Evropský parlament uvedl v tiskové zprávě z 19. října, že poslanci Evropského parlamentu udělili Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022 takzvanému "odvážnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností". Výborně! Ale jakými představiteli? A jakou cenu? Připomeňme, že Sacharovovu cenu za svobodu myšlení uděluje EP každoročně, od roku 1988. Cena má vyznamenat jednotlivce a organizace hájící lidská práva a základní svobody. Je pojmenována po sovětském fyzikovi a politickém disidentovi Andreji Sacharovovi. Viz tento tweet stránky EP v angličtině (ZDE) s tímto textem:

Poslanci Evropského parlamentu udělili statečnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022. Tisková zpráva: http://eptwitter.eu/q9pX


A teď se podívejte, jakou ilustraci "ukrajinského lidu" zvolil EP na svém prohlášení, viz jejich foto.



Tak, aby bylo jasno. Na obrázku je Olga Maljučenková, což je přítelkyně slavného bijce jménem Frostovik, aneb Nikolaj "Zima" z neofašistického praporu Azov. Originální fotka je tady, vzato v Kyjevě na demonstraci za osvobození pluku Azov v Kyjevě dne 3. května 2022.



A nyní se na tuto vyznamenanou dámu podívejte v reálu, originál na ukrajinském webu (ZDE).



To je prosím Olga Maljučenková se standartou neonacistického pluku Azov a symboly Černého slunce s runou Wolfsangel, což je klasická standarta 2nd SS Panzer Division Das Reich (ZDE).

Andrej Dmitrijevič Sacharov se z toho musí obracet v hrobě. A mně, jako bývalému politickému vězni, je z toho na blití. Viz série článků Balkanizace-Ukrajiny-a-ukrajinizace-EU I-II. Chápu, že Hitler kapitalistickému Západu nevadil do doby, dokud jej nenapadl. Ale co je moc, to je moc. Dějiny se obvykle opakují dvakrát: Nejdříve jako drama a později jako komedie. To je moudro nějakého Karla Marxe.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!