Dostal jsem v diskuzi dotaz, jak je to feminismem, který jsem připsal Muslimskému bratrstvu (dále MB) v Egyptě. Viz tento diskuzní příspěvek k článku Mediální sterilizace masové zábavy aneb Případ Mennel Ibtissemové. Hnutí MB se chtělo vyvázat z ekonomického a politického područí USA a Izraele. Dále chtělo obohatit pilný a pracující venkov tím, že se zruší nespravedlivé dotování měst a zdejšího lumpenproletariátu. Chtělo zahájit modernizaci země na způsob Turecké republiky pod Kemalem Atatürkem z roku 1923. Ani jeden z těchto bodů nevyhovuje tandemu USA-Izrael, který vsadil na korupci armády a na neschopnost Egypta vést vlastní politiku a hospodářství. Takže je jasné, že muslimky z MB zásadně podporovaly všechny tři body. Vsadily na jinou interpretaci islámu než má Saúdská Arábie, viz toto video přímo z Egypta. Tady vidíte Muslimské sesterstvo přímo v akci před generálským pučem v Egyptě, kdy muslimky bojovaly po vyhraných volbách za svrženého a uvězněného prezidenta Morsího.


To, co obhajuje mladá muslimka z gymplu a s perfektní francouzštinou, jsou typické západní hodnoty. A celá manifestace je svolána, kontrolována a bezpečnostně zajištěna Muslimským sesterstvem. Naši pseudo-levicoví ideologové si nechali od Soroše a spol nakukat pohádku o identitě západní kultury a neoliberálních mýtů, které se s ní mají krýt. To je nesmysl. Inteligentní Íránky s vystudovanou vysokou školou a vědeckými hodnostmi mají vlastní feminismus, který se příliš neliší od hodnot uznávaných na Západě, ale je vyjádřený v perské kultuře. A nyní se podívejte na feministku Alici Weidelovou, o níž jsem psal v článku Eroticko-politická psychoanalýza vítězné Alternativy pro Německo. Weidelová na tomto propagandistickém videu komentuje příklad jednoho uprchlého Syřana, který žije v Německu, mimo jiné díky neoliberální a bezdětné Merkelové.


Je to prostý negramotný rolník, musel utéci ze Sýrie, když tam opozice a teroristé napojení na Západ rozpoutali válku. Prozatím má 3 ženy, z toho dvě v Německu (jedné z nich je 13 let), třetí je v Sýrii. Doufá, že díky dávkám (které ani nepočítá) v Německu sežene i tu čtvrtou islámem povolenou manželku a zvýší počet dětí z dosavadních šesti na dvacet. Pracovat v Německu neplánuje, k tomu nevidí žádný rozumný důvod. A pochopitelně je velkým obdivovatelem "mámy Merkelové".

Ale pozor, tento model neoliberálně možné (i když nikoliv zákonem uznané) polygamie v Německu by mu v Sýrii rozhodně neprošel. Asadův režim nebyla "máma Merkelová" a nic se v Sýrii nedávalo a nedává zadarmo. Tam by musel tento muslimský uprchlík tvrdě dělat a a uživil by maximálně jednu ženu. To dobře ví Muslimské sesterstvo a tvrdí, že polygamie není daná v základu Koránu, který má rovnoprávnost muže a ženy jako božích dětí. Typickou ukázku této feministické argumentace v islámu máte zde, ale je to francouzsky.

Takže neoliberální feministka a lesba Weidelová má v odporu vůči patriarchálním muslimům typu onoho syrského polygamisty a nefachčenka prakticky stejný názor jako Muslimské sesterstvo v Egyptě. Na konci prvního videa mluví profesorka z egyptského gymplu, která má na starosti jednu část protestního stanového tábora, který trval v době natáčení už celý týden. Muslimské sesterstvo tento tábor vystavělo na podporu svrženého prezidenta Mursího a pobyt muslimských politických aktivistek organizačně zajistilo. Je to stejný styl politické organizace jako bylo Occupy Wall Street v USA.

Svržený prezident dostal od pučistů trest smrti a Západ mlčí. Weidelová tato fakta dobře ví, protože její přítelkyně není z Evropy. Ale z tohoto dobromyslného syrského chudáka žijí za naše daně všechny Sorošovy stejně příživnické neziskovky světa. Takže existence tohoto muslimského netáhla má pro neoliberální ideologii levice fedrovanou jedním procentem korporátních fašistů přímo nedozírný význam. Ironie je v tom, že on je to asi dobrý chlap. Jistě má rád své prozatím pouze tři ženy a všechny své děti. A jistě by žil spokojeně a pracovitě v Sýrii (a možná i štastněji), kdyby mu ji nerozvrátil Západ společně se saúdskými a katarskými wahhabisty.

Neoliberální liberální šaškárna

A nyní se podívejme na druhou stranu glóbu do Ruska, kde budou prezidentské volby. Putin to má vyhrané, mimo jiné i vtipnou propagandou na americký způsob. Jenže jeho volební klip ukazuje směšnost západních neoliberálních hodnot, z nichž se staly naprosté pseudo-hodnoty. Vychutnejte si toto video. Jde o normálního Serjožu z ulice, který kašle na politiku a proto nechce jít k volbám.


Na východě zleva i zprava se neoliberálním pseudo-hodnotám lidé smějí. Zato mají zájem o skutečnou svobodu a o skutečné hodnoty. Jak vidíte, Serjoža jde po propáslých volbách od jednoho neoliberálního šoku k druhému. A Serjoža není žádný pitomec, i když je o dost hloupější než jeho chytrá žena. On jen dostal dávku neoliberálních hodnot-sorošovek, které se u nás hlásají jako novodobé slovo boží. V klipu není o Putinovi ani slovo, jen je naznačeno, proti komu jeho partaj jasně vystupuje (ruští komunisté a prozápadní liberálové). Na východě zleva i zprava si lidé myslí, že neoliberální pseudo-hodnoty vyznávají naprostí pitomci. Zato všechny moudré ženy a muži mají zájem o skutečnou svobodu a o skutečné hodnoty, ale ty jsou civilizačně a kulturně podmíněné. Pro si rozumí liberální lesba Weidelová s Putinovou chytrou Ruskou a s muslimskou Egypťankou. Všechny tyto chytré a pracovité ženské mají společný svět normálních lidských hodnot, které původně byly liberální, ale nyní už nejsou. Viz toto video propagující hodnoty a způsob života Sesterského bratrstva za Západě, kde je registrováno jako spolek a dobročinná organizace.


Je to Francouzka narozená ve Francii, zaměstnaná jako úřednice v nemocnici, musí podle zákona pracovat bez šátku. Jejich oblečení je veřejně zakázáno, ale v minisukních může běhat každý, jak chce. Tato muslimka považuje francouzskou demokracii za diskriminační, uvažuje o emigraci ze země. Tyto osvícené muslimky musí v západních zemí a u nás trpět (zatím jen mediálně) kvůli teroristům, extremistům a náboženským omezencům. Z nich se většina rekrutuje z wahábitské Saúdské Arábie, která si v EU a v USA uplatila prakticky všechny média, takže o tomto muslimském útlaku žen se vůbec nemluví. A podobně jako Francouzka na videu jsou na tom vzdělané Peršanky z Íránu, které ale mají v zemi celkem slušnou pozici.

Samozřejmě, že v islámu existuje feminismus, a je to dokonce relativně silná a velmi progresivní větev. Ale nesmí se měřit nesmyslnými pseudo-hodnotami současného neoliberalismu, které jsou jen simulákrem a parodií skutečného demokratického liberalismu.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!