Přijel jsem z každoročního putování po Alpách a nakonec jsem strávil víkend u bráchy, kde se vždy jednou za rok dívám celé dva dny na zprávy v české televizi. Předtím jedu z Rakouska, kde zase sleduji zdejší, německé a švýcarské TV kanály. Letošní srovnání úrovně zpravodajství je úplně tristní a prakticky dosáhlo goebbelsovské propagandistické dno. Rakousko jako rodná země Hitlera v hitparádě propagandy západních EU zemí suverénně vede. Všichni naočkovaní jsou šťastní a radostně čekají na čtvrtou dávku zázračné vakcíny proti kovidu. Válku na Ukrajině komentuje Zelenský přímo z Kyjeva, takže o objektivitu je i na tomto poli plně postaráno. Země vzkvétá, plyn na zimu bude, i když nikdo neřekne, odkud přiteče. Protitruské sankce se musí plně dodržovat, otužováním bojujeme proti zlému Putinovi a tak dále. Zkrátka, Rakousko žije v nejlepším ze všech možných kovidových a sankčních světů. Jenže kdo zná zdejší politický život, tak ví, že blafy pro mediálně zpracovávaný lid nejsou důležité. Zdejší elity si věci řeší v kuloárech a po svém, ve velké tradici zaniklé monarchie.

Německé kanály se od rakouských lišily tím, že zdejší průmyslová lobby nežije z turismu, ale prodejem industriálních schopností. Takže průmyslová lobby v Německu má alespoň sporadický vliv na velká masová média. Ta ovládá transatlantický Deep state, jako ostatně všude v neoliberální Evropě. Takže propagandistické blafy o Ukrajině, Číně atd. jsou téměř do slova stejné, ale průmyslníci se občas dostanou ke slovu a dovolávají se zdravého industriálního rozumu. A tak znechucený lobbista za chemický průmysl trpělivě vysvětluje v TV debatě zdejším zeleným mozkům, že sušenými kravinci nelze udržet v provozu chemičku BASF v Ludwigshafenu, která sama o sobě spotřebovává 4 % veškeré německé spotřeby ruského plynu. Jenže tato chemička dodává asi třetinu životně důležité EU-produkce, od autolaků až po speciální chemikálie. Ejhle, mediální změna proti Rakousku, které o podobných detailech neuvažuje nahlas.

Ve Švýcarsku došlo k neuvěřitelnému skoku, protože zde do korporátně cenzurovaných médií pustili málem konflikt interpretací. S údivem se dozvídám, že existuje nějaké ruské stanovisko, které sice není důležité a je preventivně negativně onálepkováno. Ale dvě až tři věty se z něj občas objeví i v hlavních zprávách. Takže zdejší diváci mají téměř svobodu slova, jako my za komunismu. Stačí číst správně švýcarskou "Pravdu" a hned víte, co se doopravdy děje. Mladí se to za čas naučí také a pro nás, staré mediální profíky vyrostlé za komunismu, je to už druhá přirozenost. A to nezmiňuji ruské vládně cenzurované TV kanály, které klidně v hlavních zprávách pustí kompletní šoty CNN a dalších západních zpráv, které pak komentují po svém.

Přijedu do Česka a podle veřejnoprávní telky mám pocit, že jsem se dostal do Severní Koreje. Jistěže po vzoru celého prolhaného Západu nelze říci na plnou hubu, že celý Tchaj-wan přeletěly ze vzdálenosti 850 km hypersonické rakety DF-15. Jednak je Západ na rozdíl od Ruska a Číny nemá, jednak proti nim není žádná obrana. Také nelze říci, že přeletěly celý ostrov, který velkohubé USA považují za svou speciálně chráněnou vojenskou oblast. Ale českou specialitou je lhaní o Ukrajině, které dosahuje téměř paranoické úrovně. Tak jsem se včera dozvěděl, že Rusové ostřelovali svou jadernou elektrárnu Záporoží, kterou ve skutečnosti mají proti Ukrajincům zadrátovanou dvojitou PVO, málem jak Kreml.

To BBC umí lhát na úplně jiné úrovni. Vysvětlili zděšeným Britům, že na atomovku dopadly "ruské rakety". A k tomu ukázali mediální maníci asi sto let staré záběry ruského Gradu zapíchnutého do země. To je Goebbels na úrovni. Samozřejmě, že Ukrajinci pořád ještě střílejí ruskými raketami. Západní dodávky jednak rozkradou, prodají kamkoliv a na frontu se tak jako tak dostane jen asi 30 % z námi placených kontingentů zbraní a munice. BBC za ty roky lhaní o Sýrii a vlastně o všech prohraných západních proxy-válkách už dávno zvládlo základní abecedu a ovládá vyšší dívčí mediální manipulace.

Česká telka je naopak propagandisticky brutálně blbá a plně spoléhá na apatii zdejších ovčanů, kterým už je všechno jedno. Jenže to také znamená, že nová StB má mnohem větší pole působnosti, protože se nikdo neozve na lež a koordinované útoky na weby a články, jako je tento. A to znamená, že naše cesta do vězení nebo do koncentráku pro nepřátele Říše je umetena mnohem více, než je tomu v jiných zemích, kde lidé ještě nerezignovali na zdravý rozum a na zbytky občanských svobod. Zbytek českých zombíků se možná octne u Stalingradu. A bude se divit, jak se do těch zákopů vlastně dostal, když je tam taková hrozná zima a létají tam ruské rakety.

Zlatý hřeb ostřelování záporožské atomovky daly francouzské mezinárodní zprávy. Tam jednoduše a prostě řekli, že největší jaderná elektrárna v Evropě byla ostřelována raketami a Moskva a Kyjev se vzájemně obviňují z útoku. A že Komise pro atomovou energii prohlásila, že jde sebevraždu pro toho, kdo podobné svinstvo dělá. Francouzi se krapet vzpamatovali, protože zdejší elity prohrály mediální bitvu. Normální lidé považují Macrona za politického šaška, ztratil většinu v parlamentu, v zemi začaly masové nepokoje, z Ruska odešly francouzské firmy s miliardovými ztrátami. Francouzská Afrika už má těchto kolonizátorů plné zuby a zbavuje se jich tak rychle, jak to jen jde. Příkladem je republika Mali, kde česká armáda bránila francouzské koloniální zájmy a byla odkomandována i s nebohými Francouzi. Nyní zde brání místní zájmy Wagnerovi muzikanti, což jsou ruští žoldnéři placení z rozpočtu Mali. V tak složité vnitropolitické situaci a mezinárodního pêle-mêle musíte lhát s rozumem a opatrně, což se doopravdy děje.

Zato v Česku řízeném Koudelkou, Fialou a pětikolkou naprogramovanou transatlatickým Deep state už padly všechny zábrany a zdravý rozum.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!