Ivan Klánský studoval na pražské konzervatoři a HAMU v Praze. Je předsedou Chopinovy společnosti a Chopinova festivalu v Mariánských lázních. Laureát mezinárodních soutěží: Bolzano (1967), Neapol (1968), Bachova soutěž Lipsko (1968), Barcelona (1970), Varšava (1970). Stal se prvním Čechem v historii, který se ve Varšavě dostal do finále. (Chopinova mezinárodní klavírní soutěž se koná ve Varšavě od roku 1927 a od roku 1995 se koná každých 5 let.)

Miroslav Brejcha studoval hru na klavír na Konzervatoři v Plzni a na AMU v Praze. Na AMU poté absolvoval studium hry na cembalo u Z. Růžičkové. Studia ukončil v dvouletým pobytem Paříži v cembalové třídě H. Dreyfus a roční stáží na Univerzitě Mozarteum v Salzburgu u K. Gilberta. Od roku 2000 Miroslav Brejcha působí jako ředitel Konzervatoře Plzeň. Pravidelně je zván do porot klavírních soutěží.


Oba mistři ukáží tajemství hudebního rytmu na klasických ukázkách. Dalším velkým tématem je věčný spor mezi jednotlivými generacemi, který vytváří napětí mezi interprety a posluchači klasické hudby.

Více debat najdete v Debatním klubu.