Na GPS souřadnicích 49°56'36.420"N 13°38'52.498"E najdete stavbu, která perfektně ilustruje rozpad státu, téma drahé našemu začínajícímu webu. Pavel Tykač, podnikatel na český způsob dosud nepotrestaný za miliardový tunel CS Fondů (stíhání zastaveno v roce 2006) a za další privatizační zlodějny, si na zmíněných souřadnicích buduje moderní obdobu gotického strážního hradu. Betonové stěny mohou zadržet běžnou protitankovou raketu, kterou by eventuálně mohli střílet eventuální povstalci v eventuální válce vyvolané nikoliv eventuálním rozpadem státu. Podobný bunkr jsem stavěl za komunistů coby armádní pétépák v lese nedaleko vojenského letiště Bechyně.


Totéž se v malém děje na mnoha jiných místech. Vezměte za příklad třeba takový Liberec, město s největšími komunálními majetky nyní rozkradenými, a navíc obtížené snad největším městským dluhem na obyvatele v republice. Na náměstí jsme obyvatelům vysvětlovali, že je to jejich dluh, který budou muset splácet vinou své občanské pasivity a nečinnosti. Už se tak děje. Zvýšené komunální poplatky a daně sypané do bezedné dluhové kasy nutí zdejší střední vrstvu, aby se vystěhovala 15 minut autem za město do krásné krajiny nezatížené zlodějnou a vyššími daněmi. Zde si budují své malé bunkry-vilky, vrtají zásobárny vody, kupují pastviny a staví fotovoltaické elektrárny. Pod strožochem mají zlaté cihličky, které nemohou dát do banky, protože po krachu banky by se k nim už nikdy nedostali. Proto musí mít pod postelí i kalašnikov se zbrojním pasem.

Strmá křivka prodeje zbraní a žádostí o zbrojní pasy jasně ukazuje, kam směřujeme po rozpadu státu. Ve vesnicích vzniknou zemanské pevnosti a ve městě ghetto z chudých sídlišť, jejichž obyvatelé nebudou mít to štěstí jako chytré střední vrstvy. Bída je univerzálně vydíratelná. Viz deformy antisociálního ministra Drábka, jehož náměstek pravá ruka nelenil a pilně vydělával, neb času je namále. Střílet se pravděpodobně bude tam i tam, protože návrat do středověku něco stojí. Před pár měsíci jsem psal článek o vypovězení společenské smlouvy. Jenže u nás se hlasuje nohama, betonpumpou a střílnou pro rakety Stinger nebo pro mnohem lepší ruské 9M133 Kornet, kterým prozatím neodolá žádný tank. To jsou ony slavné rakety, s nimiž Hizballáh zničil izraelské tanky během prohrané třicetidenní války 2006 o severní Libanon. Pesimistický Thomas Hobbes poučený Třicetiletou válkou dobře věděl, že před nastolením společenské smlouvy je člověk člověku vlkem, protože běží válka všech proti všem. Budování státu je základní úkol. Na ocelové dveře Tykačova bunkru pak jen zaklepá policajt, který přijede na kole a bude mít platný zatykač. Stačí ústavní většina odhodlaných politiků, ale tuto utopii zatím nechme stranou.

Převzato z blogu autora.


Chcete-li aktivně diskutovat, musíte se zaregistrovat.
Diskuzi k článku uvidíte kliknutím na odkaz: 951 - Paranoia českých mafiánů