i Čechů obecně. Dávají lidu práci a hledí, aby byla dobře placená. Pokud kdy žádali dotace, tak to bylo vždy křišťálově čisté.

Pokud jde o levici, ta nyní bojuje proti někdejšímu šéfovi jediného funkční útvaru vážně ohrožujícího spojení organizovaného zločinu s mocí zákonodárnou i výkonnou. Šlachta prostě dostane nejméně tři roky natvrdo, protože dal výpověď a použil služební automobil. To je samozřejmě zločin převyšující všechno pomyšlení. Dále levice udatně bojuje za nezávislé zpravodajství a proto zřídila cenzurní Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám (čti "proti nezávislým médiím").

Takový krok samozřejmě musí všichni svobodomyslní lidé uvítat, protože na zprávy a propagaci svobody a demokracie tu máme Českou televizi a její zpravodajské pořady, jejichž míra vkusu téměř překračuje tu předlistopadovou. Stejně jako tehdy Rudé právo vyvažovalo extrémní Tribunu lidu, tak i dnes Česká televize vyvažuje různé "nezávislé weby" typu Echo 24, Neovlivní, Aktuálně a mnohé další bakalonoviny. Předlistopadová žurnalistika měla své Kojzary, Jambory a Vejvody, ta dnešní má své Mitrofanovy, Marjanoviče a Slonkové. Z tohoto úhlu pohledu tedy Česká televize plní svoji funkci výborně a pro nějaké samizdaty tu není prostor.

Situace je vážná, napravo Babiš, nalevo Putin, uprostřed Zeman. K tomu ta Čína, takže pro seriozní politiku v různých dozorčích radách, zakázkách na míru pro přátele a dělbu medvěda zbývá stále menší prostor. Firmy napojené na vlivné politiky v čele s vůdčí pravicovou ODS a na chvostu s paběrkující ČSSD jsou bezradné, komu že to budou dále platit úplatky, pardon, poplatky. Stánkaři, trhovci a další podnikatelé posledních 26 let nezatěžující se účty, protože to vždy vyšlo jen tak tak,vykazovali minimální příjmy, a teď to vypadá, že budou muset platit daně. Nakonec je snad budou muset platit i vietnamští prodejci, a to už je na pováženou. Prostě tu EET nám byl čert dlužen.

Navíc přebytkový rozpočet ponechat jako přebytkový, případně snížit obsluhu státního dluhu, tedy každoroční platby z kapes daňových poplatníků směrem k věřitelům, to už je prostě nemožné. Do této doby ODS ruku v ruce s TOP 09, KDU-ČSL a ČSSD svým hospodařením se svěřenými prostředky každoročně zvyšovaly zadlužení a tím také poplatky skrývající se za vcelku nevinným názvem „obsluha státního dluhu“. A s tím že je konec? Ano, občany je třeba zadlužit, aby museli splácet úroky, byli tak nasměrováni řádným směrem a neměli roupy ohledně změny systému. Zadlužit a pak jim poslat Kalouskovu složenku, aby prostý lid věděl, zač je toho loket. Jak známo, na chudý lid musí být přísnost. Přebytkový rozpočet nikdy nepřipustíme, včas jej rozkrademe, pardon, dobře investujeme.

Babiš nám narušuje samou podstatu demokracie spočívající na dělbě moci mezi čtyři pilíře - moc zákonodárnou, výkonnou, soudní a... mafii. Černá i šedivá ekonomika dostávají ránu za ranou, poslední bitva vzplála. Babiše je nutné se zbavit, protože postavil Čapí hnízdo, které podle posledních objevů Sabiny Slonkové nemělo šanci prosperovat. Dále se dopustil zločinu využití zákonů šitých Kalouskem a jeho partou pro oligarchy a různé kmotry všeobecně, kteří ovšem poctivě odváděli kabelkovné milenkám premiérů a další prebendy na místo určení. A za další se provinil tím, že je to prostě Babiš. Je to každopádně hamoun, všechno by chtěl pro sebe a nechce se s kmotry dělit! Proto razme heslo: Kmotři celé země české, spojme se! Nemáme co ztratit, jen svá privilegia!


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!