V článku Kdo organizuje invazi uprchlíků do Evropy? Profesionálové z USA! jsme napsali, že za celým skandálním projektem pomoci nelegální imigraci stojí prosionistická, prokapitalistická a protiislámská nadace Ayn Rand Institution. Dnes se podíváme na další kolečko promazaného soukolí uměle vytvořeného problému s imigranty.

Záchytná zařízení v soukromých rukou

Rakouská veřejnost je pobouřena: Prší, v záchytném středisku Traiskirchen leží lidé na zemi, více jak 1500 uprchlíků nemá lůžko. V táboře jsou nemocní lidé, než se dostanou na řadu k lékaři v táboře, jak si stěžuje jedna mladá žena s dítětem, lékař odchází. Před branami tábora stojí lékaři z neziskovky „Lékaři bez hranic“ a chtějí lidem pomoci, dovnitř však nejsou vpuštěni. Ani diakonie, ani Charita nesmí k uprchlíkům. To je obraz z včerejšího vysílání ZIB 1, hlavních zpráv rakouské veřejnoprávní televize ORF. Lidé nechápou, proč nemůže být přijata pomoc, když ji tak významné a zkušené organizace nabízejí.

Pravda ale nakonec pomalu vylézá na povrch. V Rakousku existují čtyři záchytná zařízení pro uprchlíky. Stát je podobně, jako se to stalo s věznicemi v USA, předal do soukromých rukou. Investorům z London City.

Čím více utečenců, tím více zvoní penízky v soukromých kasách. Města a obce se ohýbají pod náporem uprchlíků, mnoho firem však z tohoto náporu profituje a vznikají u nich nová pracovní místa. Probíhá hon na volné byty a ubytovací kapacity. Vládnoucí koalice socialistů a lidovců chce spolu se zelenými prosadit změnu v Ústavě, která proti vůli občanů umožní obejít zastupitelstva a umístit uprchlíky pokud možno ve státních budovách. Občané mohou nabídnout své volné kapacity pochopitelně také.

Prezident svazu měst a obcí protestuje proti nedemokratickému dirigistickému postupu vlády. Heinz Christian Strache, předseda rakouských Svobodných, boduje ve volebních preferencích. Ve včerejších večerních "Sommergespräche" se k tématu imigrace vyjádřil jasně: "Nebude-li EU chránit své vnější hranice, je povinností, abychom chránili hranice naše." Dokázal obhájit postup Viktora Orbána. Srbsko není členskou zemí Evropské unie, hranice EU se Srbskem a dalšími nečlenskými zeměmi je proto potřeba kontrolovat. V Rakousku však Svobodní žádné ploty neplánují. Je jasné, že za stávající situace Svobodní v podzimních volbách posílí.

Kdo profituje z „azylového průmyslu“?

Odkaz na náborové video pro pašeráky jsme již uveřejnili, viz odkaz na začátku článku. Jak Švýcaři, tak Rakušané na webových stránkách, včetně rakouských mainstreamových titulů Der Standard a Heute, věnují pozornost švýcarské firmě ORS, která na základě smlouvy s rakouským ministerstvem vnitra provozuje azylová centra.

Tato azylová firma vyinkasovala téměř 21 milionů eur, píše včerejší rakouský deník Heute. Ale kdo to vlastně je? Komu ta firma patří? Ukazuje se, že se jedná o propletenec firem, jehož nitky se táhnou až k nejvýše postaveným bankéřským kruhům.

Ostraha, zásobování, ubytování a péče o žadatele o azyl již nejsou v rukou státu, nýbrž soukromé ziskové firmy. Tajemnou otázku, kdo vlastní firmu, jejíž zisky platí rakouští daňoví poplatníci, zodpověděl Der Standard. Tato firma patří švýcarské Ox Group, která byla v roce 2013 koupena britskou Equistone Partners Europe (EPE). Ta zase podle webových stránek patří 30 institucionálním investorům a bance Barclays bank. Tady rešerše Standardu končí, ale ve vyhledávání budeme pokračovat s dalším "detektivem".

Info-direkt uvádí: "ORS Service AG“ se sídlem ve Švýcarsku je akciovou ziskovou obchodní organizací a na masách běženců vydělává obrovské peníze. V roce 1998 měla ORS ve Švýcarsku obrat pouhých 20 milionu franků, v roce 2010 55 milionů, v dalších letech ve Švýcarsku se pohyboval obrat kolem 70 milionů franků. Kromě rakouských center, jako je např. Vorarlberg, poskytuje své „služby“ v německém Ingolstadtu a Mnichově."

Imigrace jako byznys vyvolených

Kdo jsou konkrétně investoři „Ecquiston Partners Europe“?

Tato investiční skupina je odnoží Barclays Bank, jedné z nejvlivnějších bank světa. Frankfurter Rundschau má informace o „Barclays“ a připomíná výzkum Vysoké školy technické ETH v Curychu, který předložil studii, ve které dokázal, které koncerny dominují světovému hospodářství a kam sahá jejich moc. Přišli tehdy již k dříve publikovanému, ale šokujícímu zjištění, že pouze 147 koncernů kontroluje celý svět. Dominantní je moc finančních žraloků, bank a penzijních fondů. Jako jedna z nejvýznamnějších se ukazuje právě britská Barclays.

Jak píše autor Wolfgang Freisleben, je Barclays Inc. Rothschildovou vlajkovou bitevní lodí. Mohli bychom dále pokračovat a rozplétat vazby a struktury chobotnice, nemá to však smysl.

Uveřejnění obrázků otřesných podmínek v táboře v Traiskirchenu, kam nemohou dobrovolní spolupracovníci Charity a lékaři, spolu s přiznáním, že existuje smlouva, která práva státu zasáhnout omezuje, dosvědčuje porážku politiky nejen v Rakousku, ale i ve Švýcarsku a Německu.

Lidé v Rakousku jsou z velké části solidární a ochotní druhým pomáhat. Mají v tom dlouholetou tradici. Zde ovšem pohár trpělivosti přetekl. Zde se kšeftuje s nejhorší lidskou bídou a EU a slepě poslouchající politici nesou obrovskou část viny na současném stavu.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 640 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!