Milá spolupracovnice a spolupracovníci,

zdravím vás na pravidelné poradě, která tentokrát nemá žádné dramatické body. Ten hnusný web se probral z letargie a opět zveřejnil další pokračování ohledně naší práce pod názvem Odchovanci, trolování, elfování a pořádná práce. Jak je vidět, není dobré počítat s předčasným koncem mediálního moribunda, dokud opravdu neumře. Nadpis toho hnusného webu nás přivádí k prvnímu bodu, a to je naše účast na elfování těch amatérů od Soroše. Jak dobře víte, existuje stálý tlak na naše oddělení, abychom s těmito diletanty spolupracovali. Moje stanovisko znáte z minulé schůze a dobře víte, že nemám rád pitomce. Ale uznávám, že lukrativní časy na korporátně a občansky placených webech skončily a tito lidé se musí nějak živit. Ale mohou jít pracovat i normálním čestným způsobem, když naše úřednická místa jsou už dávno zaplněna. Tlak na spolupráci bohužel vznikl i z našeho pracoviště a byl dán především prodejností některých pracovníků politickým a státně placeným ziskovkám. To jsme řešili minule. Ale mnozí z vás přišli i s racionálními argumenty.

Jak víte, nechal jsem jeden měsíc běžet volnou debatu celého odboru a dopředu jsem oznámil, že v této věci budu respektovat týmové stanovisko. Tedy pokud bude proveditelné a pokud za něj konkrétní osoby vezmou odpovědnost. To se stalo a výsledek respektuji. Takže dodáme těm elfům interní analytická data z antisociálních sítí jako je Facebook a Google. Dostanou základ pro blafy ohledně ruské hrozby a přitom je povedeme tak, aby útočily na nezávislé weby, které pro nás představují nějaký zásadní strategický problém.

Dále je mou příjemnou povinností, abych vysvětlil vysoké prémie naší jediné spolupracovnice. Nepřišly jen od mne, ale i od CIA, což je velké uznání naší práce. Jak již víte ze svodek, Američané používali sociální sítě pro komunikaci svých špiónů v Rusku, Číně a Íránu. Bohužel Íránci na to přišli, messaging rozkódovali, z US-agentů udělali své lidi a celý systém buď prodali dál, nebo to nezávisle na nich zmákli také Rusové a Číňané. Výsledek je tristní. Rusové konvertovali agenty na své nástroje, některé zavřeli. Putinovci alespoň mají určitou etiku agenturního podnikání. Proto dobře vědí, jako cenu má spolehlivý agent uvnitř podniku nějakého místního mafiána, kterého je potřeba přitlačit ke zdi. Také s randálem zavřeli a potichu konvertovali některé US-agenty v ruském vojenském exportu. To je opravdu rána, protože jak víte, USA jsou asi deset pozadu v klíčové vojenské technologii za Ruskem.

Číňané jsou Asiati jak vyšití a postupovali mnohem tvrději. Zejména je rozzuřila prodejnost jejich vysokých funkcionářů ve státních podnicích strategického charakteru. Mnozí agenti v Číně dostali tresty smrti a doživotí, takže Američané budou mít velké problémy, jak je na výměnu dostat ven. Všichni státní úředníci v dotyčných zemích dostali strach a Spojené státy přišly o celou generaci zpravodajců. Oblíbený facebookový profil naší psavé a hravé kolegyně měl dost návštěvníků na to, aby sloužil jako jeden z mnoha kanálů této komunikace. Z našeho hlediska je důležité, že stránky jedou dál a z hlediska odboru a naší kolegyně je důležité, že za svou tvůrčí práci dostala příslušnou odměnu a pochvalu. Komu se nelení, tomu se zelení, že ano, pánové.

A nyní k poslednímu bodu, což je situace na mediální frontě. Náš trvalý tlak na redakce způsobil, že mají strach vysílat tzv. "závadný obsah". Takže už melou podle osvědčených korporátních kanálů jako Reuters, BBC a US-zpravodajská média. Jenže servilnost a lenost zdejších prestitutů dosáhla úrovně protektorátních novin, což je nepřijatelné. Mediální blafy na hlavních webech jsou k nerozeznání a profláknutí proatlantičtí putinobijci a rusofobové už melou z posledního a pořád totéž. Tak to nejde, pánové a dámo.

Jak dobře víte, tak efekt nasycenosti těmi hloupými propagandistickými blafy se začíná projevovat zvýšenou návštěvností ruského Sputniku a nezávislých českých a slovenských webů. To je pochopitelné zejména u starší generace, která dobře ví, jak se ve veřejných sdělovacích prostředcích lhalo za komunistů a jak se lže za neoliberalismu. Pak ale máme problém s dlouhodobou kredibilitou hlavních mediálních kanálů. Známý vtip říká, že naše telka nelže, jen když je vypnutá. Jistěže můžeme z mainstreamu udělat politický prodejný bulvár na způsob Parlamentních listů, Britských listů a jim podobných privátních TV-kanálů. To je v pořádku. Tam ať jede politický bulvár, nacionalismus, globalismus, liberalismus, sex a psi zapadlí do kanálu. Dav potřebuje kulturní průmyslové produkty a dostane je, když si tento šmejd platí buď přímo skrze reklamu, nebo přes korporátní a státní dotace. Problémem zůstává tvorba a trvalá strategická orientace veřejného mínění, a to není jednoduchá věc. Zvlášť v případě současného zamini, které jak je už v této zemi dobrým zvykem, řídí banda korporátně prodejných socanských pitomců.

Znovu dávám na stůl důležitou otázku infiltrace hodnotově relevantních nezávislých médií, které potřebujeme vytunelovat zevnitř a pak popřípadě i přímo řídit. Běží studená válka Západu s Ruskem a začíná další kolo i proti Číně. A to znamená, že v médiích už jde o horkou válku. Lhát je potřebné a nutné, ale tato zbraň brzy otupí, jak je známo z bohaté historie nacismu a komunismu. A udržovaní polopravd je velmi obtížný úkol, který nemá nic společného s primitivním politickým bulvárem daným levicově nebo pravicově. Potřebujeme ideově zaměřená média, která dostanou určitou míru kredibility. Tento úkol zatím nespěchá, protože generace vyrostlá za neoliberalismu tento systém přirozeně hájí. Stejně hájila generace mých rodičů v 60. letech tehdejší socialismus.

Každý hlupák si myslí, že "jeho" režim sice není ideální, ale je lepší, než ten minulý. To je v pořádku a jsem rád, že víra střední generace v korporátní fašismus jednoho procenta je silná, živá a radostná. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom byli u Stalingradu, takže rojčení těchto hlupáků je půvabné, přirozené a má příchuť radostné spontánní naivity mládí. A navíc má půvab rozvážnosti střední třídy dnešních intelektuálů s neoliberálně vymytým mozkem. Tyto respektabilní iluze pochopitelně podporujeme s Bakalou a dalšími i finančně, ale náš odbor na nich nemůže trvale stavět. Okradení střední třídy už proběhlo v USA a zcela pochopitelně přijde i k nám. Jedno procento nemá žádné zábrany, ani ekonomické ani militaristické. Tak to bylo vždy. Pak dojde na lámání chleba, a to už musíme být připraveni.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!