Začalo to články o válečné ekonomice I-III. Nyní se redakce kolektivně rozhodla napsat sérii článků o nově vznikající válečné společnosti. Struktura článků by měla být tato:

  • Vývoj vedoucí k fatálně špatné alternativě;
  • která alternativa ve stylu "buď-anebo" před námi stojí;
  • jaké jsou důsledky obou cest, pokud se nastoupí.

Mým úkolem je popsat zemi Velkého bratra, v níž zítra již znamená včera, to jest válečnou společnost v rámci USA. Její volby mají pro stále menší a stále méně významnou část západního světa zásadní význam. A když umírá tak velký kůň, tak je pravděpodobné, že kolem sebe bude dost zdatně kopat.

Fakta z průzkumů veřejného mínění v USA

Začněme průzkumem, který koncem dubna provedly organizace Southern Poverty Law Center a Tulchin Research mezi 1500 Američany v březnu 2022 (ZDE). Cituji doslova, protože to je bomba a nejprve ukáži vizuálně výsledky této části výzkumu.


O něco více než polovina lidí celkově souhlasí s tím, že se vláda "stala tyranskou", včetně 70 % republikánů a 78 % těch, kteří se považují za "velmi konzervativní". Pouze 29 % republikánů říká, že federální vládě úplně důvěřuje, zatímco mezi demokraty je to 60 %. Výrazně více republikánů má důvěru ve státní a místní samosprávu (51 % a 59 %) zatímco u demokratů zůstává úroveň důvěry v tyto instituce stabilní. 49 % republikánů se domnívá, že volby v roce 2020 byly "podvodné, zmanipulované a nelegitimní", a pouze 36 % z téže skupiny tvrdí, že mají dokonce i přiměřenou důvěru ve volební úředníky.


Jinak řečeno, asi polovina Američanů považuje současnou federální vládu za nelegitimní, protože má tyranský charakter. U konzervativních Američanů je to až 80 %. Tomu odpovídá hodnocení FBI, která měla lví podíl na zatím ne/vyšetřované manipulaci prezidentských voleb, v nichž zvítězil Joe Biden. Na anketní otázku, zda FBI je "Bidenovo gestapo" (Roger Stone dixit) byly výsledky celkem jasné, viz agenturu Rassmussen (ZDE). Opět cituji shrnující zprávu, ta mluví sama za sebe.

Roger Stone, poradce bývalého prezidenta Donalda Trumpa, prohlásil, že v čele FBI je "skupina zpolitizovaných zločinců, kteří využívají FBI ... jako osobní gestapo Joea Bidena". Se Stoneovým výrokem nyní souhlasí většina (53 %) voličů - oproti 46 % v prosinci - a rozhodně s ním nesouhlasí 34 %.


Takže opět dostáváme podobný výsledek výzkumu. Asi polovina Američanů si myslí, že Deep state ovládá klíčové instituce státu a ty slouží tyranským ambicím úzké skupiny. A nyní se podívejte na zlatý hřeb výzkumu, což je možnost občanské války. Výzkum byl proveden společností YouGov (ZDE). Tady máte přehled odpovědí na příslušnou anketní otázku.



Takže dvě pětiny Američanů si myslí, že v USA do 10 let vypukne občanská válka 2.0. Pokud jde o Republikány, kteří považují volby Bidena za zmanipulované a jsou většinově přesvědčeni, že v zemi panuje tyranie, tak polovina jejich respondentů očekává občanskou válku. Pozor, nejde jen o neutrální data. Lidé si podle těchto očekávání zařizují osobní strategie. Viz známý vtip o indiánech. Náčelníkovi došly baterky do rádia, tak na odpovědi o počasí jen říkal: "Dělejte dřevo." A když se běloši ve městě ptali meteorologů na vyhlídky na zimu, tak jim bylo řečeno: "To je moc daleko, nevíme, ale indiáni už dva měsíce dělají dřevo na zimu." Tolik k analýze společnosti v USA a nyní se vraťme ke druhému bodu, což je základní společenská volba.

Tyranie Deep state nebo demokracie zdola

Oligarchům v USA se podařilo neustále zvyšovat svůj podíl na moci a bohatství. Zároveň připravili na celém světě asi polovinu lidí planety o majetek, protože 1 % vlastní asi 50 % světového HDP. Tato parta navíc produkuje neuvěřitelný proud mediálních manipulací a lží. Nyní se snaží ovlivnit i biologické procesy na planetě, včetně změn v psychice a základních daností člověka. S tím souvisí další důležitý bod: Normální lidé to už vůbec nevidí a nejsou schopni volit podle svého přesvědčení a zájmů.

Systém elit v rámci Deep state a transatlantických elit v rámci EU nám fyzicky zkracuje život, masivně nás okrádá a tvrdí nám, že jen v tomto systému budeme dokonale šťastní. Alespoň podle Klause Schwaba jako korporátního proroka party hic, zvané Great Reset. Navíc současný válečný stav ukazuje, že zrychlujeme masivní ničení planety drancováním zdrojů z posledních oblastí, které zatím drží západní impérium. S tím souvisí problém zbrojení a riziko nukleární války, které se dostalo na úroveň začátku Studené války z roku 1946-49. Rozcestník Západu jako civilizačního celku je tedy postaven celkem jasně:

  • Buď nás povede parta sociálních psychopatů jednoho promile, která nás zresetuje až do hrobu;
  • nebo se znovu vrátíme na cestu demokratické společnosti, kterou jsme opustili od nástupu neoliberalismu.

Tato volba má základní charakter, protože už nežijeme v demokratické společnosti klasického typu. Velmi zajímavá ekonomicky-historická studie o stoleté válce mezi monopoly a demokracií (Goliath, Matt Stoller, 2019) uvozuje v 18. kapitole současný stav tohoto boje hezkou citací anonymního partnera Billa Gatese.

Partnerství se společností Microsoft je jako nacistický pakt o neútočení. Znamená to jen, že jste na řadě.


Takže jsme přišli na řadu a je třeba tento fakt vzít vážně. Stříhání ovcí se nyní týká už i střední třídy, viz náš starší článek (Pálení peněz střední třídy na korporátní svatbě). Současná krize se nám skrze korporátní média prodává jako osudová nevyhnutelnost. Máme být jen pěšci na šachovnici a poslouchat mocné tohoto světa.

Důsledky jedné a druhé cesty

Klikněte si na naše heslo krize dolaru a vyjedou vám důležité články o stavu světové ekonomiky na konci neoliberalismu. Články jsou staré už několik let a můžete sami usoudit, kdo měl pravdu a kdo nikoliv. Důsledky válečné ekonomiky, kovidového řízení společnosti a připravovaného ožebračení střední třídy jsou jedna možná cesta. Jako pesimista si myslím, že po této cestě zářných korporátních zítřků už vesele kráčíme.

Korporátní krysaři a presstituti nám vesele pískají do skoku, naočkovaní a pochodující ovčani se dívají jeden na druhého a ustrašeně přidávají do kroku. Heslo "korporátní fašismus" a "deep state" už teď obsahuje málem stovku článků na toto téma. Problém je s ustavením funkční demokracie, která je rozbita nájezdem pažravých korporátních kobylek, jak to hezky popsala kolegyně v jejím článku (Nájezd pažravých kobylek bude znamenat rozpad EU). Za sebe jsem se věnoval analýze Česka v článku Rozkradený a vytunelovaný český zájem. Psáno v roce 2016, realizováno v roce 2022 za fialové pětikolky. Pokusme se alespoň v bodech načrtnout hlavní místa střetu demokratů proti klice oligarchických kruhů a jejich sluhů.

  • Zadlužení státu, kterému už teď jedno procento přestává platit daně. Střední třída, která to táhla, teď bankrotuje. Státní aktiva si pak za rotačkové dolary nakoupí jedno promile, stejně jako to teď dělá na burze se zkrachovanými firmami a zpětným odkupem akcií v případě velkých monopolů. Pak nás čeká osud zkrachovaného Řecka nyní spojený s rizikem nevratné cesty ke Stalingradu.
  • Zničení sociálního státu a dalších institucí budovaných od 19. století za nesmírných obětí před 1. světovou a zejména po 2. světové válce. Pokud bude platit, že stát je jedno promile vyvolených, tak jednoduše nepřežijeme. Podle těchto duševních mrzáků už teď jsme plně nadbyteční. Chtějí budovat vlastní utopii a v ní už pro normální lidi není místo.
  • Riziko popsané jako efekt cyklonu B znamená, že doktoři, ajťáci, vyšší byrokraté, atd., tedy složky nezbytné pro udržení informačního monopolu, sociální a zdravotní kontroly obyvatel a státního aparátu, přestanou sloužit lidem a začnou sloužit jednomu procentu. Kovidová krize ukázala, že to není vůbec žádný problém, a nejen u nás. Pak začne fungovat současný čínský model stalinských "převodů a pák", kdy bude možné plně kontrolovat každého, kdo má mobil. A najednou se stane, že přes něj nezaplatí u pokladny virtuálními penězi, nepustí jej do vlaku, do práce atd. Jeho sociální kredit postupně přejde na nulu. Tím se stane společensky nežádoucím elementem, o který je třeba se postarat laskavou, ale pevnou rukou nových koncentráčníků.

Jedno promile resetistů musí budovat orwellowskou společnost, protože jinak by si nezajistilo kontrolu nad 99 % populace. V demokracii společnost nekontrolujete, protože jste demokrat a máte rád lidi. Sociální psychopati stáli u zrodu kapitalismu, viz citované francouzské studie v článku Kovid a globalizační agenda III - Tragédie boje s kovidem. Tito duševní mrzáci pochopitelně demokraté nejsou, ale hlavně nikdy nebudou. A dělají všechno proto, aby klasickou demokracii nahradili vlastním resetovaným produktem.



Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!