Vážení čtenáři,

na tomto místě měla být analýza fašismu vs. demokracie. Tedy rozcestí, na kterém stojíme. Nicméně čas oponou trhnul a na pořadu dne je zápas o přežití lidstva. Míří nám na hlavu. Kdo? Psychopati v čele států. Jaderný konflikt se zase o něco přiblížil. Současná premiérka Británie nás ujistila, že je připravena použít jaderné zbraně proti Rusku. Proč odmítáme uvěřit i současnému prezidentovi Ruska, že je připraven udělat totéž? Několikrát na to upozorňoval, naposledy s dovětkem "neblufuju". Eto nět bluf.

Eskalace konfliktu byla naprosto předvídatelná nejméně od roku 2014, jen samozřejmě ne v detailech vývoje v čase. Tak můžeme predikovat jaderný konflikt a přitom mylně předpokládat, že zítra to nebude. Tak, jako jsme předpovídali eskalaci konfliktu Ukrajina-Rusko, ale nikoliv v termínu 24. 2. 2022, tak i nyní je možná už pozdě i na článek, neboť předpokládaný vývoj na ose času bude urychlen. Zatím ovšem body na časové ose další eskalace vypadají zhruba takto:

Referendum v "Novorossii" – přičlenění k Ruské federaci – útok Ukrajiny na toto „bývalé“ území Ukrajiny, nyní na území Ruské federace – mobilizace milionů ruských vojáků (od 2 – do 20 milionů) – mobilizace ve státech NATO (nikoliv USA) – ohrožení existence Ruské federace – jaderný útok na vojenské cíle – jaderný útok na jakékoliv cíle - konec Koláře, Lipavského, a dalších veleduchů světa a nás s nimi.

Toto schéma je naprosto zřejmé, nicméně budoucnost se takto s jistotou predikovat nedá. Například někdo vystřelí jadernou raketu omylem, přičemž takové riziko stoupá společně s napětím a samotnou existencí horké války. Takže konečná může být docela dobře již dnes, a to ještě ani s referendem nezačali. Jinou, opačnou možností je změna nastoupeného konfrontačního kurzu, což je reálné spíše na naší straně Impéria než v Rusku, protože Rusku jde doslova o bytí, a jak řekl prezident Ruské federace Vladimír Vladimirovič Putin: "Jaký význam má pro nás existence světa bez existence Ruska?"

Pro nás, ČR, by obrat směrem od jaderné války znamenal:

  • Méně zbrojení, žádné zbraně do místa konfliktu.
  • Zanechání pěstování rusofobie a označování Rusů za nějaký výjimečně špatný národ této planety.
  • Vážnou debatu o tom, zda Krym má spadat pod Ukrajinu, i když si to většina obyvatel Krymu nepřeje. Čili, zda my z Prahy (Washingtonu, Kyjeva) víme, co je dobré pro Krymčany lépe než to vědí oni? Zda je náš názor jak mají žít na Krymu zákonem nebo bychom to měli nechat na nich samotných.
  • Podobně je to s dalšími územími, kde příkopy nenávisti díky násilí utrženému z řetězu již v roce 2014 jsou hluboké a vůle spadat pod Kyjev/Moskvu jednoznačná.
  • Svobodu obchodu, trhu.

Pro Rusko by ústup ze stávajících pozic znamenal:

  • Konec samostatného ruského státu;
  • bídu srovnatelnou se „svobodnými prozápadními“ 90. lety minulého století vyvolanou privatizací;
  • drancování ruských zdrojů ve prospěch korporací Impéria USA a drobků pro jeho satelity;
  • popření smyslu Velké vlastenecké války, tedy 27 milionů obětí národů SSSR, zejména Rusů ve 2. světové válce.

Závěr

Z výše uvedeného mně vychází, že ustoupíme-li my, pozitiva jednoznačně převýší negativa. Pro všechny. I pro Ukrajince. Protože jaké je to štěstí vládnout nad územím, kde vás nechtějí? To je jako kdybychom v Čechách zvolili v roce 1992 konfrontaci se Slovenskem a nenechali je jít jejich cestou. Zuby nehty bychom drželi Československo. Hranice států se prostě mění všude na světě. Důležité je jakým způsobem.



PS: Někteří spoluobčané se nechtějí znát k odpovědnosti za marasmus, v němž žijeme, či za eskalaci konfliktu na Ukrajině. Argumentují, že oni o tom nerozhodli, oni neposílají zbraně do místa konfliktů atd. Zkusme si ale položit otázku jinak: "Udělal jsem všechno proto, aby tato situace nenastala? Udělal jsem všechno proto, abychom se vyhnuli vojenskému konfliktu včetně jaderné bomby explodující v Čechách?" Za sebe mohu odpovědět: ne, neudělal. Ani z jednoho procenta jsem nevyužil svých potenciálních možností, jak jednat proti válce.

Pro ty, kteří nevidí nebezpečí, doporučuji, aby se konečně probudili. Pan Topolánek eskalaci konfliktu včetně jaderné hrozby nazval "kecy v kleci". Pan Kolář nás ZDE ujišťoval, že ruský plyn nepotřebujeme. Jsou to jenom střípky kretenismu tolik rozšířenému v našem zpravodajství. Vždy si tak říkám: "Který idiot rozhodl o pozvání takového idiota?"

Vážení spoluobčané, naše "elity" nás zatáhly do války s Ruskem. Co jiného to je, když tu cvičíme ukrajinské vojáky, posíláme jim zbraně na úvěr, pozvali jsme k sobě rodiny a všechny, kdo se cítí ohroženi, že se o ně postaráme (obyvatele ostřelovaného Donbasu od roku 2014 jsme takto nezvali), vymýšlíme právní konstrukce jak obejít naše zákony a umožnit našim občanům účastnit se války na straně Ukrajiny?

Za 2. světové války jsme se jako Češi neúčastnili ozbrojených akcí proti Spojencům a přesto jsme jimi byli několikrát bombardováni s mnohatisícovými obětmi. Ano, i přesto, že jsme na rozdíl od pobaltských států, Ukrajiny, Maďarska, Rumunska a dalších neměli ozbrojené sbory na podporu fašistické Německé "Třetí říše" a "pouze" jsme ji podporovali hospodářsky a výrobou zbraní, padaly na nás americké bomby. Proč by na nás neměly zítra padat ty ruské?

Naše "elity“ působí dojmem nesvéprávných a neodpovědných lidí. Co už by musely páchat, abyste je přestali volit? Vždyť jejich lži jsou již tak zjevné, že už nemohou být zjevnější. Kde se berou za lidská práva, pokud jde o okupaci Palestiny? Kde byly, když USA vykonstruovaly záminky pro napadení mnoha zemí? Kde prosazují mezinárodní soud s kovbojem Bushem? Kde jsou, když je řeč o amerických mobilních mučírnách a proslulém Guantanamu? Kde je jejich pláč nad osudem Juliana Assange a dalších?

Naše a západní "elity" Impéria jsou přece zjevnými pokrytci a vy jim pořád věříte? Vy nevidíte že jsou nemocní? Nemají nad sebou moc. Van Leyenová tvrdí, že zoufalá ruská armáda demontuje čipy z myček na nádobí a instaluje je do zbraní (asi Kinžálů, tanků, mezikontinentálních řízených střel, bombardérů, dronů, satelitů apod), náš Lipavský by pomalu rušil OSN, svetrová Pekarová bez komentáře, Biden, který netrefí z pódia, Zelenským vyznamenaný důchodce za sestřelení bombardéru brokovnicí, organizované znásilnění ukrajinských dětí, babiček a dědečků Ruskou armádou, bombardování jaderné elektrárny pod ruskou kontrolou samotnými Rusy a mnoho a mnoho dalšího v mlze války.

Pokud jim věříte, není nám pomoci. Pokud jim nevěříte a neuděláte nic pro odstranění těchto lží a lidí z veřejného prostoru, důsledky na nás všechny nevyhnutelně dopadnou. Ostatně dopadají už teď. Neptejte se pak: "Za co?" I díky naší (ne)činnosti umírají na východě zbytečně lidé. A my stojíme ve frontě. Jsme jen kus flákoty v americkém zásobníku mlýnku na maso. Chystá se lidský vývar.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!