Tematické číslo Dluhový dolar, má láska (2019/1) se věnovalo současné globální ekonomice. Neoliberální zázrak se sype tak rychlým tempem, že i naši presstituti začali mluvit o hospodářské krizi. Ta už panuje v ekonomice nejméně půl roku, viz naše starší články. Ale u nás se o krizi nesmí mluvit, jako se za komoušů nemohlo psát o úspěších západního kapitalismu. Náš mafiánský kapitalismus je ten nejlepší ze všech, takže se ho kapitalistické krize prakticky nemohou dotknout. Současný korporátní fašismus má stejné blbé argumenty jako za bývalého socíku. A pokud tento zběsilý režim bude řádit tak dlouho jako socialismus, tak musím ještě 10 let vydržet, než ho naštvaní lidi zase svrhnou. Ale banksteři nám megazlodějnami pomáhají, jak můžou, aby to šlo rychleji ke dnu.

Expanze negativního úroku

Podívejme se na jeden zvláště zajímavý případ, což je negativní úrok. Grafy k euru najdete v článku Studená válka a ruský rubl, kde vidíte zápornou hodnotu německých státních dluhopisů. Podívejte se na jednu normální skandinávskou banku, abyste viděli, co nám banksteři udělali z peněz za posledních 15 let.



To znamená, že uložení vkladu v bance je trestáno finanční smrtí, tedy znehodnocováním peněz. A teď mi řekněte: Kde banka bere peníze, když vůbec nestojí o vklady střadatelů? Protože jí je tisknou Fed a ECB, tedy ne přímo, ale nepřímo. Centrální banky vydávají státní dluhopisy nebo skupují špatné dluhopisy bad banks a dávají za ně naše poctivě vydělané peníze skrze zlodějnu zvanou "kvantitativní uvolňování", viz heslo. Schválně se podívejte na roky 2008-2009 v grafu, kdy šla úroková míra volným pádem na nulu, to jest, kdy jste bankám dali peníze úplně zadarmo. Úroková míra šla na nulu, protože centrální banksteři stojí mimo jakoukoliv politickou kontrolu a pustili do oběhu prakticky ničím nekryté peníze skrze dluhopisy. Ty si vzaly banky a začaly na ně půjčovat každému troubovi s občankou - i kradenou, jsme v Česku. V USA z toho byla známá hypotéční krize, viz článek Pohádka o hypotéční Karkulce a nenažraném Vlkovi-Banksterovi. Jak jsem psal, tento režim naučil lidi, že v životě rozhodují jen peníze. No a pak z tohoto božstva udělal záchodový papír. Neoliberalismus neumí nic jiného, než lhát a krást pro jedno procento, tak se není čemu divit. A legrace bude, až to lidem dojde, tedy na jejich bankovním kontě. Jak sami z grafu vidíte, banky se z megazlodějny v USA dané zničením hypoték v letech 2006-2009 dodneška nevzpamatovaly. Finanční systém je ochromen, jde z krize do krize, a pro normální lidi už fakticky zkolaboval vinou záporného úroku a dalšími jinými způsoby danými znehodnocením peněz.

Jak se krade přes záporný úrok

Proč je záporný úrok další rozhodný krok směrem k propasti? Začněme stavem dolaru. Americký federální dluh se od finanční krize v roce 2008 více než zdvojnásobil a vzrostl z 9,4 bilionů dolarů v polovině roku 2008 na více než 22 bilionů dolarů v dubnu 2019. Takový dluh nemůže být nikdy splacen. Vláda za dluh platí úroky a úrokové sazby rostou. Je to pochopitelné, protože dolaru se každý rozumný stát hledí zbavit. A když o US-dluhy není zájem, musíte na ně dát větší výnos, aby se ten šmejd prodal. A obsluhu federálního dluhu platí daňoví poplatníci. V roce 2018 Fed oznámil plány na zvýšení úrokových sazeb do roku 2020 na "normální" úroveň. Cílem je 3,375 procent, což je nedosažitelné, protože vyšší úrokové sazby by zruinovaly většinu Američanů ze střední vrstvy, kteří tak tak splácejí celoživotní otrocké hypotéky. Přidal jsem zajímavý graf, kde vidíte, kdo nejvíce přichází o peníze. Je to střední třída v USA, kde je nejvyšší počet bankrotů podniků a osobních úvěrů.



Chudí už nemohou zbankrotovat, protože 40 miliónů z nich žije v USA ze žebračenek (viz heslo food stamps). Když privátní Fed drží vládní cenné papíry, vrací úrok vládě po odečtení svých nákladů. Soukromí kupci těchto cenných papírů budou inkasovat stále vyšší úrok a zvyšují tak daňové zatížení občanů. Jedno promile banksterů žije ze střední třídy, kterou tento systém naprosto likviduje.

Potřebuje jedno promile banksterů ve Fedu a v ECB normální investiční bankovnictví? Vůbec ne. Čím více dluhů USA a EU naseká, tím budou privátní bankéři bohatší. Tento dluh prodají směrem dolů a přitom si odečtou svou svou bídně placenou práci. Normální chudý Američan nyní platí úroky těm, kdo si tento dluh koupili. Za současného stavu je dluh USA nesplatitelný, což je pro bankstery Fedu dobře, protože jejich kšeft pojede navěky. Vlastně ne. Jen do pádu dolaru jako světové měny a do zhroucení současného světového bankovního systému. Když se ve 30. letech zhroutil německý finanční systém do hyperinflace, korporátní fašismus to vyřešil militarizací ekonomiky, nástupem Hitlera k moci a válkou.

Jak se chudne přes záporný úrok

Sami vidíte, že jde o začarovaný kruh. Nejprve je třeba znehodnotit normální vklady, proto ten záporný úrok na vklady občanů. Pak se jejich peníze nahradí zlodějským šmejdem banksterů. V hypotéční krizi vrcholící v roce 2008 získaly US korporace veřejné prostředky v hodnotě 4,6 bilionu dolarů a vyměnily je za neplatné bankovní šmejdy. Prostě, taková normální a nikdy nepotrestaná bankovní loupež. K tomu viz článek Chybí 2 bilióny dolarů? Nevím. Můžete s tím něco udělat? Ne.

Podívejme se blíže na systém totální zlodějny jednoho banksterského promile, který běží přes záporný úrok. V současné době je ve světě podle Deutsche Bank asi 15 biliónu dolarů cenných papírů a obligací všeho druhu, které už mají záporný úrok. To je, prosím, v současné době celkem 25 % světového finančního trhu. Od října 2018 se toto číslo ztrojnásobilo na dnešní stav. Banksteři v centrálních bankách nám zničili peníze proto, aby si je mohli sami tisknout formou ničím nekrytých dluhopisů. Tyto šmejdy prodávají jménem států, tedy našim jménem, a tím nahrazují normální státní měnu krytou alespoň naší prací. Podívejte se na tempo růstu negativních dluhopisů v rámci EU za posledního půl roku.



A nyní se podívejte na druhý graf, který jsem komentoval v článku o německých státních dluhopisech. Nejkvalitnější měny mají pochopitelně nejvyšší záporný úrok na státní dluhopisy, protože se tam ukládají peníze jako pojistka.



Tato tabulka ukazuje, jak si stojí státní měny, které kvůli euru už neexistují, ale zato existují státní dluhopisy. Cedulové banky jako státní věřitelé zastupují celé státy, protože sice netisknou peníze, ale mají státy v hrsti skrze dluh v hodnotě ročního HDP země, jako v USA. Až půjdou do záporných čísel i dluhopisy USA (teď je úrok okolo 2 %), tak to bude konec dolaru jako světové dluhové měny. A paradoxně to bude znamenat, že Spojené státy šly nahoru ekonomicky, protože hodnota jejich dluhopisů roste a může jít do záporu, viz příklad Švýcarska a Německa. To je svět naruby. Pak se nemůžete divit, že z nás velké banky dělají vola. Místo poctivě vydělaných peněz dostaneme plastové kartičky s jménem banky a čipem, který má v systému bail-in a bail-out prakticky nulovou hodnotu. Podívejme se na obě hesla, ať vidíte, jak se stříhají ovce ve velkém. Viz naše starší články k bankovnímu systému. V roce 2014 byla rakouské bance Hypo Alpe Adria - Heta Asset Resolution AG dána zelená rakouským bankovním regulátorem, rakouským úřadem pro finanční trh (FMA), aby se refinancovala tzv. „srážkou“ v průměru 54 procent, což znamená krádež 54 % peněz vkladatelů. Klikněte si heslo k této bance, psali jsme o ní. První a největší test na stříhání ovcí se však konal na Kypru, když v roce 2013 ztratili vkladatelé Bank of Cyprus přibližně 47,5 % při devalvaci, aby zachránili svou banku. Velcí žraloci byli samozřejmě varováni, aby si mohli včas vybrat své peníze a převést je do zahraničí. Ale my v rámci bail-out/in jsme legálními akcionáři banky a ručíme svým vkladem za její hospodaření, o kterém nevíme (kromě oficiálních auditů) vůbec nic.

Tak už vám doufám došlo, proč nyní stouply ceny nemovitostí a proč do nich naši mafiáni horečně investovali před dvěma roky, když jim ČNB půjčila korunu za úrokovou facku (Banksterské praktiky současné ČNB). A proč mladí a normálně vydělávající lidi nebudou mít kde bydlet, kromě celoživotních podnájmů. A tak budou mladí trvalí otroci, protože jejich vklady se budou trvale znehodnocovat a cena bytů trvale poroste do nebe. Mafiáni všechno, co nám legálně ukradnou, musí vrazit do něčeho, co z nás udělá otroky. Musíme otrocky jednoprocentním mafiánům platit ten úrok, který jejich kámoši mega-zloději jednoho promile ukradli nám všem (tedy i jednomu procentu) skrze rotačky nekrytých dluhopisů Fedu a ECB. Jak říkám, tento systém má pro jedno procento opravdu zářivou budoucnost. Pro 99 procent to musí skončit otroctvím.

Cesta do neoliberálního otroctví aneb Klaus doopravdy

A nyní k podstatnému, čili jak se staneme otroky. Koupení a prodejní politici skrze negativní úrok jménem státu zničí lidem peníze, zlodějům umožní vykrást národní majetek celých generací, viz příklad s nemovitostmi. Největší banky obchodují s nesplatitelnými dluhy, viz příklad USA. Tím zaplavují trh bankovním sračkami, které si kupují důchodové fondy a zdravotní pojišťovny, protože něco jim musí vydělávat, když tam lidi mají celoživotní peníze na stáří a na nemoc. Při záporném úroku a vysoké inflaci z nich postupně budou žebráci. A ta inflace přijde, protože ničím nekryté dluhové "peníze" bank nemají žádnou hodnotu, zatímco zlato a cokoliv hodnotného má svou cenu pořád. Takže záporný úrok z bankovních sraček nás potupně zničí. Banky znehodnotí peníze záporným úrokem a k tomu se přidá inflace kvůli nekrytým dluhopisům. Banky nechávají kolovat tyto finanční sračky dál, protože je vykoupily za naše peníze, jako by to byly nějaké skutečné hodnoty. Banky si připíší nominální hodnotu dluhového šmejdu na konto, tím mají formálně kryté portfolio a mohou dál vesele půjčovat. K tomu viz článek Hlavní nepřátelé Česka aneb Jak se kompostuje dolar. Jak jsem psal minule, tomu zlodějskému systému je už 30 let a po vzoru jím nenáviděného "komunismu" mu chybí do pádu ještě ta desítka. Ale odhaduji, že kvůli zápornému úroku to půjde do kytek o něco rychleji.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!