Tragikomedie korporátních režimů a jejich médií je dnes notoricky stejná: rozvrátit nějakou zemi ve jménu Demokracie a Hodnot, pak ji pod vedením NATO ovládnout, pod vedením korporátek rozkrást, rozkradenou zemi pod vedením banksterů doživotně zadlužit a pak vesele odejít na další dobrodružství prozápadních pirátů z Bruselu či z Bílého domu. Příklad Řecka je jasný a psali jsem o něm několikrát, viz heslo "Řecko". V této domácími a pak EU politiky zrazené zemi řádili západní piráti z bankovní Trojky ve velkém stylu, hned po prodejných řeckých kleptokratech. Před Řeckem rozvrátili transatlantičtí prolhaní kovbojové Irák, po Řecku zničili Libyi, pak Sýrii a nyní to zkoušejí v Íránu, v Afghánistánu a v Pákistánu. Pokrok demokracie nelze zastavit, minimálně do pádu dolaru. Ale pojďme k tomu Lesbosu, protože tam vzniká první EU-koncentrák v Evropě.

Začněme tzv. "džunglí v Calais" nebo uprchlickými tábory v Itálii, především na ostrově Lampedusa. Tam byl (Calais) a pořád je (Lampedusa) ke vzniku koncentráku jen krok. Ale Francie džungli v Calais jednoduše rozmetala a uprchlickou krizi začala řešit. V Itálii má silnou pozici katolická církev a různé charitativní organizace, které nedovolí vznik koncentráku pro běžence ze zemí, které rozvrátilo EU, NATO a USA. Mnozí z těchto uprchlíků jsou totiž křesťané a Italové včetně Vatikánu a současného papeže to velice dobře vědí. Takže také velice dobře chápou, kdo jim pomáhá do hrobu. Navíc zmíněné vlády Francie a Itálie halasně proklamují, že patří do tzv. "humanistické Evropy". To jim sice z místních ožebračených lidí málokdo věří, ale globální jedno procento vyvolených tam koncentrák prozatím udělat nesmí.

Pokud by totiž koncentrační tábor pro běžence v těchto dvou zemích vznikl, tak by každý pochopil, kam vede pradoláskařské směřování EU pod vedením jedno procenta vyvolených bez svědomí a bez jakýchkoliv skrupulí. Je třeba si uvědomit, že běženci jsou ti lidé, kteří nebyli zavražděni v proxy-válkách, kam země EU dodávají zbraně a kde podporují teroristy. Takže Calais a Lampedusa nebyly a nejsou koncentráky, ale pouze šílenými uprchlickými tábory. Příslušné země zachovávají dekorum a snaží se zmírňovat nelidské podmínky, které v těchto táborech panovaly a stále panují. Z velké části je to politické, a vůbec ne humanitární rozhodnutí. Pokud totiž na území těchto států vzniknou koncentrační tábory postavené mimo právo a mimo zákon, tak místní budou vědět, že je to EU-cesta do pekla, kde nakonec skončí oni sami.

A nyní k tomu Řecku a ke vznikajícímu koncentráku na ostrově Lesbos. Jako na povel začaly o Lesbosu propagandisticky plácat všechny hlavní korporátky světa (Washington Post, Le Monde, Guardian, Libération). Za chvíli se probere i Čulík na BL, který taky umí anglicky a spustí příval krokodýlích slz. Jako to nyní provozuje ohledně Sýrie, kde jsou teroristé podporovaní Západem v posledním tažení.

Proč najednou korporátní média hájící zájmy jedno procenta tak znepokojuje první vznikající koncentrák na ostrově Lesbu? Důvod je jednoduchý. Řecko je rozpadlý stát, ale na elegantnější EU-způsob banksterů, což se liší od fyzicky ničivých proxy-válek v Libyi a v Sýrii. Jenže v případě uprchlíků je to prašť jako uhoď. Lesbos ukazuje zločinné důsledky EU-systému opěvovaného pravdoláskaři všeho Sorošova druhu. Z někoho je totiž třeba ty peníze bankstersky a válečně vytlouct a pak na něj zapomenout. Dokud jsou tyto země mimo EU nebo někde na Ukrajině, tak je to OK. Horší je, když tzv. darebácký stát vzniká z kosovské mafie proměněné kouzelným proutkem EU a USA na politiky; nebo když se rozpadne stát systémem zbankrotovaného Řecka a pak se mu do země valí uprchlíci tzv. Balkánskou nebo Řeckou cestou. Viz naše tematické číslo z roku 2015 O uprchlících, racionálně.

Korporátní fašismus jednoho procenta plundruje země v Africe a v blízkovýchodním okolí EU a po tomto vydatném obědě si jako dortík dal Řecko. Jenže tuto vyplundrovanou a ožebračenou zemi teď zaplavili uprchlíci, které již nemá kdo živit, po vytunelovaných financích EU skrze ECB. Ať se to vykradené Řecko snaží samo, že ano. My to přece platit nebudeme. A kdyby ano, tak námi podporovaná parta řeckých zlodějů ty EU-dotace spolehlivě rozkrade, protože celou dobu jsme je neučili nic jiného. A ejhle, v Evropě plné Hodnot, Pravdy a Lásky vzniklo systémové selhání zlodějen, lží, válek a tunelů, které tvoří začarovaný kruh. A jeho výsledkem je koncentrák, jak jinak. Korporátní fašismus nezná jiný finální produkt, jen války a koncentráky.

Proto logicky, nutně a systémově vzniká na řeckém ostrově Lesbos první EU-koncentrák pro uprchlíky. Nejde totiž o místní selhání a nečinnost úřadů jako v případě Lampedusy a Calais. Řecko je zkrachovalý stát, kde běží skrytá občanská válka provázená politickými vraždami a veřejné generální stávky. Viz náš článek Řecko vstoupilo do fáze politických vražd. Tato země rozvrácená skrze bansktery USA a EU z principu nemůže zvládat masy uprchlíků, které má na svém území. Ti sem přišli proto, že stejní banksteři a stejné síly rozvrátily Blízký východ a Afriku.

V Řecku přestává platit právo a zákon, protože předtím platilo jen pro jedno procento mega-zlodějů. Stejné "právo" a stejná "povinnost" ke globálním zlodějnám normuje mlčení Západu k probíhající proxy-válce v Jemenu a jinde. Systémové selhání státu a korporátního fašismu vede k tomu, že na Lesbu vzniká první koncentrák, který provozuje EU za naše daně. Chápu, že naši pravdoláskaři nyní musí povinně nenávidět Zemana a proto mají jiné humanistické starosti, než nějaký EU-koncentrák. Jenže po jejich vítězství to může být i náš společný EU-úděl. Drama běženců na Lesbu je pro nás varováním. My ostatní jsme také voliči a vidíme, kam vede nihilistická a fašistická politika, kterou pravdoláskaři přikrývají fíkovým listem nenávisti k Zemanovi a k Putinovi. A právě tato koncentrovaná nenávist intelektuálních elit zblblých ideologiemi vedla a vede ke vzniku koncentráků. Lesbická pravda a láska převedená do praktické EU-politiky je zkrátka problém.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!