Dne 25. července 2019 mírotvorný spolek jménem Pentagon oznámil, že německá firma Siemens dostala kontrakt na ostrahu a modernizaci koncentračního tábora na americké vojenské základně v Guantánamu. Zpráva Reuters (zde) tvrdí, že podepsaná smlouva má hodnotu 829 miliónů dolarů. Samozřejmě, že jde o fake. USA přece žádný koncentrák na svém území neprovozují, ani pro kategorii "enemy combatant". Na území USA nesmí být podle ústavy nikdo držen bez řádného soudu. To byste ale nemohli vybudovat vůbec žádný koncentrák, který má Siemens kompletně modernizovat za 31 měsíců a málem za miliardu dolarů. Proto je koncentrák na koloniálním území USA na Kubě. A zpráva Reuters hezky říká, že nejde o ostrahu koncentráku, ale o zavedení opatření typu "energy savings and performance measures". Tak to má být, od bohulibého působení jedné pubertální dívky v korporátních masmédiích jsou i správci koncentračních táborů zcela trendy a přísně dbají na ochranu životního prostředí. A že je potřeba zvyšovat efektivitu čehokoliv i v koncentrácích, to věděl už Hitler. Pro srovnání se podívejme na stejnou zprávu na ruském RT News (zde), ať víte, proč má toto oficiální ruské vládní médium miliardovou návštěvnost.

Začněme od začátku, viz tento článek časopisu Spiegel Der programmierte Massenmord o nerozborném přátelství prezidenta firmy IBM Watsona k velkému vůdci německého národa. Jeho fotografie s Hitlerem najdete v článku, který komentuje knihu Edwina Blacka (jeho židovští rodiče se zachránili z transportu do Treblinky) vydanou pod názvem IBM and Holocaust. Od roku 1933 pomáhala IBM a další americké firmy organizovat nacistické koncentrační tábory a později dělali totéž po okupaci Polska, kde byly hlavní vyhlazovací tábory. Pro Polsko IBM vytvořila vlastní filiálku Watson Business Machines, protože tam bylo práce až nad hlavu. Árijská výchova po vzoru NSDAP byla v této době v USA velkým hitem. Viz tento článek o nacistech v USA. A mrkněte se na video z roku 1937 o chlapeckém letním výcvikovém táboře stylu NSDAP v USA. Klikněte si na sekvenci 1:33, kdy se společně vyvěšuje háknkrajc, árijský znak a vlajka USA.

Protože jsem studoval a pak i pracoval v Německu, tak dobře vím, že firma Siemens vyhrála zakázku na ekologickou modernizaci koncentráku naprosto a zcela zaslouženě. Je to poctivá německá firma a její nejlukrativnější kontrakty tohoto typu byly na ochranu pouštních ropných polí v Saúdské Arábii. Modernizace US-koncentráku musí být pro tuto firmu celkem hračka a jistě by ostrah a modernizací podobných zařízení zvládla klidně i celý tucet najednou. A není všem dnům konec, protože bude třeba modernizovat americký soukromý gulag, pak internační tábory pro děti imigrantů, pak pro jejich rodiče, pak pro nepřátele říše všeho druhu. A mrkněte se na článek jak Hollywood aktivně pomáhal Hitlerově propagandě, abyste věděli, co budou dělat čeští presstituti.

Ale pozor, to abych přestal psát, protože momentálně píši pod dozorem Velkého bratra z USA, kde jsem na nějakém povinném školení. Celá wifina je kompletní firma Apple, která povinně (jako každá velká firma tohoto typu) pracuje pro FBI a CIA v rámci "Patriotic Act". A slovo "Guantánamo" jistě patří do standardního vyhledávacího algoritmu systému "Prism", který kontroluje internetový provoz na celém Západě. A jsme u toho, proč jsme všechny tyto věci už několik let předtím komentovali, včetně zveřejnění Wikileaks a zatčení Juliana Assange a útěk Edwarda Snowdena do Ruska. Kdo nechá bez komentáře řádit fašismus, ten se pak nesmí divit, že skončí v koncentráku.

Shrňme odysseu korporátního fašismu danou uzavřeným kruhem výstavby koncentráků. Privatizace koncentráků není v neoliberálním kapitalismu a příslušné formy politického fašismu žádný problém. Proto vznikla Třetí říše na památné schůzce německých průmyslníků a bankéřů (Prolhat se až ke korporátnímu fašismu). A efektivní provoz již zavedených koncentráků je naprosto potřebná věc. Nikdo přece nemá mrhat penězi daňových poplatníků. Pentagon to dobře ví, proto ta správná volba velké německé korporace. A taky je třeba americké koncentráky krapet privatizovat na neoliberální fašistický způsob, také kvůli efektivitě. Už dávno předtím jsme psali článek, že Koncentrák Guantánamo hlídá soukromá firma notoricky porušující lidská práva. Vůbec nejde o žádnou náhodu, viz příklad nacistických koncentráků. Logika je jasná. Jde o nezákonný lágr, o kterém se nemá psát, proto je třeba najít velmi spolehlivé lidi k jeho ochraně. A to jsou zcela pochopitelně bývalí zaměstnanci Pentagonu a zpravodajských služeb, kteří přešli do soukromého sektoru a mají na starosti systém "dirty wars" a "proxy wars" jako firma Blackwater, která se málem každý rok jmenuje jinak. Pak logicky platí totéž, co v SS, která chránila nacistické vyhlazovací tábory. Čím větší zločinec, tím je spolehlivější na ochranu této demokratické instituce placené z našich daní. Jsme přece členy NATO a Pentagon je provozovatelem koncentráku. A stejně tak kontrakt na modernizaci koncentráků tohoto typu mohou dostat jen naprosto prověřené firmy s letitými vztahy k Pentagonu a k CIA. Stejně tak dostala lukrativní zakázky americká firma IBM v Německu, protože měla vřelý vztah k NSDAP a k Hitlerovi. Proto na závěr gratuluji hypotetickým českým zaměstnancům Siemensu k lukrativní zakázce, která bude 30 měsíců živit jejich rodiny, když bude táta makat v zahraničí.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!