Ke kauze Skripalových, otráveného dvojitého agenta a jeho dcery, se sluší napsat pár slov. Jen pár, za víc to nestojí:

Přidali jsme se k vlně hysterie, důkazy již nic neváží, protože nikoho nezajímají. Doba, kdy si panovník či vládnoucí klika hledali pro válku nějaké záminky na základě vyfabulovaných důkazů, je pryč. Na vyšetřování se už ani nehraje.

Poslankyně za ODS Němcová rovnou požaduje obvinění prezidenta Zemana z velezrady, šel by s ní do toho i klub TOP09. Nu, a teď nastává prostor pro těch pár slov, pro které má cenu něco o této pseudokauze psát. Němcová je totiž šílená jen zdánlivě. Ve skutečnosti má pravdu, protože svůj postoj zdůvodnila tím, že jsme s Ruskem ve válečném stavu.

Bojujeme s Ruskem ve válce, které někdo říká hybridní, někdo jiný, třeba papež František, ji nazval 3. světovou válkou (ZDE a ZDE). Nenechme se mýlit tím, že nám zatím nepadají na hlavu ruské jaderné bomby. Tato válka se vede po mnoha liniích a na několika frontách. Někde je zatraceně horko, jako například v Sýrii, Iráku a Afghánistánu. Jinde jedí v klidu husu, válka je totiž také byznys, a pro někoho byznys slibující zisky přímo pohádkové.

Naše politické a vojenské velení by nám rádo tuto válku přiblížilo v její teplejší formě, než je pouhý nudný obchod spojený s výrobou a nákupem zbraní od soukromých korporací za peníze daňových poplatníků. Proto je třeba rozšířit frontu, nejlépe na Balkán, do Pobaltí a na ukrajinsko-ruské hranice. Všichni vidíme, že v té Sýrii a Iráku válka už jen tak skomírá, je čas táhnout na východ. Naši američtí přátelé nás v tom nenechají, své vynikající zbraně nám budou poskytovat i na úvěr. Nu, a až začnou padat na Prahu atomovky, tak už psát nebude o čem, koneckonců budou chybět i čtenáři. Tak dobrou noc a hodně štěstí!


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!