Pirátská strana vznikla podle samotných Pirátů v reakci na švédskou kauzu The Pirate Bay, kdy došlo k zatčení zakladatelů této největší světové databáze torrentů. Naši Piráti se dále etablovali jako strana pro svobodné šíření informací s důrazem na protikorupční strategie. Výsledkem volebního úspěchu Pirátů ovšem není nějaké pronikavé zlepšení svobodného šíření informací, ale právě naopak. A nějakou revoluci v oblasti autorského práva či legalizaci marihuany rovněž nečekejme. Mladické ideály jsou „u ledu“. A není divu. Původně šli do politiky jako mladí, schopní, vzdělaní a nadějí plní lidé. Taková výbava je předurčila k úspěchu. Včera trochu rebel, dnes tak trochu establishment.

V Praze například po dokončení Bémova úspěšného tunelu Blanka chystají Piráti tunel další a mají pro něj už i horké kandidáty na jeho jméno. Vlasta vede, stíhána Vaškem (zřejmě Klausem) a Pavlem (Bémem).

Piráti také podle slov pirátského primátora Hřiba prosazují myšlenku otevřených výběrových řízení do představenstev městských firem, avšak jsou v koalici osamělí, takže z toho protentokrát nic nebude. Jinak se ovšem Piráti nezastaví, pracují na návrzích různých zákonů, s nimiž by chtěli do příští vlády. Ta nebude samozřejmě s Babišem, protože to už by v ní dávno mohli být, ale se stranou vpravdě protikorupční, stranou na pravé straně politického spektra, stranou konzervativně liberální, totiž ODS. Na takovou protikorupční koalici se již všichni těšíme, už se nemůžeme dočkat, kterak pirát s loupežníkem spravovati peníze veřejné budou. Škoda, že jim už zřejmě nebude sekundovat senior Kalousek, duchovní otec světa pirátů či senior Václav Klaus, duchovní otec světa loupežníků.

Dalším pirátským oživením je jistě nová předsedkyně klubu Pirátů v Praze Michaela Krausová. Ta doposud na sebe nejvíce upozornila jako pornoherečka a přítelkyně pirátského poslance Michálka. Nyní bude mít jako předsedkyně především na starost „otevřená výběrová řízení do dozorčích rad městských firem, která Piráti vyhlásili…“

To bude tedy změna, nad níž všem spadne brada. Do městských firem nebude vybírat Klaus, ale Krausová. Piráti tak přinášejí do politiky především lepé děvy a místo Klausových kravat úchvatné dredy. Předměty to hodné k přežvýkávání jak ve stranických kuloárech, tak v médiích od bulváru po Českou televizi.
Politický kýč jako program.

Na zahrádku trpaslíka, do sněmovny Piráta.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!