Srpen 08, 2012


Odbory jsou politiky často kritizovány, že umí pouze vše negovat, mají odpor k jakýmkoli reformám, bouchají dveřmi od tripartity, štvou lidi na demonstrace a sami nepřicházejí se žádnými smysluplnými návrhy. Taková tvrzení se nezakládají na pravdě, protože odbory pravidelně předkládají vládě i veřejnosti smysluplné ekonomické a sociální analýzy a návrhy, jak vzniklé problémy řešit.


Prognózy makroekonomů Českomoravské konfederace odborových svazů si časem získaly uznání odborné i laické veřejnosti, protože se téměř vždy, někdy i bohužel, naplňují. To, že je vláda a pravicoví politici zesměšňují a neberou vážně, je jejich chybou.


To byl také jeden z důvodů vypracování uceleného pohledu jak se postavit smrtící spirále hospodářského poklesu. Na čtyřech tiskových stranách přibližují SONDY v srpnovém rozšířeném vydání 60stránkový analytický programový dokument odborů, který byl už 2. června představen veřejnosti na tiskové konferenci pod názvem VIZE ČMKOS pro Českou republiku.


Nyní tento důležitý dokument předkládáme i čtenářům eSond. Dá se říci, že nejde o nic objevného, ale o sadu návrhů, které shrnují, co už z velké části bylo odbory v tripartitě předkládáno, avšak vládou ignorováno. Jde o ekonomické poselství veřejnosti, které navrhuje nejen co dělat, ale také pro koho to dělat, a sice pro občany ČR, ne pouze pro zisky bank.


PDF Vize ČMKOS - Co chtějí odbory pro ČR (5 337 kB)


Zdroj: eSondy


Převzato z Outsidermedia