Dnes se zaměříme na jednoho z nekonečné řady vnějších nepřátel našich histriónů. Ruska. Samozřejmě, nemá to valného významu, neboť je to podobné jako rozmlouvat alkoholikovi vodku. Slýcháme, že nás Zeman (Klaus, Babiš, Paroubek a mnozí další) táhnou na východ. Tak se ptám, jak nás táhnou? Jak konkrétně budou táhnout paní Novákovou z Prahy a paní Novotnou z Horní Dolní na východ? A jak potáhnou otce Halíka?

Na západ s láskou, na východ s kvérem?

Ve skutečnosti Zeman s Klausem stáli u našeho vstupu do Evropské unie i do vojenského paktu NATO. Babiše navíc pojí s Evropskou unií jeho vlastní podnikatelské zájmy. Miloš Zeman preferuje zahraniční politiku výhodnou pro obchod ČR a navíc je snad nejskalnějším příznivcem Izraele na celém světě. Mně osobně se zdá, že na východ nás spíše táhne minimálně jeden z poradců neúspěšného kandidáta profesora Drahoše, Petr Kolář, který by tam zřejmě rád poslal válčit naše vojáky. Samozřejmě ne samotné, ale v rámci NATO. Více ZDE

Mýty a fakta

Dalším z mýtů je poukaz na naše špatné historické zkušenosti s Rusy, neboť mnohem horší zkušenosti máme s Němci. Již proto, že jsou na rozdíl od Rusů našimi bezprostředními sousedy. Navíc negativní historické zkušenosti s Ruskem bychom byli ušetřeni, nebýt předcházející německé agrese, která začala smluvním posvěcením našich západních přátel Británie a Francie v Mnichově. Chci jen poukázat na skutečnost, že ruský voják se neocitl v našem prostoru jako dobyvatel, ale jako osvoboditel od německého protektora, pod jehož „ochranou“ za necelých sedm let okupace zemřely v koncentračních táborech a na popravištích statisíce občanů původního Československa. Konec této hrůzovlády tedy byl zcela jistě osvobozením.

Češi tedy žádnou válku proti Rusům nevedli, nepočítám-li tu první světovou v rámci mocnářství
Habsburků, feudálního Rakouska-Uherska, přičemž se v této válce naši pradědové neproslavili ani tak
v boji proti Rusům, ale naopak zběhnutím k druhé straně, ke koalici Dohody, která byla tvořena Francií, Ruskem a Velkou Británií, a založením legií.

Hysterie, matka moudrosti?

Historická špatná zkušenost se tak scvrkává na působení sovětských poradců v 50. letech minulého století a na okupaci z roku 1968. Ne, není to málo. Ale na nenávist „na věčné časy a nikdy jinak“ mně to opravdu nestačí.

Miloš Zeman možná nepěstuje pravdu a lásku, ale rozhodně také ne nenávist. Reprezentuje Českou republiku jako stát usilující o přátelské vztahy nejen se státy Evropské unie, USA a Izraelem, ale i s Čínou a Ruskem. Nesnášenlivost, hysterii a vulgaritu vnášejí naopak do světa hlasatelé „pravdy a lásky“ z pražské kavárny. Běžně se takové jednání označuje jako pokrytectví.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 650 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!