Článek Mávátkové dada, a co dál sestavil na konci alternativní občanský a aktivistický program podle Leninova díla Co dělat? U nás je jasné, že nikdo nebude dělat v aktivní občanské politice vůbec nic. Takže sorošovci a oligarchové zaberou vyprázdněný politický prostor pro svá mávátka. A mávátka nám v dobré víře zařídí další neoliberální vítězný únor.

Včera jsme měli setkání pravidelných autorů e-republiky a po pesimistickém shrnutí reality nám vyplynul jeden zásadní bod. Měli bychom burcovat občany k tomu, aby si více všímali a něco dělali proti skryté militarizaci politiky. Jak jsem psal v citovaném článku, u Stalingradu není nejlépe a není důvod, proč připravovat vojenskou invazi do Ruska. Jedno promile potřebuje militarizaci proto, aby na sebe navázalo vyděšené jedno procento. Těmto méně vyvoleným se udělá šoufl z toho, že najednou přišli o všechny peníze a obligace, které se už během přípravy na válku stanou toaletním papírem. A 99 % nás, obyčejných kmánů, už bude v režimu válečného stavu, takže si nebudeme moci nijak vyskakovat. Podívejme se na znepokojivé jevy, které ukazují skrytou stránku militarizace. O některých psal i kolega Letko, viz článek Z hlediska vyššího principu mravního je vražda bezbranných zločinem. Vyjmenujme některé znepokojivé tendence, které se výrazně projevují v současné době.

Diabolizace Ruska a Putina. To už tady bylo ve 30. letech, kdy byl Žid ďábelským stvořením. Pokud tuto linii mlčky připustíme, tak v další propagandistické pětiletce budeme muset v zájmu vyšších mravních a civilizačních cílů vtrhnout do Ruska, aby tam konečně přestali jíst malé děti. A pro ty čtenáře, kteří mají dospívající děti, opět připomínám, že u Stalingradu není nejlépe. Viz článek Jak jsem potkal ruského ufona, aby bylo jasné, kam to směřuje.

Revizionismus výsledků II. světové války. Podíl Rudé armády na osvobození Polska je z hlediska zahraničních armád stoprocentní, ale oficiální zástupce Ruska na oslavy pozván nebyl, pouze zástupci EU a USA. K začátku války a celkové geopolitické situaci je hezký a přehledný článek zde, od Oskara Krejčího. U nás začal striptýz a zahalování Koněvova pomníku v Praze napojený na mediální výkřiky Pirátů o tom, jak jsme si Prahu osvobodili v rámci brigádní svépomoci. To je začátek konce, a k němu naše články:

Vytváření militaristického obrazu nepřítele běží skrze mediální revizi výsledků Druhé světové války. To znamená, že na konci tohoto tažení bude Rusko zařazeno po bok nacistického Německa a to bude důvod k válce. Jedno promile bude moci kompletně zrušit sociální stát jménem všeobecné mobilizace za tzv. "demokracii" a "západní hodnoty". Skuteční obránci těchto hodnot už budou v převýchovných a pracovních táborech, kde jim určitě nebude nejlépe. To jsem už jednou zažil. Normální lidi budou pochopitelně úporně držet hubu a krok, protože už bude jasné, že jde o tu hubu a o rodinu.

Budování cizích vojenských základen na našem území. Nezbavili jsme se Varšavské smlouvy a Rusů proto, aby tady zase byly cizí okupační jednotky. A co je mnohem horší, podle tohoto mediálního omylu NATO je jasné, že v některých zemích se už dávno skladují jaderné zbraně.



Celý článek najdete zde, včetně soupisu příslušných jaderných základen v jednotlivých zemích. To znamená, že jaderné základny budou zničeny jako první a stejnými prostředky. Pokud chceme z naší země udělat jadernou střelnici jen proto, že jedno promile vyvolených potřebuje válku s Ruskem, tak do toho. Slováci už řeší vojenské letiště pro USA jako stabilní předpolí pro vojska NATO. Bývalý disident Ján Čarnogurský okomentoval návrh smlouvy mezi Slovenskem a Spojenými státy, který se týká tzv. "dočasného pobytu" amerických vojsk na slovenském území. To známe, jak to bylo dočasné v případě Varšavské smlouvy. Čarnogurský porovnává smlouvu s USA se smlouvou s nacistickým Německem. Jedna věc stojí za citaci, článek zde.

Porovnejme tento návrh s „Ochrannou smlouvou“, kterou uzavřel Slovenský stát s nacistickým Německem. Smlouvu podepsal dne 18. března 1939, tedy čtyři dny po svém vzniku. V článku 2 Smlouvy se píše, že má německá armáda v pásmu po východní okraj Malých Karpat, Bílých Karpat a Javorníků právo zřizovat vojenské objekty a držet je obsazené silou, kterou pokládá za nezbytnou. Mimochodem, do tohoto pásma spadá letiště Kuchyňa, které je nyní pro Američany zajímavé. Slovenská vláda se zavázala, aby pro takové stavby poskytla zem a půdu. Němečtí vojáci a německé dodávky měli právo na bezcelní vybavení. Ve vymezené oblasti vykonávala vojenská výsostná práva německá armáda a Němci, kteří tam působili, podléhali německému soudnictví.


Z článku 3 připravované smlouvy je jasné, že Slovensko by ztratilo jakoukoliv pravomoc nad územím, kde budou americké základny. Američané by na Slovensku mohli skladovat i jaderné zbraně, stejně jako by je mohli i používat, tj. střílet jaderné rakety z tohoto území na Rusko. A to už není jen interní záležitost Slovenska, ale celého Česko-Slovenska. Rumunsko dovolilo výstavbu systému raketové "obrany" kombinované s útočnými raketami Patriot. Nyní je Rusové upozornili, že tím automaticky spadli do první kategorie, kterou bude potřeba zničit v případě vojenského útoku na Rusko.

Mlčení ohledně proxy-válek Západu v Sýrii a jinde. Kdo sleduje situaci v Sýrii, tak ten ví, že podle zpráv ze Sýrie spojenci dokonce platili a přímo vojensky podporují teroristy v okupovaných územích. Viz článek Český a bulharský boj s terorismem v Aleppu. Není divu, že v Aleppu při vítězné ofenzívě zajali podle neoficiálních zpráv v dobytém štábu teroristů také americké a izraelské poradce. V případě porážky v Sýrii pro některé z významných teroristů přiletěly vrtulníky NATO a odvezly je tam, kde je třeba potichu rozvracet další země (Irák, Írán, Afghánistán, Jemen). Tyto špinavé války nám přinesly milióny uprchlíků v Evropě, kteří právem Západ nenávidí za to, co jim udělal. Uprchlíci destabilizují občanskou společnost v EU, protože ta není připravena ani psychicky ani fakticky na to, aby jim mohla kvalifikovaně pomoci. Noví uprchlíci ze zemí rozvrácených západními proxy-válkami nejsou ekonomické pracovní síly 60.-70. let. Tehdejší imigranti přišli z Afriky a z Blízkého východu na Západ proto, aby si tu vydělali peníze poctivou prací ve fabrikách.

Vyklizení veřejného a mediálního prostoru. Zpolitizované neziskovky běhají za mé daně po školách a dělají propagandu, místo aby pomáhaly bezdomovcům a jiných chudákům, jak to mají jasně dané v jejich organizačních stanovách. Nikdo se proti tomu veřejně neozve, takže to za chvíli bude normální stav. Stejně tak platí, že mávátka a další politický showbyznys bude za chvíli úplně normální stav společnosti, který se bude vykládat jako tzv. "občanská iniciativa". A skutečné občanské iniciativy budou prohlášené za nepřátelskou činnost, jak se to už začalo praktikovat v případě webů nepřátelských k říši Dobra. Zatím to málokomu vadí, veřejné protiakce nejsou téměř žádné. Pak to vypadá, že militarizační a antidemokratické křídlo se může tvářit jako autentický mluvčí celé společnosti a může přes zkorumpovaná média (i ta veřejnoprávní) vykřikovat své požadavky jako vůli lidu. A to jsme tu už měli, v únoru 1948.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!