Podívejme se na oficiální řeč statistik ohledně teroristických útoků od pádu dvojčat, tedy od roku 2001. Hlavním ukazatelem bude mezinárodní ročenka Global Terorism Index za rok 2015, kterou jsme již komentovali. Začněme přehledem teroristických útoků v západní Evropě v letech 1970-2015. Tento přehled je důležitý pro to, abychom věděli, kdy mělo smysl vést boj proti terorismu v Evropě.



Z grafu jasně vyplývají dvě věci. Teror vládl západní Evropě z různých důvodů hlavně v post-koloniálním a bouřlivém období do 1990. Pak byl klid a boj proti teroru neměl valného smyslu. Útok 11. září 2001 neměl na celkové statistiky žádný velký vliv. Teror začal až po západní podpoře teroru v zemích, kde bylo třeba svrhnout nepohodlné režimy (Irák, Sýrie, Libye). Pak s uprchlíky a vlastními džihádisty importovanými z EU skokově rostl počet útoků v poslední fázi "boje s terorismem". Viz graf. To je dobré vědět, pokud se mluví o tom, kdo a co zavinil. Další graf indexuje počet teroristických útoků v hlavních zemích nepokojů a celosvětový index v letech 2000-2014.



Graf světového vývoje počtu teroristických útoků potvrzuje minulý trend pro Evropskou unii. US a EU boj s terorismem vydává kruté plody až v poslední době. Předtím bylo riziko velmi malé, minimálně pro Evropu a USA. A nyní se podívejme na země, kde je v absolutních číslech největší počet teroristických útoků s mrtvými civilisty za rok 2014.



Je to zvláštní, ale jsou to země, kde Západ už asi 10 let hlásí úspěšné budování demokracie pomocí NATO a křídlatých raket. Jak je vidět, nějak se to nedaří, i když mrtvých je habaděj. Předtím v těchto zemích terorismus nebyl, maximálně autoritativní režimy. Další graf tomu odpovídá v dlouhé periodě. Vidíte sami, jak dramaticky vzrostl až v poslední době na světě počet zemí, kde se dějí masové teroristické útoky.



Takže západní boj s terorismem znamená, že jsme za naše daně ohroženi asi 3-4krát více než v době, kdy tento divný boj neprobíhal. Je dobré se nad tím zamyslit. Kdo a proč ničí země pod záminkou boje proti terorismu? Další graf ukazuje, že "boj s terorismem" je sice výhodný pro jedno procento oligarchů, zbrojařů a zkorumpovaných politiků, ale nikoliv pro ostatní obyvatele, kteří si platí ze svých daní vlastní smrt.



Takže počet útoků po "úspěšném" boji s terorismem eskaloval přímo exponenciálně a křivka mrtvých civilistů sleduje tento vražedný trend. To se máme na co těšit, protože naverbovaní džihádisté s přímou či nepřímou pomocí tajných služeb EU států se nyní vrací po porážce v Sýrii zpět do EU. Procento úspěšnosti teroristických útoků na civily je od roku 2000 stabilně kolem 90 %. To znamená, že 9 z 10 prováděných (a nikoliv připravovaných) atentátů se zdaří. A nyní se podívejte na skupiny, které mají na svědomí největší nárůst terorismu.



ISIL a Boko Haram vznikly až při úspěšném boji s teroristy, které Západ přímo či nepřímo vytvořil svou koloniální politikou a válkami buď v Africe nebo na Blízkém východě. Psali jsme tom dost, stačí si kliknout na hesla. Klíčová je další statistika, kterou se nedozvíte z korporátních médií.



Ve skutečnosti vůbec neroste počet nábožensky motivovaných teroristických činů, ale spíše pomalu roste počet tzv. "osamělých vlků". Zato dramaticky roste politicky motivovaný terorismus. Počet činů nábožensky motivovaného teroru a islámského terorismu se naopak snižuje, i když po zahájení masivního "boje s terorismem" zde byl skokový nárůst.

Takže to shrňme

  • Média nám lžou, protože narůst terorismu souvisí se západním "bojem s terorismem" v zemích, kde se teror používá k rozvracení států. Nyní Západ sklízí, co zasel.
  • Hlavní teror roste v zemích, kde Západ už deset let zavádí demokracii ohněm, mečem, drony, řízenými střelami a bombardováním. Je naprosto pochopitelný fakt, že nás tito lidé nenávidí a snaží se nám to odplatit.
  • Růst teroru nejde směrem k náboženskému teroru, ale naopak k zoufalým činům jednotlivců (viz šílené střelce v USA), ale především a hlavně k politicky motivovanému teroru. A tomu by se divil jen naprostý neználek, viz styl vlády současného korporátního fašismu.


Dosavadní "boj s terorismem" je tedy monstrózní akce pod falešnou vlajkou. Západ tento globální nárůst terorismu vyvolal svou válečnou politikou. A nyní tohoto džina nemůže dát zpět do láhve. Ono to totiž ani nejde.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!