Milí soudruzi a soudružko,

vítám vás na pravidelné pracovní poradě našeho týmu. Začal bych pro změnu příjemnou zprávou z našeho omlazeného kolektivu. Rozloučili jsme se s bývalými kolegy, kteří si ve své naivitě mysleli, že je automaticky vezmou zpět na původní posty bývalých neziskovek, kterým po léta sloužili. Jenže tam vládne děs, běs a čistá panika, protože nikdo neví, jak budou fungovat. Sorose chtějí v USA vyšetřovat, jeho globální impérium neziskovek se rozpadá. Globalistický Titanik jde ke dnu, zmatení čimelíci se pokoušejí plavat v hodně studené vodě. Chytrá neoliberální garda si ukradla záchranné čluny a snaží se najít útočiště ve státních institucích jako je naše. Jenže já hlupák nejsem a mlácení prázdné slámy jsem nikdy neměl rád.

Pitomé propagandisty režim platil a bude platit v klidných časech, ale nikoliv když mu teče do bot a má na kahánku. Pak potřebuje skutečné pracanty našeho typu. Takže stát zaměstná pár hlavounů z organizací jako Amnesty nebo Člověka v plísni. Tito náčelníci dostanou vládní post za zásluhy a právem. Otočili nevládní agendu těchto dříve neprodejných organizací směrem k obraně hodnot korporátního kapitalismu a v rozhodující chvíli udělali kus užitečné práce, kterou by nikdo jiný v dané situaci udělat nemohl. Pak je samozřejmě naprosto v pořádku, že tuto zradu základních ideálů daných organizací je třeba patřičně ocenit. Jistě to bude provedeno nějakými vládními posty speciálně ustavenými proto tyto všeho schopné šéfy. Ale ti ostatní pod nimi mají smůlu, což naši hloupější bývalí spolupracovníci pochopili dost pozdě.

Kolegové mi soukromě pogratulovali k mé celkové linii vedení odboru, i když mne předtím napadali skrze udání, viz předešlé porady. Tu vaši poslední vzpouru publikoval ten hnusný web pod názvem Chovanci na vnitru přestáli malý puč. Doufám, že doba podobných udávání je už definitivně za námi. Nyní se můžeme konečně soustředit na důležitou práci. Ke zdravé soutěživosti v našem týmu velmi přispěli externě najatí psavci z levicové Pražské kavárny. Ti psát umí a když jim teče do bot, tak umí i skutečně zabrat. Na rozdíl od líných pravičáků, kterým nedošlo, že časy se zásadně změnily. Takže jsem rád, že hlavní krizi po prvním kole našeho budování týmu máme konečně za sebou a že jsme se rozloučili s těmi nejméně schopnými. Ale jistě budou i další krize, protože náročnost úkolů daná našemu oddělení radikálně poroste. A to dokazuje i nejnovější vývoj, který je třeba okomentovat.

Začal bych tím hnusným webem a jeho nedávným článkem Česká cesta ke korporátnímu fašismu. Je jasné že tento termín užívat nesmíme, ale tuto analýzu si všichni povinně přečtěte, včetně přidružených článků téhož webu, na které tento text odkazuje. Ti hoši mají dobře našlápnuto na zlatou mříž, ale za sebe bych je pochválil. Až budou ti staří fotři v převýchovném táboře našeho ministerstva pro nepřizpůsobilé antidemokratické síly, tak jim určitě zařídím, aby je místo do kamenolomu poslali dělat převýchovné nástěnky v suchu a teple. Vzhledem ke kvalitě a objektivní potřebnosti jejich analýz mají právo zůstat naživu, i když nám provádějí skutečně hnusnou diverzi, za kterou budou jednou jistě po zásluze odměněni. A pokud vím, tak mezi nimi jsou i bývalí političtí recidivisté, takže jim fakt nezávidím.

Ale pojďme k věci. Ten článek přesně ukazuje současné napětí, jehož jsme živou součástí. A to víte velice dobře z protichůdných požadavků, které jsou nyní na nás kladeny. Každý už ve vládě zná, že náš spinning ohledně Trumpa vytvořil kvalitní a životaschopný mediální prefabrikát, podle něhož teď jedou všechna hlavní česká média. Ve zmatcích zamini provozovaných Zaorálkem a všemi ostatními zmatenými politickými partajníky jsme skutečné hvězdy. Tedy pro ty z nich, kteří ještě chtějí mít nějakou budoucnost. Je jasné, že to neplatí pro ty, kteří jsou už koupení až po uši a musí táhnout přidělenou mediální nebo politickou káru. Takže oligarchické jedno promile vedené Babišem po nás chce, abychom naspinovali pomocí vhodného mediálního prefabrikátu jeho čachry kolem dluhopisů Agrofertu. Je to od Babiše opravdu chytré, protože my to máme dělat za vládní peníze. Jakákoliv jiná spinovací agentura by za to chtěla milióny, protože dobře ví, že jde o předvolební boj. Stejně tak na nás tlačí Sobotka a spol, abychom spinovali fakta proti Babišovi. Takže je dobré si uvědomit, kde je v tomto sporu pravé místo našeho mladého odboru, který má přežít i tento bratrovražedný boj českých oligarchů. A co nás nezabije, to nás jistě posílí.

Situaci správně popsal ten hnusný web, který to ovšem nešťastně natočil do roviny mafiánského kapitalismu. My mluvíme o kapitalismu neutrálně, protože nás živí. Babiš reprezentuje v českém korporativním prostředí zájmy jednoho promile, kterému má patřit stát a chce jej řídit jako svoji firmu. Jenže to nesedí jednomu procentu, které si za dvacet let koupilo partaje, pak státní administrativu. Pak si přes rodinné klany ovládlo bývalé státní firmy, pak posty na nižších patrech partaje, pak správy krajů, pak soudnictví na krajích a všechno ostatní. Tomuto jednoprocentnímu spolku rozhodně nesedí zahuštění koncentrace korporátně-politické moci v poměru 1:10. Opět připomínám, že my nebudeme používat termín "korporátní fašismus" jako tento hnusný, leč potřebný web.

Takže státní aparát včetně nás dostává výzvy, abych se vzbouřili a pomohli svrhnout usurpátora Babiše, který prý krade a zneužívá moc, což ostatně dělají i všichni ostatní. Nebudu na toto téma příliš teoretizovat. Již jsem několikrát jasně řekl, že náš státní odbor bude sloužit prezidentovi Zemanovi, který je nejlepší politický taktik ze všech současných partajníků. Zeman má rád pouze úspěšné korporátní vůdce, což je velmi rozumné a prospěšné. Ani on zatím neví, zda Babiš tento útok ustojí a jak dopadne. K moci mu pomohl, takže Babiš je mu zavázán, ale to je zatím všechno. Zeman dobře ví, že boj o přežití si v oligarchické smečce vlků musí každý vybojovat za sebe. A jak tento boj dopadne, to zatím nikdo neví. Takže naše pozice bude striktně neutrální v souladu s prezidentovou pozicí. Koupený státní aparát jednoho procenta ať kope za své chlebodárce. Ale naše oddělení se už může vykázat výbornými profesionálními výsledky, které může pro své účely použít každá strana.

A kdo z vás tuto linii nepochopil, tak může okamžitě podat výpověď. Takového pitomce bych vyhodil vlastnoručně, protože by naši neutrální vládní administrativu vtáhl do politického boje, kam rozhodně nepatříme. Je jasné, že pak se přidáme na stranu vítěze, pokud bude určovat po vyhraných volbách státní linii. Ale znovu všem a naposledy připomínám, že jakákoliv oficiální či neoficiální práce pro jedno procento nebo jedno promile oligarchů a politiků přímo angažovaných v tomto sporu znamená porušení úřední nestrannosti a apolitické linie dané zákonem. Takže všechny analýzy na toto téma půjdou nejprve ke mně a jen já budu schvalovat jejich další použití. Teď není doba na to, abychom si hráli na partyzány nebo nedej bože na nějaké pravdoláskaře a demokraty, protože tito hlupáci budou odstřeleni jako první. Ale takoví pitomci se snad v médiích ani ve státním aparátě už nevyskytují. Ale jeden nikdy neví, proto vám všem adresuji toto důrazné služební varování.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!