"Bývalý ředitel CIA John Brennan se stal nejnovějším členem týmu NBC News a MSNBC, když s touto sítí oficiálně podepsal smlouvu, že bude pracovat jako její dopisovatel," píše ve svém únorovém článku The Wrap, jako by se jednalo o naprosto běžnou věc, nikoli o strašlivý příznak orwellovské dystopie. NBC oznamuje, že bývalý šéf prohnilé, prolhané, mučící, propagandu šířící, drogy pašující, převraty osnující a války rozdmýchávající CIA "je teď jejím vedoucím analytikem pro národní bezpečnost a zpravodajské služby".

Brennan, který hrál klíčovou roli při vytváření narativu elit o Rusku, jenž byl využit k fabrikaci veřejného konsensu pro novou studenoválečnickou eskalaci ohrožující celý svět, je jenom posledním z řady, který potvrzuje panující módní trend, v němž důvěru požívající mainstreamová média pohlcují jednu osobnost americké zpravodajské komunity za druhou. Brennan svým angažmá v NBC a MSNBC následoval náčelníka štábu CIA a ministerstva obrany Jeremy Bashe, který už tam pracuje jako analytik národní bezpečnosti, stejně jako reportér NBC v oblasti zpravodajských služeb a národní bezpečnosti a známý spolupracovník CIA Ken Dilanian.

Bývalý šéf Národní zpravodajské rady (National Intelligence Council - NIC), osnovatel Russiagate a známý rusofobní rasista James Clapper byl loni přivítán v "rodině" CNN Chrisem "Je-nezákonné-číst-WikiLeaks" Cuomem a teď se tam běžně vyskytuje jako analytik této mediální sítě. CNN loni také najala Michaela Haydena, který v minulosti vykonával funkce ředitele CIA, ředitele NSA, prvního náměstka NIC a generála letectva, jako nového analytika pro otázky národní bezpečnosti.

Phil Mudd, bývalý analytik CIA a v současnosti analytik na výplatní pásce CNN, který loni způsobil, že se Cuomův pořad musel omluvit a odvolat totálně nepodložené tvrzení šířené v celostátní televizi, že Julian Assange z WikiLeaks je pedofil, už zase vyrábí palcové titulky, které mají vzbudit dojem, že FBI bojuje se současnou administrativou ve věci Trumpova rozhodnutí odtajnit kontroverzní Nunesovu zprávu (Nunes Memo).

Stále více mediálních zdrojů, z nichž Američané čerpají své informace, je napájeno nejenom různými loajálními kvítky z establišmentových zahrádek, ale přímo dlouholetými příslušníky zpravodajské komunity Spojených států. Tito lidé se dostali do svých mocenských pozic uvnitř těchto vysoce psychopatických institucí založených na jejich ochotě spáchat jakoukoli nemravnost v úsilí podpořit tajnou agendu mocenských elit Spojených států, a teď jsou každodenně dáváni na odiv ve zprávách kabelovek Američanům konzumujícím mainstream. Slova těchto "expertů" jsou soustavně přebírána a komentována menšími zpravodajskými zdroji v tištěných i elektronických médiích způsobem, který jejich autoritativní sdělení ukládá do veřejného povědomí.

Termín "deep state" není z oblasti konspiračních teorií, ale jde o jednoduchý koncept politické analýzy, který poukazuje na nepopiratelnou skutečnost, že

a) plutokraté,
b) tajné služby,
c) vojensko-bezpečnostní složky a
d) mainstreamová média

mají v USA ohromný podíl na moci navzdory tomu, že nejsou součástí volené vlády. Nemusíme jít příliš daleko, abychom uviděli, jak se tyto skupiny různými způsoby kryjí a spolupracují v zájmu svých vlastních politických cílů.

Například šéf Amazonu Jeff Bezos, je velmi silně zainteresován ve všech výše uvedených skupinách:

a) jako pravděpodobně nejbohatší osoba vůbec je jasný plutokrat, jehož společnost se pokouší ovládnout základní infrastrukturu společnosti,
b) je smluvním dodavatelem CIA,
c) je členem poradního sboru Pentagonu a
d) jeho akvizice Washington Post v roce 2013 mu umožnila totálně ovládnout jedno z hlavních mainstreamových médií.

Bezos si nekoupil Washington Post proto, že moudře předvídal, že se tento deník ocitl těsně před ekonomickým zmrtvýchvstáním, koupil jej z toho samého důvodu, kvůli němuž se tak hluboce zavrtal do nikým nevolené mocenské infrastruktury Spojených států - zajistit si solidní základ pro obchodní impérium, které buduje. Potřebuje účinný propagandistický nástroj, jenž bude vytvářet podporu mocenskému establišmentu, který právě ovíjí svými chapadly. Je to presně ten samý důvod, kvůli němuž i ostatní plutokrati ovládající média ládují do svých propagandistických hnojometů insidery z tajných služeb.

Stále znova můžete vidět vztahy mezi plutokratickou třídou, která vlastní zvolenou vládu USA, tajnými službami a vojensko-bezpečnostními složkami, jež vyvíjejí svoji činnost za neprodyšným závojem utajení ve jménu "národní bezpečnosti", aby protlačily politické programy, které nemají nic do činění s tím, co si přejí voliči, a masmediálními hnojomety, které jsou používány, aby fabrikovaly souhlas lidí s ovládáním od těchto vykořisťovatelských mocenských struktur.

Amerika je ovládána elitní třídou, jež pomalu vytváří systém, v němž se peníze stále více přímo vměšují do politické moci a jenž je proto motivován k udržování ekonomické nespravedlnosti v zájmu toho, aby tyto elity mohly stále důkladněji ovládat masy. Čím větší je ekonomická nerovnost, tím větší je jejich moc. Nikdo by ochotně nesouhlasil s tak utlačovatelským systémem, v němž stále roste majetková nerovnost současně s tím, jak drahé bomby z drahých dronů padají na cizí lidi na druhé straně planety, takže je zapotřebí masivní propaganda.

A v tom právě spočívá nová práce Johna Brennana. Očekávejme soustavný potok lží, který se bude linout z jeho úst v NBC, a očekávejme, že všichni podpoří vykořisťovatelský mocenský establišment a podpoří jeho geopolitické záměry. A očekávejme všudypřítomné rebely s jasným viděním, kteří budou stále říkat, jak to ve skutečnosti funguje.

Caitlin Johnstone je neochočená novinářka, básnířka a utopistka, která pravidelně publikuje na webu Medium. Najdete ji na Facebooku, Twitteru nebo její webové stránce. Můžete si ji poslechnout na podcastu a vydala novou knihu Woke: A Field Guide for Utopia Preppers.''

Zdroj: Consortiumnews.com

Překlad: Stan


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!