Září 25, 2012

Václav Klaus podruhé odchází z české aktivní politiky a opět za sebou nechává spálenou zemi. Projděme si ve zkratce historii IPB aneb „banky ODS“, která ukazuje Klausovo ekonomické mistrovství v kostce.


„Menší problém nastal i v roce 1997, kdy auditorská společnost Coopers & Lybrand odmítla vydat pozitivní auditorskou zprávu s odkazem na neprůhledné účetnictví a nestabilitu banky. Pumpování proto kryla nějakou dobu auditorská společnost Ernst & Young, který vydávala bance výroky "bez výhrad", a to často v rekordní době. Na jaře 1997 odmítlo vedení IPB poskytnout úvěry zjevně krachujícím firmám, zřejmě s ohledem na blížící se politické změny (pád Klausovy vlády v roce 1997) a hrozící odpovědnost. V roce 1998 se v IPB objevuje strategický partner Nomura, zřejmě na objednávku, aby maskoval skutečnost, že banka je na pokraji pádu. Nomura brzo převádí svůj podíl na společnost Saluka Investments, s heslem "čím neprůhlednější, tím lépe". Stomiliardové manko už nešlo krýt a bylo nutno poslat banku do nucené správy. Stalo se tak v červnu 2000 a pro mediální efekt "zakročujeme tvrdě a nikdo neunikne potrestání" obsadilo centrálu IPB po zuby ozbrojená zásahová jednotka URNA. Banku během dvou dnů koupila ČSOB a stát jí zaručil veškeré ztráty.“ (zdroj zde)


Pád stomiliardové IPB přišel oficiálně až v roce 2000, ale konec bankovního socialismu začal už v roce 1996. Klausův nedobrovolný odchod zpečetila demise jeho druhé vlády v roce 1998 odvolané po dvou letech ekonomického amatérismu a katastrof. Konec Klausovy vlády způsobil tzv. „Sarajevský atentát“ (1997) vyvolaný skandálem kolem financování ODS, pád IPB, dále negativní růst HDP a skryté zadlužení státu vinou divoké privatizace. Je dobré vědět, že Čína v té době startovala na svých 10 % hospodářského růstu. Když Klaus končil jako odvolaný předseda vlády, měli jsme nižší HDP než v roce 1989, dluhy narostly o 27 % a skryté dluhy z privatizace se šikovně schovaly do Konsolidační agentury (cca 556 mld.). Tabulky dluhů z Klausovy premiantské éry najdete zde.

  • A nyní k současnému odchodu z funkce prezidenta. Stát je opět v troskách, zabíjí vlastní obyvatele vinou nekontrovaného působení mafií srostlých s politickými partajemi a jeho dluh začal nezřízeně eskalovat. Klausovo oposmluvní a privatizační dědictví přineslo své trpké plody s tak nečekanou rychlostí, že zastihlo pana prezidenta-zakladatele ještě v aktivní funkci hlavy rozpadajícího se státu. A to není dobře. Teď už jde opravdu nejen o hodně, jako tomu bylo při dřívější premiérské demisi. Nyní jde o všechno. Pan ještě-prezident je smrtelný a jeho ekonomické a politické dědictví jde do kytek. I pasivní komunisté už mají stejně hlasů jako vládnoucí ODS. Na konci Klausova posledního odvážného manévru jej čeká smrt, proto musí jako všichni moudří mužové udělat výjimečný čin, aby na něj další generace vzpomínaly s nehynoucí vděčnosti. Co udělá? Zachrání stát před sebou samým, ale skrze sebe sama. Geniální tah. Od smrtelného neoliberálního a mafiánského klausismu k nesmrtelnému Klausovi-presidentu-zakladateli-tatíčkovi-zachránci, to budiž heslo dne. Co je potřeba udělat, aby se lapka stal v očích okradených jejich milovaným zachráncem Není to jednoduché, viz následující kroky:

  • Zbavit se Nečasovců a jiných horlivých učedníků neoliberalismu. Tito zéloti neviditelné ruky trhu již nevidí realitu. Jejich vůdce je tomu za léty v ODS odnaučil, jenže teď jsou ideologičtí hlupáci přítěží. Slepé ideologické krtky je třeba utopit v noře „reforem“, kterou tak pilně vyhrabávali. Zachránce pak vylétne vzhůru perutným orla letem.

  • Být sociální, a to více než zlodějská a oposmluvní ČSSD. Katastrofa by nastala, pokud by komunisté měli stejně hlasů či vlivu jako sociální demokraté. Ústavní většina by mohla zvrátit zavedené pořádky a komunisté vůbec nejsou hloupí. Amerika a putinovské Rusko jsou jejich přirození nepřátelé, nakonec by volili eurokomunismus. Socdem partaj a hlavně její hejtmani jsou sice dostatečně zkorumpovaní a vystrašení Rathovým zavřením, ale na to nelze u zlodějů příliš spoléhat. Je třeba udělat Frontu národní záchrany, vlastenců všeho druhu (i církevního), ekonomických oligarchů a pravičáků horujících pro tvrdou ruku vůdce-zachránce. Proto je třeba odmítnout předtím hlásané a pilně praktikované rozkradení státu, například pomocí tzv. „důchodového pilíře“. Musíme být současně nacionální a sociální, toť heslo nové doby.

  • Z těchto důvodů položit Nečasovu vládu, která již pilně slouží americké a jiné bankéřské lobby. Řecký scénář není v této chvíli žádoucí, protože to není dlouhodobá politika hodná nesmrtelného Klause-zakladatele-tatíčka-zachránce-státu. Klaus není žádný politický šumař, aby se spokojil s nějakou ministerskou dvouletkou, během níž se nakrade pro rodinu a pro širší okolí. Klaus musí dobýt nesmrtelnost hodnou těch nejlepších politiků. A protože manipuloval dějiny Česka od roku 1990, musí zdolat i poslední velký úkol, to jest výrobu vlastní nesmrtelnosti.

  • Opřít se o lid nenávidějící jeho vlastní přepilné žáky. Je třeba dát lidu naději, polaskat jej přísnou otcovskou rukou a natočit vystrašené hlupáčky směrem k lepším zítřkům. Evropa a demokracie, něvazmožno. Klausova volba nejsou nakradené peníze ošetřované v londýnské City pro vládnoucí koalici jejím nadějným „nestranickým“ prezidentským kandidátem. Klaus není primitiv jako jím vychovaní privatizační zloději v ODS. On už nemá mnoho času. Nehraje o prkotiny, jako jsou ulité peníze v City a nakoupené vily na Floridě, ale o nesmrtelnou vděčnost zachráněného národa. Roztržka s mafiánskou ODS a TOPkou je nevyhnutelná. Tito hoši mají našlápnuto s Goldmany na řecký scénář, což zachránce nemůže z principu dopustit.

  • Václav Klaus, celoživotní proruský činovník, tedy musí vybudovat systém českého osvíceného samoděržaví pod vedením českých oligarchů a jim poplatné politické klaky. Jak na to? Za prvé, zachrání národ od řeckého scénáře připravovaného Nečasem, Kalouskem a jejich neoliberálně obluzenými společníky a mediálními přisluhovači. Za druhé, skrze ochotného kamaráda Putina zdejším nezaměstnaným přinese práci. Tuto maličkost Goldmani a Sachsové lidu nezajistí, je to pod jejich rozlišovací schopnosti. Zato Putin a Klaus mají za zády komunisty, musí být pozitivní. Proruští oligarchové tedy vystoupí jako národní zachránci a vlastenci, tisk a zprostituovaní novináři budou následovat asi tak do měsíce nejpozději. Česká veřejnoprávní TV je už nyní napůl putinovská, obrat nastal podle expertů asi před týdnem. Ale i česká TV potřebuje asi 48 hodin k tomu, aby mediálně strávila Klausův nečekaný obrat a ideologicky správně jej prodala nic netušícímu diváckému plemeni. Čistě mezi námi děvčaty: současného TV cenzora a ideologa, který odpovídá za hlavní zpravodajství bych už dávno vyhodil za pomalou reakci. Jestli není schopen vnímat prezidentské proudění ve stratosférických výškách, pak je dobrý jen na to, aby psal zadarmo do nezávislých webů.


Takže máme po ruce všechny ingredience, aby pejsek bez kočičky upekl požadovaný dort nesmrtelnosti Klause-spasitele:

Spásonosný scénář ekonomické záchrany;

  1. Ekonomické pochopy s vitálními vazbami na Rusko, kteří otevřou východní trhy (viz čeští oligarchové z Klausovy a Topolánkovy éry privatizace);
  2. A tím se oddělíme od proradné a zkorumpované EU, která nás nemá ráda;
  3. Máme zkorumpované a tím i vydíratelné politické pochopy z ODS a „nezávislé“ podržtašky nakloněné lidem;
  4. Uklidníme vystrašené voliče, kteří zatím váhají, zda v tomto marasmu nemají nakonec volit komunisty, protože jim logicky nic jiného nezbývá;
  5. Máme společného nepřítele, tj. Nečasovu sebevražednou vládu, kterou je třeba svrhnout společnými silami (i toho Proaltu a odborářů), aby se zachránil národ;
  6. Tento synergický efekt opozice a vlastní otočené pozice poslouží Klausovi-orlovi.


Sedmička je dokonalé číslo, pojďme tedy k finále: Akcí „poslední záchrany státu“ si převedu politickou a ekonomickou moc pod ruského medvěda. Zbavím se otravné EU jednou provždy. Konečně vytřu z mísy čočovice i poslední zbytky té otravné pravdoláskové demokracie, neb oligarchové budou voleni řádně a demokraticky. Nezaměstnaný a vzteklý lid je na to už připraven, a navíc dostane tolik potřebný chleba. Konečně zajistím legalizaci všech dosavadních zlodějen tím, že zavřu nebo vykopu ze země proslulé a nenáviděné zloděje privatizační éry, to jest bývalé politické souputníky. Klaus-spasitel musí být laskavý k lidu, ale nemilosrdný k těm plutokratům, kteří lidu škodí, a kteří k vlastní škodě nepochopili dobu. Tomu se kdysi říkalo národní socialismus. Privatizační gangsteři holt musí pochopit, že už je jiná doba. Pokud stihnou udělat bankrot a odejít jako jeden bývalý ministr od dálnic, pak ukázali, že nejsou tak úplně hloupí a že ty nakradené miliardy jim patří právem chytřejšího. Zbytek těchto borců se zavře na doživotí nebo musí tiše zmizet ze scény. Právě teď se totiž hraje podle partesu národního spasitele, kterého vede za ruku ruský medvěd.

Převzato z Umlaufovin